Neler Yeni

Trendyol Müstehcen Reklamlar

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Hepsiburada, n11, Vatan, Morhipo, Yemeksepeti, Getir vs. Google AdSens ile ürünlerini tanıtan bir çok firma var ama aralarında öyle biri var ki insanların cinsel duygularını kullanma üzerine master yapmış, reklamlarını bunlar üzerine yoğunlaştırmış bir firma.

Normal şartlarda firmalar trend ürünlerini henüz daha kullanılmamış ağ, tarayıcılar, Google hesapları ve buna bağlı olarak YouTube hesaplarında, Google AdSens yoluyla insanlara tanıtmayı amaçlar ve bu reklamlar kullanıcıların ilgi alanlarına göre (Anahtar kelimeler, Lokasyon vs.) giderek değişmeye başlar.

Trendyol'da aynı şekilde sizin ilgi alanınıza göre şekilleniyor ama temiz bir Google hesabında ilk gösterdikleri reklamlar müstehcen, mide bulandırıcı, toplum tarafından ayıp olarak kabul edilmiş ürünler.

Trendyol normalde bu reklamların ilgi alanına göre sonradan gösterilmesi, bunlar yerine gerçekten normal sayılan trend ürünlerini ilk olarak göstermesi için kontrol yapabilir.

Trendyol Destek ile iletişime geçtiğinizde klasik olarak, "ilgi alanınız bunlar olduğu için" yada "bunlar popüler ürünler olduğu için karşınıza çıkıyor" gibi boş ve kullanıcıyı tatmin etmeyen anlamsız cevaplar veriyor. En azından yakınlarım ve benim aldığım cevaplar bu şekilde.

"Reklam engelleyici kullanın öyleyse" diyenler için;

Konumuz bu değil sokakta 10 kişiye sorsan reklam engelleyici kullanmayı bilen 4 kişi belki çıkar belki çıkmaz. Ayrıca içerik üreticilerin ana gelir kaynaklarından biri Google AdSens.

Gerçekten Reklamcılık ve algoritma hakkında bilgisi olanlar yanlışım varsa konuya mesaj atarak iletebilirler.
Ben çok sorun etmiyorum, keşke daha fazla çıksa

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Foto yok mu bN görmedİm
unknown-27-1.png

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin

Bunlar yine sıkıntısız sayılabilir bir ihtimal, çok daha kötüleri var.
Evet, bu şirketin adı reklam kaynağında çıkıyor. Dsm Grup Danismanlik Iletis. Ve Satis Tic. A.S. (Eğer şirket adı sorun çıkaracaksa kaldırabilirim. Araştırınca Trendyola bağlı bir firma çıkıyor.) Bende de 2 aydır çıkıyor. Reklamı engelliyorum fakat etki etmiyor.

Top Bottom