Neler Yeni

Türk Ekipman Markalarına Karşı Genel Eleştirim .

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
Bu konuda neden Türk markaları yabancı markalara göre neden geride kaldıklarını yazacağım . Maalesef resimlerle destekleyemeceğim , bir markanın ya da bir şeyin düşmanı olarak gözükmek istemiyorum . Sizler de bu konuda görüşlerinizi yazarsanız sevinirim .
1. Her ürünlerine öküz kadar büyük logo basmaları :
Evet bu ilk sebebimiz . Ürünlerini tasarımı ile milletin markayı anlamasını sağlamak yerine öküz gibi logo basarak kendi ürünlerini olduğunu göstermeye çalışıyorlar . Yazısız logolara bazı yerlerde okeyim ama her ürünün üzerine hayvan gibi logo bastıkları için tasarımın içine ediliyor .
2. ''ARCİBİ'' tutkusu :
Evet bu da ikinci sebebimiz . Tıpkı kötü bir ekipmana ''oyuncu'' tagı ekleyip fiyatını yükseltmek gibi . Sade tasarlamaları gereken ürünleri çok fazla ''ARCİBİ'' ile süslemeleri ürüne karşı önyargya sebep veriyor bence . Mesela kulaklıklar çok ışıklı mışıklı durmasına gerek yok (bence) . Sadece kulaklık ''Ben buradayım'' diyebilmesi için hafiften biraz ışık eklenebilir gibi ya da premium hissetirmek için eklenebilir ama eklenen RGB'ler yakışmıyor bence .
3. Premium hissetirmemesi :
Evet bu da benim için üçüncü ve son sebep . Ürünü elinize aldığınız zaman ben kaliteli bir şey almışım dedirtmiyor bence . Elinize Corsair , HyperX , Asus gibi markaların ürünlerini alınca premium hissiyatını alırsınız mesela (Bunu nasıl ifade edebilirim bilemiyorum .

Sizlerin de görüşlerini bekliyorum .

BIGGZ

80+ Bronze
Sen 500₺ lik kulaklık varken, 50₺ lik kulaklık alınca premium hissetmezsin tabii.

Ama 500₺ yi verince premium hissetmeye başlıyorsun.

Tamamen soyulma meselesi, ne kadar çok soyulursan o kadar premium hissedersin.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Fiyatına göre ürün. 100 TL'lik klavyeden corsair kalitesi beklememelisin. RGB ye gelirsek oyuncu ürünleri genelde rgb olur, zevkler renkler meselesi.

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen 500₺ lik kulaklık varken, 50₺ lik kulaklık alınca premium hissetmezsin tabii.

Ama 500₺ yi verince premium hissetmeye başlıyorsun.

Tamamen soyulma meselesi, ne kadar çok soyulursan o kadar premium hissedersin.
Fiyatına göre ürün. 100 TL'lik klavyeden corsair kalitesi beklememelisin. RGB ye gelirsek oyuncu ürünleri genelde rgb olur, zevkler renkler meselesi.
Cevaplarınız için teşekkürler . Yorumlara göre ilerideki konularda güncellemeye çalışacağım .

Top Bottom