Neler Yeni

torpil patlatmak suç mu?

Saintes Maries

80+ Bronze
Polis sizi azarlayabilir
polis de beni azarlayamaz. polisin görevi azarlamak değil işlenen suça yasalara uygun bir şekilde müdahale etmektir. polisin görevini siz çok yanlış anlamışsınız.
Kulak çekme, azarlama" gibi şeyler çok ufak şeyler.
size göre ufak şeyler olabilir. benim için bunlar yeterince önemli hususlar

"Şahsım, şahıs, şahsın" bunlar ne? Benim şahsım falan?
Screenshot_2.png

şahısın anlamı bu burak bey. şahıs olabilmek için gerekli kriterleri sağladığınızı düşünerekten bunları yazıyorum.:rolleyes:
neyse anlaşılan siz değil ben türkçe dersi vereceğim :) iyi akşamlar

Bura.K

80+ Silver
polis de beni azarlayamaz. polisin görevi azarlamak değil işlenen suça yasalara uygun bir şekilde müdahale etmektir. polisin görevini siz çok yanlış anlamışsınız.
Yaşı küçük bir bireyi alıp karakola götürecek hali yok ve ek olarak polis gerektiği yerlerde azarlayabilir.
size göre ufak şeyler olabilir. benim için bunlar yeterince önemli hususlar
Azar işitmek sizin için çok önemli bir husus ise daracık sokaklara girip torpil atıp azar yemeği göze alıyorsunuz demektir. Bunu itiraz edemezsiniz.
şahısın anlamı bu burak bey. şahıs olabilmek için gerekli kriterleri sağladığınızı düşünerekten bunları yazıyorum.
Cümle içerisinde 30 defa "şahıs" ve "isim" hitabı kullanılmaz. Bir kere dersin, sonraki olay paragrafında devam ettirirsin. Sizinki gibi 3 kelimenin 2'de hitap kullanılmaz. Biz buna "yapmacık hitap" deriz Maries bey.
neyse anlaşılan siz değil ben türkçe dersi vereceğim
Üslubunu takının. Belki karşında 9 yaş büyük birisi var. Sen kimsin bana ders veriyorsun? Yapmacık üslup ve hitap ile olmaz o işler. Üslubumu bozmuyorum diye haddinizi aşmayın.

Saintes Maries

80+ Bronze
Yaşı küçük bir bireyi alıp karakola götürecek hali yok ve ek olarak polis gerektiği yerlerde azarlayabilir.
hiç zannetmiyorum ama siz bilirsiniz.
Azar işitmek sizin için çok önemli bir husus ise daracık sokaklara girip torpil atıp azar yemeği göze alıyorsunuz demektir. Bunu itiraz edemezsiniz.
azar işitmek benim için çok büyük bir husus değil. insan azar işiterek büyür zaten. ama hiç tanımadığım insana gelince iş değişir. ailemden başkası beni azarlayamaz buna siz de dahilsiniz. ayrıca ne yapınca neyi göze alacağıma siz karar veremezsiniz.
Cümle içerisinde 30 defa "şahıs" ve "isim" hitabı kullanılmaz. Bir kere dersin, sonraki olay paragrafında devam ettirirsin. Sizinki gibi 3 kelimenin 2'de hitap kullanılmaz. Biz buna "yapmacık hitap" deriz Maries bey.
cümle içinde yazdıklarıma da karışmaya başladınız. büyük bir edebiyat profesörüsünüz sanırım. hitabım size yapmacık gelebilir etrafımdaki standart insanlar ile gayet rahat bir şekilde iletişim kurabiliyorum.
Üslubunu takın. Belki karşında 9 yaş büyük birisi var. Sen kimsin bana ders veriyorsun? Yapmacık üslup ve hitap ile olmaz o işler.
ben size her yazdığım kelimede doğru ve saygılı bir üslup ile hitap ettim. insanı insana hitabı beller. sizin de pek hoş bir hitabınız yok açıkçası. yaşımın sizden ufak olması benle istediğiniz gibi konuşabileceğinizi kesinlikle göstermez. ayrıyeten öğrenmek ve öğretmek şahsen kötü eylemler değil. sizi bu raddeye getiren de öğretmeyi ve öğrenmeyi kötü eylemler sanmanız.

