Neler Yeni

Çözüldü✓ Trendyoldan alınan ram sahte mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
Herkese iyi akşamlar. Trendyol'dan laptopum için Samsung RAM aldım. Sistemde CPU-Z ile kontrol ettiğimde orijinal gibi gözüküyor. Sisteme RAM'i taktıktan sonra sistem başlama süresi uzadı. RAM linkini buraya bırakacağım bilgili arkadaşlar bakabilirse çok sevinirim. Şimdi bir takım fotoğraflar atıcağım. Sizden yardım istiyorum gerçekten işkillendim. Diğer konularda bahsedildiği gibi kullanılan çipler SK Hynix değil. Laptop içindeki stok ram ile aynı çipler kullanılmış ancak pcb üzerinde samsung ibaresi yok maalesef kafam çok karıştı. Ayrıca çipler üzerindeki kodları internete yazınca samsung'un kendi siteleri çıkıyor.
RAM LİNK

Ekler

• WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.40 (1).jpeg
    276.6 KB · Hit: 132
  • WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.40.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.40.jpeg
    583.9 KB · Hit: 111
  • WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.41.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.41.jpeg
    233.8 KB · Hit: 110
  • WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.48.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-21 at 22.59.48.jpeg
    310.2 KB · Hit: 115

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,575
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
RAM'in üzerindeki çiplerin aynı olmaması normal üreticiler değiştiriyor devamlı tedarik durumuna göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAM'in üzerindeki çiplerin aynı olmaması normal üreticiler değiştiriyor devamlı tedarik durumuna göre.
Hocam çipler aynı gözüküyor stok ram ile ayrıca diyelimki ram sahte. Kullanmam durumunda ne gibi durumlarla karşılaşabilirim?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
2011'in 11. haftası üretimli bir RAM. Zaten sıfırını ve orijinalini bulamazsın DDR3 RAMlerin bu zamanda. Benzer RAM ben de almıştım bir ara ve sorunsuz çalışıyor. Samsung çipler kaliteli olur genelde. Belki anakart veya işlemci bu kadar RAM miktarını desteklemiyordur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
2011'in 11. haftası üretimli bir RAM. Zaten sıfırını ve orijinalini bulamazsın DDR3 RAMlerin bu zamanda. Benzer RAM ben de almıştım bir ara ve sorunsuz çalışıyor. Samsung çipler kaliteli olur genelde. Belki anakart veya işlemci bu kadar RAM miktarını desteklemiyordur.
Sistem rami tanıyor o konuda sıkıntı yok. RAM sisteme takıldığında 12 gb şeklinde oluyor. Windows bellek tanılama aracını çalıştırdım sorun yok dedi.

ARCADE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Arda Can Demirbaş
Hocam sahte olsa DRAM üreticisi kısmı ve birkaç kısım boş olurdu sizinki sahte değil. Benimki sahte maalesef aliexpress'ten almıştım cpu-z'den bir baktım ram bilgilerinin %85'i yok. Sizdeki bilgiler dolu gerçek yani.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
Hocam sahte olsa DRAM üreticisi kısmı ve birkaç kısım boş olurdu sizinki sahte değil. Benimki sahte maalesef aliexpress'ten almıştım cpu-z'den bir baktım ram bilgilerinin %85'i yok. Sizdeki bilgiler dolu gerçek yani.
Hocam günümüz teknolojisi ile o bilgileri doldurmak zor değil diyr biliyorum. Emin olamıyorum. Peki diyelimki bu ram sahte kullanmam durumunda ne gibi şeyler yaşayabilirim?

GirayHan

80+ Platinum
Herkese iyi akşamlar. Trendyol'dan laptopum için Samsung RAM aldım. Sistemde CPU-Z ile kontrol ettiğimde orijinal gibi gözüküyor. Sisteme RAM'i taktıktan sonra sistem başlama süresi uzadı. RAM linkini buraya bırakacağım bilgili arkadaşlar bakabilirse çok sevinirim. Şimdi bir takım fotoğraflar atıcağım. Sizden yardım istiyorum gerçekten işkillendim. Diğer konularda bahsedildiği gibi kullanılan çipler SK Hynix değil. Laptop içindeki stok ram ile aynı çipler kullanılmış ancak pcb üzerinde samsung ibaresi yok maalesef kafam çok karıştı. Ayrıca çipler üzerindeki kodları internete yazınca samsung'un kendi siteleri çıkıyor.
RAM LİNK
O ramler orjinal. orjinal olmasa ram'i tanımaz. hepsinin kodları çip modelleri gpu-z 'de kayıtlı. bu kayıtları da cpu-z'ye sağlayan zaten çip üreticileri. bunun haricinde zaten gözle de anlarsın. ram'in üstünde ki mikro lehimler işçilik belli ayrıca board üstünde etiket gömülü. tertemiz orjinal remler :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
O ramler orjinal. orjinal olmasa ram'i tanımaz. hepsinin kodları çip modelleri gpu-z 'de kayıtlı. bu kayıtları da cpu-z'ye sağlayan zaten çip üreticileri. bunun haricinde zaten gözle de anlarsın. ram'in üstünde ki mikro lehimler işçilik belli ayrıca board üstünde etiket gömülü. tertemiz orjinal remler :)
Hocam lapto içinden çıkan stok ramlar üzerinde besbelli samsung damgası var ancak bu ramda yok. Ondan birazcık işkilleniyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve ayrıca sahte ram kullanımında pc'ye neler olabilir?

GirayHan

80+ Platinum
Hocam lapto içinden çıkan stok ramlar üzerinde besbelli samsung damgası var ancak bu ramda yok. Ondan birazcık işkilleniyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ve ayrıca sahte ram kullanımında pc'ye neler olabilir?
etikete çok takılma normal o. bilgisayar montajında bu şekilde samsung etiket kullanabiliyor sonra da değiştirebiliyor pc'den çıkan hynix'tir satın aldığın ramin üreticisi farklı firmadır. o yüzden etikete takılma. sahte ram kullandığında bilgisayar yavaşlar takılır donar. yine de için rahat olacaksa memtest86'ya sok. hata veriyorsa sahtedir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
etikete çok takılma normal o. bilgisayar montajında bu şekilde samsung etiket kullanabiliyor sonra da değiştirebiliyor pc'den çıkan hynix'tir satın aldığın ramin üreticisi farklı firmadır. o yüzden etikete takılma. sahte ram kullandığında bilgisayar yavaşlar takılır donar. yine de için rahat olacaksa memtest86'ya sok. hata veriyorsa sahtedir.
Şimdi memtest86 yapıyorum etiket dediğim odeğil şimdi resimle göstereceğim. PCB üzerinde samsung yazısı var.

Ekler

• WhatsApp Image 2023-10-22 at 11.49.31.jpeg
    WhatsApp Image 2023-10-22 at 11.49.31.jpeg
    336.9 KB · Hit: 66

GirayHan

80+ Platinum
Şimdi memtest86 yapıyorum etiket dediğim odeğil şimdi resimle göstereceğim. PCB üzerinde samsung yazısı var.
oraya çok takılma onu board üstüne yazmak çok kolay. lazerle yazarlardı isteselerdi. samsung'un çipi var üstünde ramin gpuz'de çıkmazdı yoksa. büyük ihtimal x bir firmaya ürettirmiş samsung memtestte çıkar her şey

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Aykut Ay
Memtest sonuçları çıkınca buraya atacağım bir göz atabilirseniz çok sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,991
Üyeler
167,758
Son üye
Llss
Top Bottom