Tulpar T6 V1.1.2 ilk izlenimler

Reaksiyon skoru
14
Selamlar,

Tulpar T6 V1.1.2 16" 3 gün önce Monster bilgisayar Ankara Şubesinden bilgisayarı teslim aldım. Kısaca bilgisayar özelliklerini aşağıya bırakıyorum.

• Intel® Raptor Lake Core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 45W
  • NVIDIA® GeForce® RTX4070 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
  • 16'' QHD 2560X1600 165Hz 16:10 IPS Mat LED Ekran
  • 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
  • 1TB M.2 SSD PCIe 4.0 x4

Öncelikle bilgisayarı render ve oyun oynamak için aldığımı belirteyim. Genel kullanım amacı 3D programlarının kullanımı.

Öncelikle mükemmel bir paketlemesi vardı her türlü detayı düşünüp bilgisayarın alabileceği her türlü zarara karşı mükemmel koruma yapmışlar.
Gelelim bilgisayara render performansı hızı mükemmel. Görüntüyüde oldukça iyi alıyorum. Beklentiminde çok üstünü karşıladığını söyleyebilirim.
LOL ve CS2 gibi basit oyunlarda yaşadığım tecrübeyse beni çok üzdü. Lol için fps 350lerden aşağıya düşmüyor ancak sürekli savaşa girdiğimde anlık droplar yiyorum. Fanı turbo moduna getirsemde droplardan kurtulamadım. Yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu anlamadım. Driverları güncelledim. Fps drop olmuyor aslında fps sabit kalıyor ama görüntüde drop yiyorum neden olduğunu tam olarak anlayamadım.
Aynı lolde olduğu gibi cs2dede droplar yedim. Fps sabit ama görüntüde anlık donmalar oluyor. Farklı birkaç oyunda daha denedikten sonra servise konuyla ilgili başvuruda bulunacağım.

Bilgisayarın touchpad kısmı çok solda kalmış.
Hoparlörler sesi çok net veriyor ses anlamında çok kaliteli ama ses yüksekliği o kadarda iyi denemez daha iyi bir ses deneyimi beklerdim.
Tuşları görünüş ve hissiyat olarak kaliteli gibi görünüyor ama yinede daha iyi olabilirdi.
Batarya performansı film-internet gezileri gibi kullanımlarda çok iyi oyunları zaten şarja takmadan oynamıyoruzdur :D

Fps dropları devam ederse servis süreci ile ilgilide bilgilendirmeyi bu konu üzerinden yapacağım.

Şuan bu parayı hakedip haketmediği konusunda emin değilim daha uzun kullanımda tekrar konuyu güncellerim.

(Bu arada yazılanlar kadar çok ısınmıyor. Fan sistemi çok iyi ve sessiz çalışıyor.)

Selamlar yavaş yavaş 1.haftaya yaklaşıyorum. Yukarıda yazdığım droplar geçti oyunlar çok yüksek seviye olmadığı için oyun moduna geçmiyordu. Dengeli modda çalıştığı için bu şekilde droplar yiyordum sanırım. Her iki oyun içinde oyun modunda drop olmuyor.

GTA 5 ULTRA 2K 120-140 fpsler arasında alıyorum. ( En yoğun grafiklerin olduğu sahnelerde 120 ye kadar düşüyor ama görünürde bişey hissettirmiyor.)

Render performansına gelelim birazda :) Oyun için almadık sonuçta...)

Bilgisayardan render anlamında müthiş bir performans alıyorum. Görüntü kalitesi hız olarak beni çok memnun etti.

Hoparlör kısmına hala uyuzum. Anlatıldığı kadar ahım şahım bir ses deneyimi yok. Evet ses çok net onun kalitesini hissediyorsunuz. Ama ses seviyesi ciddi anlamda az.

USB 2.0'ı hala bu bilgisayarda olması büyük eksik bence yerine 3.0 veya thunderbolt eklenebilir.

Aklınıza gelen sormak istediğiniz varsa yorumlarım. Son olarak 3 haftalık kullanımdan sonra 1 aylık bi kullanım izlenimi yazacağım buraya.
Söylenenlerin aksine monster pişmanlık değil gibi şuanlık ihtiyaçlarımı gayet iyi karşılıyor. Uzun kullanımda başıma neler gelecek göreceğim. :)

Geri