Neler Yeni

Topraklamasız prize laptop bağlamak tehlikeli mi?

Fransali

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
Ali Ensar Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Notebook önerisi- tenik sorun
Merhaba bugün köye gidiyom. Ama oradaki prizlerde topraklama yok. Ve oyun oynamak için laptopumu götürcem. Acaba böyle bir sorun olur olur mu cihaza zarar gelir mi? Yada önlem alabilirmiyim ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,162
İsim
Musa
Merhaba bugün köye gidiyom. Ama oradaki prizlerde topraklama yok. Ve oyun oynamak için laptopumu götürcem. Acaba böyle bir sorun olur olur mu cihaza zarar gelir mi? Yada önlem alabilirmiyim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Düşük bir ihtimal. Ama yine de ihtimali var.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hayır zarar gelmeyecektir, keza laptoplar prizden direk çalışmaz malum batarya gibi bir sistemi var o yüzden olucak bir elektrik dalgalanması veya kesilmesinden etkilenmezler.

AEROXUM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet Metin
Merhabalar, bilgisayarımda anlamsız ekran yırtılmaları, stuttering sorunu var. Sanırım bu konuda bilgilisiniz. Bir priz aldım geçenlerde akım korumalı, üstünde Ground OK diye bir led var, fişi taktığım yerde topraklama olup olmadığını gösteriyor ve maalesef led yanmıyor yani topraklama yokmuş. Yukarıda bahsettiğim sorunu yapar mı? LatencyMon ve DPC Latency Checker programlarında gecikme (lag) çok fazla çıkıyor, dediğiniz dalgalanma aklıma geldi. Bir de PSU da değiştim ama sonuç alamadım.

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
Merhabalar, bilgisayarımda anlamsız ekran yırtılmaları, stuttering sorunu var. Sanırım bu konuda bilgilisiniz. Bir priz aldım geçenlerde akım korumalı, üstünde Ground OK diye bir led var, fişi taktığım yerde topraklama olup olmadığını gösteriyor ve maalesef led yanmıyor yani topraklama yokmuş. Yukarıda bahsettiğim sorunu yapar mı? LatencyMon ve DPC Latency Checker programlarında gecikme (lag) çok fazla çıkıyor, dediğiniz dalgalanma aklıma geldi. Bir de PSU da değiştim ama sonuç alamadım.
Konu açarsanız daha faydalı olabilir sizin için.

FansXArmy

80+ Bronze
İhtimali var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu açarsanız yardımcı olacaklardır.

Tekno1246

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Alp Babacan
Laptopun adaptörünün fişinde topraklama pinleri var mı? Yoksa zaten evde topraklama olsa bile işe yaramaz. Eğer varsa da adaptörün elektrik kaçırmasını engellemek içindir. Yani topraklama laptopa doğrudan bağlı olmaz. Laptop düşük voltajla çalıştığı için size zarar verme ihtimali düşük olur diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,288
Üyeler
168,113
Son üye
ahmetu77
Top Bottom