Neler Yeni

Yardım TPM 2.0 Hatası Alıyorum

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ahmet Aytekin
Dostlar öncelikle herkese iyi forumlar. Anakartımı yeniledikten sonra TPM 2.0 hatası almaya başladım. Sonrasında bios ekranından açmak için gerekenleri yaptım fakat bir değişiklik olmadı. Sonra kasayı açıp eksik bir işlem yapıp yapmadığıma baktım ve TPM girişinin boş olduğunu gördüm. Fakat oraya neyin takıldığını anlamadım. Beni aydınlatabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.

Anakart: Gigabyte B550M Ds3H

96c4ac1b-128d-49ed-9fc9-e2c0197fb026.jpg

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ahmet Aytekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostlar yardım edebilecek var mı?

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Dünyalı Birisi
Dostlar yardım edebilecek var mı?
Sanırım oraya bir modül takılması gerekiyor. TPM modülü yoksa sanırım BIOS 'dan iptal etme/disable yapma vardır diye düşünüyorum.

TPM NEDİR???

TPM MODÜL GÖRSELLERİ

"Bazı bilgisayarlarda, anakarta takılı, donanım tabanlı siber güvenlik sağlayan bir mikroçip olan TPM (Güvenilir Platform Modülü) bulunur. Bilgisayarınızla birlikte gelmiyorsa TPM ekleyebilirsiniz ancak bunu yapmak için TPM başlığına sahip bir anakarta ihtiyacınız olacaktır.

TPM, bilgisayarınızın kimliğini doğrulamak için parolalar, şifreleme anahtarları ve sertifikalar gibi yapıları saklayabilir. Ayrıca TPM, bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için protokolleri saklayabilir. Bu, kimlik doğrulamayı veya bilgisayarınızın gerçekten sizin bilgisayarınız olduğundan emin olmayı ve doğrulamayı veya bir bilgisayarın ihlal edilmediğinden emin olmayı içerir.

TPM'ler akıllı telefonlarda ve ağ ekipmanlarında da bulunabilir."

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ahmet Aytekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım oraya bir modül takılması gerekiyor. TPM modülü yoksa sanırım BIOS 'dan iptal etme/disable yapma vardır diye düşünüyorum.

TPM NEDİR???

TPM MODÜL GÖRSELLERİ

"Bazı bilgisayarlarda, anakarta takılı, donanım tabanlı siber güvenlik sağlayan bir mikroçip olan TPM (Güvenilir Platform Modülü) bulunur. Bilgisayarınızla birlikte gelmiyorsa TPM ekleyebilirsiniz ancak bunu yapmak için TPM başlığına sahip bir anakarta ihtiyacınız olacaktır.

TPM, bilgisayarınızın kimliğini doğrulamak için parolalar, şifreleme anahtarları ve sertifikalar gibi yapıları saklayabilir. Ayrıca TPM, bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için protokolleri saklayabilir. Bu, kimlik doğrulamayı veya bilgisayarınızın gerçekten sizin bilgisayarınız olduğundan emin olmayı ve doğrulamayı veya bir bilgisayarın ihlal edilmediğinden emin olmayı içerir.

TPM'ler akıllı telefonlarda ve ağ ekipmanlarında da bulunabilir."
Herhangi bir soket vb bulamadım kasada o girişle eşleşen. Bios üzerinde yapılması gerekenleri harfiyen uyguladım fakat hata almaya devam ediyorum. Açılışta değil de oyun içinde hata alıyorum bu arada. Oyunla alakalı mı diye düşündürmüyor değil.

antiKoR71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Dünyalı Birisi
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular