Neler Yeni

Turbo Boost sonrası Mavi Ekran Hatası

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Miran Sores
Değerli dostlar daha önce bu sorun hakkında konu açmıştım lakin bu sorunun sebebini tam olarak anlamak istiyorum. BIOS'tan Turbo Boost ve Intel Turbo bost teknoloji kısmını aktif ettiğimde bilgisayar bir sure sonra whea area error hatası veriyor bu sorunun temel sebebi nedir bilmek istiyorum bilgisi olan varsa beni bilgilendirir ve bu sorunu nasıl giderebileceğim konusunda yardımcı olursa cok minnettar olurum... Ayrıca Fortnite tarzı oyunlarda cok ısınma meydana geliyor termal macunu yeni değiştirdim. Bilgisayar ise daha iki aylık. Her şeyi sıfırdan topladım...

Sistemim.
Intel i7 10700K.
RTX 3060 Ti OC 8 GB MSI.
16 GB 3200 RAM.
1 TB NVMe 2 SSD.
MSI MPG Z490 anakart.
Thermaltake sıvı soğutma.
4 adet harici Thermaltake fan.
650W güç kaynağı.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Minidump dosyanızı atar mısınız?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Minidump dosyanızdan anakart BIOS sürümünüzü göremedim. Windows+R ye basarak çalıştırı açın ve "msinfo32" yazın. Açılan ekranın ekran görüntüsünü buraya atar mısınız? Ayrıca ramlerinize overclock yaptınız mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Miran Sores
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Minidump dosyanızdan anakart BIOS sürümünüzü göremedim. Windows+R ye basarak çalıştırı açın ve "msinfo32" yazın. Açılan ekranın ekran görüntüsünü buraya atar mısınız? Ayrıca ramlerinize overclock yaptınız mı?
hayır ramlere oc yapmadım standart ayarlarında calısıyor bios surumu en guncelini ben msi sitesinden indirip yukledım yani bios guncel hocam ramlern hızı 3200 oyle de bıraktım

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Miran Sores
hocam turbo bost kapalı acarsam muhtemelen yıne mavı ekran hatası alırım aceba dıyorum bios pilini cıkarıp biosu sıfırlarsam bir fayda gorur muyum

28554

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
@aitsizbiri
Turbo Boost yüzünden mavi ekran alıyorsanız neden Turbo Boost açıyorsunuz ki? Sorunun neyden kaynaklandığını zaten biliyorsunuz, BIOS'u sıfırlayıp Turbo Boost açmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Miran Sores
@aitsizbiri
Turbo Boost yüzünden mavi ekran alıyorsanız neden Turbo Boost açıyorsunuz ki? Sorunun neyden kaynaklandığını zaten biliyorsunuz, BIOS'u sıfırlayıp Turbo Boost açmayın.
evet suana kadar turbo bostu actıgımda bılgısayar bu hatayı alıyor kapalıyken bu hatayı hıc almadım ama o zaman işlemcının ne anlamı kalırkı hocam o yuzden yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,137
Üyeler
164,449
Son üye
aperion322
Top Bottom