Neler Yeni

TP-Link vs Keenetic Modem tavsiye ve düşünceleriniz

BehzatÇ.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
behzat
şu 2 model arasında kaldım konu hakkkınsa şu modeli secmelisin cünki diğerine göre şu yönden daha iyi şeklinde bilgilendirici olarak yorum belirtirseniz sevinirim

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
TP-Link olan modelin rakibi Omni DSL değil Extra DSL.

Eğer illaha arasından birisini tercih edeceksen TP-Link daha üst seviye bir modem çünkü dual band var (2.4 GHz ve 5 GHz)

Sağlıklı karşılaştırma için Keenetic Extra DSL AC1200 ile karşılaştırmalısın.

BehzatÇ.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
behzat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Eğer illaha arasından birisini tercih edeceksen TP-Link daha üst seviye bir modem çünkü dual band var (2.4 GHz ve 5 GHz)

şimdi şöyle extra olan model ile arasında 100 tl fark var tp linkin

normalde omni alıcaktım ben fakat bu ve extra dsl arasında kaldım ama extra olan cok pahalı geldi 480 civarıydı
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani bu 2 si arasında o aradaki 80 tllik farka değecek fark varmı

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
şimdi şöyle extra olan model ile arasında 100 TL fark var tp linkin

normalde omni alıcaktım ben fakat bu ve extra dsl arasında kaldım ama extra olan cok pahalı geldi 480 civarıydı

yani bu 2 si arasında o aradaki 80 tllik farka değecek fark varmı
TP-Link VR300 hakkında pek bir şey bilmiyorum kullanmadım çünkü.

Ama Extra DSL kullanıyorum. Eski bir konuya tecrübelerimi aktarmıştım onu ekleyeceğim bulursam.

Gayet güzel modem gerek arayüzü olsun gerek mobil uygulaması olsun ikisini de beğendim. Mobil uygulaması arayüz kadar detaylı değil ama telefondan birçok işi halledebilirsiniz (Uzaktan yönetme desteği de var). Dağıtımı gayet iyi yapıyor 5 GHz çok güzel ama 2.4 GHz'de bazen aşırı hız düşmesi olabiliyor (bu modeme özgü mü bilmiyorum).

Ayrıca biraz sevmediğim noktası 2.4 ile 5 aynı isimle yayın yaparken 5 GHz 2 dişe düştüğü anda beni 2.4'e atıyor. Ve odam da modeme uzak değil. 5 GHz ile 2.4'ü ayırıp denedim 2.4 ile 5 mbps falan alırken, 5 ile 24 mbps lik paketin 22 sini sorunsuz aldım.

Benim önerim 2.4 ile 5'in adlarını ayırın öyle kullanın. İhtiyacınız olduğunda diğerine geçersiniz ama 5 GHz kapsama alanı dubleks evde olmama rağmen alt kattaki en uç odada çekiyor (modem alt katta). Modemin tam üste denk geldiği bilgisayar odamda da 5 GHz gayet iyi çekiyor. Açıkçası aşırı büyük bir eviniz yoksa 2.4 GHz'e geçmekle bile uğraşmayabilirsiniz.

Arayüz detayları gayet iyi eski Airties Air5650 modemimde hat değerlerinde maksimum hız 85 mbps olarak gözükürken bu modemi alınca 92 ye çıktı. Kullanıcılara hız limiti çalışma takvimi tarzı şeyler zaten koyabiliyorsunuz. Misafir ağı da var.

Airties Air5650'den geçmiş birisi olarak çok faydasını gördüm. O çöp modemden sonra ilaç gibi geldi.

(Videoların çoğu sponsorlu olabilir kötü yanlarını genelde söylemiyorlar ben yukarda anlatılan sorun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım.)

(Cihaz sürekli güncelleme alıyor diyorlar ama ben baktığımda en son Temmuz'da güncelleme gelmiş.)

Bende ilk başta modeme önyargılı yaklaşmıştım ama 2 haftalık süreç içerisinde memnun kaldım.

-----------------------------------

Bu yeni bir yazı değil ama işine yarayacaktır. Bu yazı kullanmış olduğum Keenetic Extra DSL AC1200 ile alakalı.

Mr.Cody

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Emirhan Ceyran
şu 2 model arasında kaldım konu hakkkınsa şu modeli secmelisin cünki diğerine göre şu yönden daha iyi şeklinde bilgilendirici olarak yorum belirtirseniz sevinirim

keenetic modemi ben aldım yeni ve şuan memnunum

BehzatÇ.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
behzat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Doğru.

Modem üzerinden iki ayrı ağ/ssid oluşturup kontrolü modeme değil telefona vermek daha mantıklı.
Modem arayüzünde zaten hangi cihazın kaç diş aldığını gösteriyor modem ona göre hesaplıyor.
Sonrasında öyle yaptım zaten. Şuan 5 GHz ile 2.4 ayrı. Çoğu durumda 2.4'e geçmiyorum bile.

Ayrıca benim atanabilir hız 93 mbps olarak gözüküyor. Eğer 100 mbps pakete geçersem kaç mbps alırım sence?

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Akyel
Keenetic olan model eski teknolojili bir ürün, özelliklere bakılınca N standardında. Bu kadar eski teknolojiye bugün yatırım yapmak doğru gelmiyor bana. Wi-Fi 6 geldi, hala N satan markalar var!
TP-Link modeli ise AC destekli (Wi-Fi 5 yani). Bugün en az AC destekli ağ ürünü alınmalı. Marka kıyaslaması zaten yapmıyorum. TP-Link dünyanın her yerinde kendini ispatlamış bir marka. Keenetic'in daha çok yolu var. TP-Link modelini al. AC, çift bant, daha yüksek hız, TP-Link kalitesi ve güvencesi. Daha ne olsun :)

Tihulu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Muhammet
sıksık karşılaştığım modem kurulum için yorucu ama wifi dağıtımı açısından iyi

BehzatÇ.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
behzat

Tihulu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Muhammet

Keenetic Omni buna hiç denk gelmedim ama diğerini en az 100 tane kurmuşumdur müşteriler memnun genelde​

BehzatÇ.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
behzat
Doğru.

Modem üzerinden iki ayrı ağ/ssid oluşturup kontrolü modeme değil telefona vermek daha mantıklı.
Modem arayüzünde zaten hangi cihazın kaç diş aldığını gösteriyor modem ona göre hesaplıyor.
Siz hakimsiniz konuya keenetic extra için bütçem yok bu 2 modem arasından hangisinin önerebilirsin senin düşüncen nedir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,057,910
Üyeler
168,055
Son üye
Wynn