Topraklama olmayan priz bilgisayar bileşenlerine sorun yaratır mı?

whystreo

80+
Reaksiyon skoru
4
Selam arkadaşlar,
Bugün odamda bulunan prizlerin birkaçını kontrol ettim ve bilgisayarımın bağlı olduğu prizlerde topraklama (grounding) olmadığını fark ettim. Şu anda bilgisayarın güç kaynağını ve monitörünü tek bir prize, üzerinde akım koruyucu (surge protector) bulunan bir uzatma kablosuyla bağlıyorum. Diğer prizden ise 3 adet monitör, hoparlör, 2 adet taşınabilir harddisk, laptop ve birkaç ek cihazı çalıştırıyorum.

Bu durumda, prizlerde topraklama olmaması bilgisayar bileşenlerime zarar verebilir mi? Ayrıca, genel olarak bu durum bilgisayar parçaları için bir sorun oluşturur mu?

Selam arkadaşlar,
Bugün odamda bulunan prizlerin birkaçını kontrol ettim ve bilgisayarımın bağlı olduğu prizlerde topraklama (grounding) olmadığını fark ettim. Şu anda bilgisayarın güç kaynağını ve monitörünü tek bir prize, üzerinde akım koruyucu (surge protector) bulunan bir uzatma kablosuyla bağlıyorum. Diğer prizden ise 3 adet monitör, hoparlör, 2 adet taşınabilir harddisk, laptop ve birkaç ek cihazı çalıştırıyorum.

Bu durumda, prizlerde topraklama olmaması bilgisayar bileşenlerime zarar verebilir mi? Ayrıca, genel olarak bu durum bilgisayar parçaları için bir sorun oluşturur mu
Başına gelebilecek en en en büyük sıkıntı sigorta atmaz da yüksek akım gelirse topraklama olmayan priz yüzünden pc çöp olur ama sigorta kutusu sağlamsa elektrik kaçağı riski harici bir sıkıntı olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,937
Üyeler
183,191
Son üye
furkqn27
Geri