Neler Yeni

İnceleme TP-Link TL-WN722n Wi-Fi adaptör incelemesi

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Merhaba, bugün sizlere yaklaşık 10 aydır kullandığım ve tecrübe ettiğim TP-Link TL-WN722n Wi-Fi adaptörünü inceleyeceğim.

Öncelikle fiyatı hakkında konuşalım;
Ben bu ürünü 65 TL'ye Trendyol'dan almıştım. Şu an 87 TL'ye satılıyor. Almak isteyenler aşağıdaki linkten alabilirler.

Ürünün özelliklerinden bahsedelim;

Ürünün kutusundan 1 adet uzatma kablosu geliyor, eğer kasanın arka portlarına takacaksanız diğer yuvalarını bloklayacağını düşünüp içerisine böyle bir kablo koymuşlar, o kabloyla bir ucunu adaptöre, bir ucunu arka porta bağlayabilirsiniz.

Yazılımını buradan indirebilirsiniz. Ürün tak çalıştır ancak yazılımını kurmanızı öneririm, performans düşüklüğü yaşamamak adına.

Not: Ürünün birden fazla sürümü var, aldığınız ürünün sürümünü seçip sürücüsünü kurun.

Anteni 4 dBi gücünde belirtilmiş, bence iyi bir değer. Anteni sökülebiliyor, yerine daha iyi bir anten alıp takabilmeniz mümkün. Ürünün kapağı arkasına takılamıyor, bu nedenle kapağını kaybetmeyeceğiniz bir yere koyun.

1612178312874.png

1612178320852.png

150 Mbps'ye kadar desteği var.

1612178334202.png

1612178341395.png

Kurulum DVD'si çıkıyor içinden ancak bunu önermem, sitesinden son sürümü indirin.

1612178401766.png

Bilgisayarım ile modem arasında yaklaşık 6 metre ve 1 duvar var, Full diş çekiyor. Önceki tenda PCI-e Wi-Fi adaptörüm 2 dBi ve 150 Mbps değerlerine sahip bir adaptördü, şu anki bulunduğum yerde 2-3 diş çekiyordu. Windows 10'a göre konuşuyorum.

WPS button özelliği de var.

Bu da Speedtest sonuçlarım;

1612178367847.png

Not: İnternetim 16 Mbps ancak testte 19 Mbps çıkmış, sebebini anlamadım.

Sonuç: bence fiyatını hak eden bir ürün, önerebilirim.

Okuyan okumayan herkese teşekkürler.

Bu videodaki arkadaşın sürümü eski, mavi kutulu olan modelde uzatma kablosu mevcut.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
ilginç kimse mesaj atmamış tüm rehberlerini okuyorum bunu da okudum fiyatına göre iyi bence güzel inceleme eline sağlık yapısı hoşuma gitti kasa ön portlarına takılsa sırıtmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

konuyu arada bir yükselt yarın gün içinde

fayuk_w

80+ Bronze
Merhaba, bugün sizlere yaklaşık 10 aydır kullandığım ve tecrübe ettiğim TP-Link TL-WN722n Wi-Fi adaptörünü inceleyeceğim.

Öncelikle fiyatı hakkında konuşalım;
Ben bu ürünü 65 TL'ye Trendyol'dan almıştım. Şu an 87 TL'ye satılıyor. Almak isteyenler aşağıdaki linkten alabilirler.

Ürünün özelliklerinden bahsedelim;

Ürünün kutusundan 1 adet uzatma kablosu geliyor, eğer kasanın arka portlarına takacaksanız diğer yuvalarını bloklayacağını düşünüp içerisine böyle bir kablo koymuşlar, o kabloyla bir ucunu adaptöre, bir ucunu arka porta bağlayabilirsiniz.

Yazılımını buradan indirebilirsiniz. Ürün tak çalıştır ancak yazılımını kurmanızı öneririm, performans düşüklüğü yaşamamak adına.

Not: Ürünün birden fazla sürümü var, aldığınız ürünün sürümünü seçip sürücüsünü kurun.

Anteni 4 dBi gücünde belirtilmiş, bence iyi bir değer. Anteni sökülebiliyor, yerine daha iyi bir anten alıp takabilmeniz mümkün. Ürünün kapağı arkasına takılamıyor, bu nedenle kapağını kaybetmeyeceğiniz bir yere koyun.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

150 Mbps'ye kadar desteği var.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Kurulum DVD'si çıkıyor içinden ancak bunu önermem, sitesinden son sürümü indirin.

Alıntıyı görüntüle

Bilgisayarım ile modem arasında yaklaşık 6 metre ve 1 duvar var, Full diş çekiyor. Önceki tenda PCI-e Wi-Fi adaptörüm 2 dBi ve 150 Mbps değerlerine sahip bir adaptördü, şu anki bulunduğum yerde 2-3 diş çekiyordu. Windows 10'a göre konuşuyorum.

WPS button özelliği de var.

Bu da Speedtest sonuçlarım;

Alıntıyı görüntüle

Not: İnternetim 16 Mbps ancak testte 19 Mbps çıkmış, sebebini anlamadım.

Sonuç: bence fiyatını hak eden bir ürün, önerebilirim.

Okuyan okumayan herkese teşekkürler.

Bu videodaki arkadaşın sürümü eski, mavi kutulu olan modelde uzatma kablosu mevcut.

bende bunun gibi bişey alcam ama çok pahalı daha uygunu var mı?

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
zalman t7 incelemesi gelicek mi

Top Bottom