Neler Yeni

TPM AYARİNDAN SONRA BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Hayır işaretlediğim en öndeki 2 pinli yer sadece.
Beceremedim sanırım fakat fanlar çok sesli dönüp bir anda duruyordu şuanda fanlar durmadan çalışıyor sadece. Bilgisayara ekranın geldiğini mouse ışığı yandığında anlıyorum normalde şuanda gelmedi ışık ve ekran.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Beceremedim sanırım fakat fanlar çok sesli dönüp bir anda duruyordu şuanda fanlar durmadan çalışıyor sadece. Bilgisayara ekranın geldiğini mouse ışığı yandığında anlıyorum normalde şuanda gelmedi ışık ve ekran.
Secure Boot sorun çıkarıyor hocam büyük ihtimalle.

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Secure Boot sorun çıkarıyor hocam büyük ihtimalle.
Screenshot_20230210-001841.png

Bu ayarı yaptım en son ve bir daha bilgisayara erişmedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güç tuşuna basılı tutuyorum bilgisayar kapanmıyor hocam 😀

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle
Bu ayarı yaptım en son ve bir daha bilgisayara erişmedim

Güç tuşuna basılı tutuyorum bilgisayar kapanmıyor hocam 😀
Dediğim olmadıysa daha ekrana görüntü geleceğini zannetmiyorum. Elinde başka ekran kartı var mı?

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Dediğim olmadıysa daha ekrana görüntü geleceğini zannetmiyorum. Elinde başka ekran kartı var mı?
Kuzenimde var yan binadak RTX 3060 güç kablosu gerekiyor ona

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Kuzenimde var yan binadak RTX 3060 güç kablosu gerekiyor ona
Senin PSU'ndan o kablo geliyordur hocam. Takarsın ekran kartına güç verirsin. Eğer gene açılmazsa gönder anakartını garantiye.

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Senin PSU'ndan o kablo geliyordur hocam. Takarsın ekran kartına güç verirsin. Eğer gene açılmazsa gönder anakartını garantiye.
Tamamdır

Ama ekrana bir şey gelmesinde değil ki sorun, bilgisayar açılmıyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Tamamdır

Ama ekrana bir şey gelmesinde değil ki sorun, bilgisayar açılmıyor.
Nasıl açılmıyor hocam? Şuanda klavye ve mouse'ın ışığı yanmıyor mu? Ekran kartı fanın dönmüyor mu?

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Nasıl açılmıyor hocam? Şuanda klavye ve mouse'ın ışığı yanmıyor mu? Ekran kartı fanın dönmüyor mu?
Parçalar çalışıyor, sistem çalışmıyor yani. Windows a girmiyor diyeyim, bilgisayar açılmaya çalışıp geri kapanıyor gibi.

Parçalar çalışıyor, sistem çalışmıyor yani. Windows a girmiyor diyeyim, bilgisayar açılmaya çalışıp geri kapanıyor gibi.
Size video gonderebilecegim bir yer olsa daha iyi izah ederdim ama buradan olmuyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin

Size video gonderebilecegim bir yer olsa daha iyi izah ederdim ama buradan olmuyor.
Tamam işte bende onu demeye çalışıyorum, her şeyin ışığı yanıyor, çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. BIOS'u sıfırladık ama açılmadı. Yarın kuzeninden rica et onun ekran kartıyla açmayı deneyin. Dediğim gibi gene ekrana görüntü gelmezse anakartı garantiye gönder.

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Tamam işte bende onu demeye çalışıyorum, her şeyin ışığı yanıyor, çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. BIOS'u sıfırladık ama açılmadı. Yarın kuzeninden rica et onun ekran kartıyla açmayı deneyin. Dediğim gibi gene ekrana görüntü gelmezse anakartı garantiye gönder.
SSD HDD ne varsa onları da çıkarttım uyarı verir diye onlarla da alakası yok, bios ile ilgili yaptığım ayardan kaynaklı muhtemelen. Boot işlemi yaparken mouse ışıkları yanıyor normalde direk boot işlemi yapmıyor bilgisayar.

Bir de yanlış yapmış olabilirim diye soruyorum tornavidayi o pinlerin uçlarına mı degdireceğiz yoksa diplerine mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
SSD HDD ne varsa onları da çıkarttım uyarı verir diye onlarla da alakası yok, bios ile ilgili yaptığım ayardan kaynaklı muhtemelen. Boot işlemi yaparken mouse ışıkları yanıyor normalde direk boot işlemi yapmıyor bilgisayar.

Bir de yanlış yapmış olabilirim diye soruyorum tornavidayi o pinlerin uçlarına mı degdireceğiz yoksa diplerine mi ?
Direk o 2 pine aynı anda değdireceksin. Ekran kartı ve RAM'ini çıkararak yap bu işlemi kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. PSU kablosunu da çıkar.

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Direk o 2 pine aynı anda değdireceksin. Ekran kartı ve RAM'ini çıkararak yap bu işlemi kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın.
Tekrar deniyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,755
Üyeler
164,903
Son üye
Osman Burak
Top Bottom