Türk Gençleri Dinsizleşiyor

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
6,466
Geçenlerde Reddit'te şöyle bi tablo gördüm;

Screenshot_2022-08-16-21-17-45-433_com.google.android.apps.photos.jpg

Tablo Ex Muslims of North America adlı gönüllü bir kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.

Tabloya göre önceki neslin %67.2'si dinine uygun evlilik yapıyor, Z kuşağının ise sadece %17.8'i evlilikte dini kurallara riayet ediyor. Önceki neslin %62'si oruç tutuyor, %32'si dua ediyor. Z Kuşağında ise bu oran %15.7. Ayrıca Z Kuşağının %28.5'i kendini dinsiz olarak tanımlıyor. Tabloda yanlış okuduğum bir yer varsa düzeltin.

Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir? Diğer dünya ülkelerinde de durum böyle mi yoksa sadece Türkiye için mi geçerli?

Tabloyu yayınladıkları siteye de buradan ulaşabilirsiniz:

Son düzenleme:
Ülkemizin genel gidişhatından ve İslam dinini kullandıklarından dolayı olduğunu düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle

Tablo Ex Muslims of North America adlı bir gönüllü kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.

Tabloya göre önceki neslin %67.2'si dinine uygun evlilik yapıyor, Z kuşağının ise sadece %17.8'i evlilikte dini kurallara riayet ediyor. Önceki neslin %62'si oruç tutuyor, %32'si dua ediyor. Z Kuşağında ise bu oran %15.7. Ayrıca Z Kuşağının %28.5'i kendini dinsiz olarak tanımlıyor. Tabloda yanlış okuduğum bir yer varsa düzeltin.

Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir? Diğer dünya ülkelerinde de durum böyle mi yoksa sadece Türkiye için mi geçerli?

bazıları laf etcek ama teknoloji teknoloji ilerlemesi bazı kesimlerce zeka gerliğine yol açı bence. tabii bunu adam gibi kullananlar şuanda en iyi yerlerdeler
kim ne derse desin bu böyle. bazıları aptallaştı bazıları bilgisine bilgi kattı. herşeyse bu böyle ne kadar ekmek o kadar köfte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ülkemizin genel gidişhatından ve İslam dinini kullandıklarından dolayı olduğunu düşünüyorum.
ek olarak bence araplara olan kötü bakış ve islamı sadeec araplık sanmak.
01:40 edit: bence bir editi hakediyor bu cevap. Anladım ki cidden bitmişiz ya. Olm azıcık okusa yukarıyi " bazı kesimlerce zeka geriliğine yol açtığını düşünüyorum" demişim gelip işte saçma saçma şeyler söylüyor. Bana göre eline kitap almayan kişiler sabah akşam tiktokta sadede hayatını harcayan para için sacm saçma şeyler yapan tipler bana göre aptalın ta kendisidir. Bu yorumuma bazı kişiler saçma saçma cevapları vermiş. Bunlara göre bu söylediğim kişiler zeki kabul ediliyor. Size bir soru sizce bir insanın yaşı ilerleyip zekası aynı kalırsa yada körelirse bu aptallasmak zeka geriliğine uğramak olmaz mı? Cidden yazık ya. Bu kişilerde bazı kesimlerce savunuluyor ya ben daha bir şey demiyorum. Tek tavsiyem onlara düşünerek konuşsunlar. İyi forumlar dilerim. Gününüz güzel geçsin :)

Son düzenleme:
Yaw kim neye taparsa tapsın açıkçası pek umrumda değil benim günahımda deil geçenlerde bi çocuğun ezan okuyan bi hocaya buda başladı gene çığırmaya dediğini duydum yani o çocuğa orda bişey demedim umrumda deil allah görüyor ve biliyor.

Alıntıyı görüntüle

Tablo Ex Muslims of North America adlı bir gönüllü kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.

Gelir şimdi insanlar zekilesiyor aklını kullanıyor diyenler 😂😂

Z kuşağının belirli özellikleri var. Bu özellikler de sadece dini değil diğer şeyleri de etkiliyor.
Şimdi bu şirketler eski kuşak ile Z kuşağının sorumluluklarını oranlasın. Eski kuşaklarınki %60+ çıkacakken Z kuşağının bu %50 altında çıkacaktır mesela.

Z kuşağının çok enteresan bir boyut aldığını düşünüyorum kendimi katarak da.

Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir?
Değişen dünya şartlarına, globalleşmeye ve internete adapte olamayan X ve Y kuşağı; çocuklarını eğitirken ailesinden gördüğü geleneksel usûl ile Z kuşağını da yetiştirmeye çalıştı ve bu da ters tepti.

Geri