Neler Yeni

TPM AYARİNDAN SONRA BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Direk o 2 pine aynı anda değdireceksin. Ekran kartı ve RAM'ini çıkararak yap bu işlemi kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. PSU kablosunu da çıkar.
Bilgisayarciya götürdüm bilgisayarı anakartın bozulmuş dedi, garantiye göndermeye çalışacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer ki olmazsa bu sistem için ucuz fiyatli iade edecek bir anakart var mı acaba ? Pek anlamıyorum o konudan

Emre Zengin

Moderatör
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Bilgisayarciya götürdüm bilgisayarı anakartın bozulmuş dedi, garantiye göndermeye çalışacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer ki olmazsa bu sistem için ucuz fiyatli iade edecek bir anakart var mı acaba ? Pek anlamıyorum o konudan
Yeni BIOS atıp sana geri gönderirler. Şimdilik bir şey alma.

younes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yunus asker
İki ihtimal var: (Benim fikrim Secure Boot'un sorun çıkardığı yönünde.)
1) Ya Secure Boot sorun çıkardı. Çıkardıysa eğer ya UEFI destekli başka ekran kartı bulup onla açmayı deneyeceksin eğer gene açılmazsa bu sefer anakartın garantiye gidip yeniden BIOS atılacak.
2) Ya da BIOS'unu sıfırladıktan sonra düzelecek. BIOS sıfırlama işlemi:
- Öncelikle sistemi kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. RAM ve ekran kartını çıkar, çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida ile 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Değdirdikten sonra RAM ve ekran kartını yerini takıp sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle
Hocam iyi güzel diyon ama benim akartimda bu özellik yok ne yapabilirim a520m h var jumper ozelliği yok bemdede aynı problem var

Emre Zengin

Moderatör
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Hocam iyi güzel diyon ama benim akartimda bu özellik yok ne yapabilirim a520m h var jumper ozelliği yok bemdede aynı problem var
Yeni konu açıp sorununu tam olarak yazar mısın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,819
Üyeler
164,916
Son üye
[XRipper]
Top Bottom