Neler Yeni

Trojan:Script/Conteban.A!ml Nedir?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,481
İsim
Olcay akbulut
Herkese selamlar az önce bilgisayarımı açtığımda Windows Defender'dan böyle bir uyarı geldi tam tarama gerçekleştirdikten sonra hiçbir şey bulamadı ancak koruma geçmişine baktığımda virüsün kaldırıldığını gösteriyordu ve şöyle bir dosyayı etkilemiş "C:\Users\Pc\AppData\Local\Opera Software\Opera GX Stable\Cache\Cache_Data\f_013485" bu trojan nasıl bulaşmış olabilir ve sizce Windows Defender'a güvenmeli miyim?
hocam dün çok konusu açıldı, bende dahil 5 6 kişinin bilgisayarı operada trojen buldu, şahsen ben direkt sildim sildikten sonra tam tarama yaptım ve brave adlıu tarayıcıyı kurdum.

Opera kaynaklı bi hata sonucu böyle oldu diyorlar ama önlemli olmakta fayda var

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,077
İsim
Turuncu Keskin
En güvenilir yöntem temiz format olur. Harici gündelik için kaspersky, tarama için malware veya avg.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Enes Uğur
hocam dün çok konusu açıldı, bende dahil 5 6 kişinin bilgisayarı operada trojen buldu, şahsen ben direkt sildim sildikten sonra tam tarama yaptım ve brave adlıu tarayıcıyı kurdum.

Opera kaynaklı bi hata sonucu böyle oldu diyorlar ama önlemli olmakta fayda var
Hocam sağolun zaten Pc'yi aldığımdan beri ilk format olacak bayadır atmıyodum bu sayede hızlanmış oldu teşekkür ederim

Danteas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ege Balalan
Problem Opera GX üzerinden Twitch'e girdiğinizde mi yaşanıyor? Eğer Trojan uyarısını her Twitch'e girdiğinizde alıyorsanız şu an herkeste (ben de dahil) yaşanan bir problem var. İnsanlar twitch'e girdiklerinde Conteban, Wacatac gibi Trojan uyarıları alıyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Enes Uğur
Problem Opera GX üzerinden Twitch'e girdiğinizde mi yaşanıyor? Eğer Trojan uyarısını her Twitch'e girdiğinizde alıyorsanız şu an herkeste (ben de dahil) yaşanan bir problem var. İnsanlar twitch'e girdiklerinde Conteban, Wacatac gibi Trojan uyarıları alıyorlar.
Evet bu sabah Twitch'e girdiğim anda gelmişti uyarı.

Danteas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ege Balalan
Evet bu sabah Twitch'e girdiğim anda gelmişti uyarı.
Windows Defender'ınızı güncellemenizi öneririm sorun çözülüyor. Sağ alttan Windows Defender ikonuna tıklayıp > Virüs ve tehdit koruması > Virüs ve tehdit koruması güncelleştirmeleri > Koruma Güncelleştirmeleri > Güncelleştirmeleri denetle aşamalarını izleyip şuanki güncel 1.371.386.0 sürümüne güncelleyin problem çözülüyor. Korkulması gereken bir virüs değil, "false positive".

Top Bottom