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
hiç zannetmiyorum ama siz bilirsiniz.

azar işitmek benim için çok büyük bir husus değil. insan azar işiterek büyür zaten. ama hiç tanımadığım insana gelince iş değişir. ailemden başkası beni azarlayamaz buna siz de dahilsiniz. ayrıca ne yapınca neyi göze alacağıma siz karar veremezsiniz.

cümle içinde yazdıklarıma da karışmaya başladınız. büyük bir edebiyat profesörüsünüz sanırım. hitabım size yapmacık gelebilir etrafımdaki standart insanlar ile gayet rahat bir şekilde iletişim kurabiliyorum.

ben size her yazdığım kelimede doğru ve saygılı bir üslup ile hitap ettim. insanı insana hitabı beller. sizin de pek hoş bir hitabınız yok açıkçası. yaşımın sizden ufak olması benle istediğiniz gibi konuşabileceğinizi kesinlikle göstermez. ayrıyeten öğrenmek ve öğretmek şahsen kötü eylemler değil. sizi bu raddeye getiren de öğretmeyi ve öğrenmeyi kötü eylemler sanmanız.
Hocam bu arada çok şehir içinde değilde daha sakin az daha binalara uzak yerlerde yaparsanız daha iyi olur çok ses çıkıyor bazıları rahatsız olabilir torpil patlakmak güzel eyvallahta :D

Bura.K

80+ Silver
ayrıca ne yapınca neyi göze alacağıma siz karar veremezsiniz.
Ben karar veremem doğru ancak sonuçlar ve riskler hiçbir zaman değişmez. Sen bunu yaparak azar yemeyi riske aldın mı? Aldın. Olay bitmiştir.
cümle içinde yazdıklarıma da karışmaya başladınız.
Cümle içerisinde bana "Şahıs" kelimesinin anlamını sanki ben bilmiyormuşum gibi anlatmaya çalıştınız ve bende insan gibi cümlenizde yüz kere hitap kullanmamanız gerektiğini belirttim. Ha, hâlâ kullanacak mısın? O zaman susup "şahıs" kelimesinin anlamını yazmayacaktın. Kendinle çelişiyorsun.
ben size her yazdığım kelimede doğru ve saygılı bir üslup ile hitap ettim.
Bende size farklı bir tavır göstermedim.
sizin de pek hoş bir hitabınız yok
Hitabım gayet düzgün. Tartışma konularında hele alttan alttan laf atmaya çalıştığın bir konuda(buraya itiraz dahilince edemezsin) benden daha nasıl iyi bir üslup bekliyordun? Asker arkadaşım gibi mi konuşayım?
yaşımın sizden ufak olması benle istediğiniz gibi konuşabileceğinizi kesinlikle göstermez.
Öyle bir şey demedim yalnız. Eğer bu fikirde olsaydım bu tartışma küfürle biterdi. Bu cümleden bile ne kadar saçma ve benim düşünce tarzıma uymayan bir tarz olduğunu anlayabiliriz.
ayrıyeten öğrenmek ve öğretmek şahsen kötü eylemler değil.
Öğrenmek kötü değildir ancak karşındakini aşağılayarak öğretmek başka insan gibi güzel üslup ile öğretmek başka. Üslubunuzu gözden geçirir iseniz ne kadar berbat bir üslup olduğunu anlarsınız.
sizi bu raddeye getiren de öğretmeyi ve öğrenmeyi kötü eylemler sanmanız
Yukarıda cevabını verdim.

Top Bottom