Merhaba arkadaşlar 80+Bronze olmamın şerefine böyle bir şey yapmak istedim
Waffle nedir:
Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır. Üzerinde erimiş çikolata, kremşanti ve taze meyveler ile servis yapılan waffle, Belçika'da "Brüksel usulü" olarak adlandırılır. Yine Belçika'nın bir kenti olan Liège ise waffle hamurunun tek başına fırından çıktığı haliyle yenmesine verilen addır.
Resimler:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Gerekeli Malzemeler
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 Paket Vanilya
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çikolata
Meyve
Öncelikle yumurtamızı ve şekerimizi bir kapa döküp 5 dakika çırpıyoruz
Sonrasında 1 su bardağı Sütümüzü
yarım çay bardağı sıvı yağımızı
1 çay kaşığı Kabartma tozumuzu
1 paket Vanilyamızı
1.5 su bardağı Unumuzu döküp hamurumuz akışkan hale gelene kadar çırpıyoruz yaklaşık 5-10 dakika arası
Sonrasında tost makinemizi açıp 2,3 ayarlarında az miktarda sıvı yağ ile makinemizi yağlayalım çünkü yapışabilir
Makinemizi yağladıktan sonra akışkan hamurumuzdan bir miktar döküp kapatalım tabii ki sık sık aralıklarla kontrol edin çabuk yanabiliyorlar yani 2-3 dakikadan sonra kızarınca çıkartabilirsiniz
Şekilli olmasını isterseniz mesela yataylamasına koydunuz zaten öncelikle öyle koymalısınız sonra dik hale getirin ve ilk 15-20 saniye açmayın çünkü yapışır ve çıkmaz kesinlikle 30 saniyede falan alt üst çevirin
Çıkardıktan sonra üstüne çikolatamızı sürüyoruz ve üstüne istedğiniz meyveleri koyabilirsiniz ben muz ve kivi koyuyorum sonra parçalar kesip yiyebilirsiniz
tabii ki resimdekiler kadar güzel değil ama bu virüs döneminde tatmin edici şekilde
Afiyet olsun.
Bir ölçüden yaklaşık 5-6 tane çıkıyor
Yapmak isteyip anlamayanlar için: