Neler Yeni

Türk Gençleri Dinsizleşiyor

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Yine hep aynı hata. "Tanrı'nın Varlığını" sadece "Müslümanlık" ile bağdaştırıyorsunuz felsefede birçok inancın olmasına rağmen.
Ben Müslümanlık adına konuştum. Zaten Tanrı yok demedim. Kendimce Müslümanlıkta bana pek mantıklı gelmeyen ifadeleri paylaştım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Ulvi
Geçenlerde Reddit'te şöyle bi tablo gördüm;

Alıntıyı görüntüle

Tablo Ex Muslims of North America adlı gönüllü bir kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.

Tabloya göre önceki neslin %67.2'si dinine uygun evlilik yapıyor, Z kuşağının ise sadece %17.8'i evlilikte dini kurallara riayet ediyor. Önceki neslin %62'si oruç tutuyor, %32'si dua ediyor. Z Kuşağında ise bu oran %15.7. Ayrıca Z Kuşağının %28.5'i kendini dinsiz olarak tanımlıyor. Tabloda yanlış okuduğum bir yer varsa düzeltin.

Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir? Diğer dünya ülkelerinde de durum böyle mi yoksa sadece Türkiye için mi geçerli?

Tabloyu yayınladıkları siteye de buradan ulaşabilirsiniz:
Zorla imam hatiplere gönderilen insanlar intihar edince din mi kalır

FurkanIIy

80+ Bronze
Doğru bilgi nedir? Doğru bilginin ölçüsü olarak munzabıt bir nokta belirtir misiniz bana? Doğru bilgi yalnızca sizin fikrinizle örtüşen midir? Doğru bilgiye ulaşan dindar olamaz mı? Dinsizlik cidden refaha mı kavuşturur? Bu kapalı kutu tavrınız ve yazılarınız oldukça taassubi. Kendinizi geliştirme noktasında size büyük bir ket vurur. Dünya sandığınızdan çeşitli.
Evet dinsizlik refaha kavuşturur, şimdiki Müslümanların daha inandıkları din hakkında hiç bir fikri yok. Bu adamdan ülkeyi geliştirmesini bekleyemezsin. Her şeye inşallah, maşallah, subhanallah diyip geçiyorlar, adama diyorum ki Elon Musk ileride Mars'ta koloni kurabileceğimizi düşünüyor. Adam bana Allah bilir deyip geçiyor, kendini geliştirmek hakkında hiç bir fikri yok. Ah nerede o İbn Sina'lar Farabi'ler...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin dediğin olay taklidi düzeyde olan kişiler için geçerli. Müslüman olanlar bu düzeyi çoktan atlamış olmalı.

Taklidi seviyesini geçen birey, doğduğunda farklı bir dine mensup olsa dahi Müslüman olur.
O zaman şu an Türkiye'deki Müslümanların çoğu taklidi oluyor.

Yani diyorsun ki Müslümanlıktan çıkın rahata ulaşın doğrumu anlıyorum yanlışsa aciklarmisin ?
Evet doğru anlamışsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Evet dinsizlik refaha kavuşturur, şimdiki Müslümanların daha inandıkları din hakkında hiç bir fikri yok. Bu adamdan ülkeyi geliştirmesini bekleyemezsin. Her şeye inşallah, maşallah, subhanallah diyip geçiyorlar, adama diyorum ki Elon Musk ileride Mars'ta koloni kurabileceğimizi düşünüyor. Adam bana Allah bilir deyip geçiyor, kendini geliştirmek hakkında hiç bir fikri yok. Ah nerede o İbn Sina'lar Farabi'ler...

Evet doğru anlamışsın.
O zaman malesef katilmiyorum sana.

Erda Yıldırım

80+ Gold
Redditte bile birisine selam versen adam allahtan başlıyor peygamberlere kadar gidiyor.

TamerKs

80+ Silver
Türkiye'deki Müslümanların çoğu taklidi oluyor.
Çoğunluk kelimesi 40 milyonun üzerinde bir sayıyı kapsıyor bunun farkında olarak yazdığını varsayıyorum ve 40 milyonun senin oyunlarda veya haberlerde gördüğünün %1'i kadar değil.

Hayatında görmediğin kişilere taklidi dini yaşıyor diyerek kör kör yargı vermiş oldun sadece.

İbn Sina'lar Farabi
Onlar Müslüman değildi.

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Çoğunluk kelimesi 40 milyonun üzerinde bir sayıyı kapsıyor bunun farkında olarak yazdığını varsayıyorum ve 40 milyonun senin oyunlarda veya haberlerde gördüğünün %1'i kadar değil.

Hayatında görmediğin kişilere taklidi dini yaşıyor diyerek kör kör yargı vermiş oldun sadece.

Onlar Müslüman değildi.
Emin ol çoğu taklidi arkadaş doğru söylüyor.Sen ne kadar tanıyorsunda %1 diyebiliyorsun?

Evet doğru anlamışsın.
Refah dışında katılıyorum.

TamerKs

80+ Silver
Sen ne kadar tanıyorsunda %1 diyebiliyorsun?
Saçma soru. Ben bir yüzdelik göstererek tanıdığımı iddia etmedim zaten dolayısıyla hiçbirine herhangi bir şekilde kör bir yargılama ortaya atmam ki atılması hiç doğru değil. Örneğin "çoğunluk taklidi düzeyde Müslüman" gibi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Meuf

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Saçma soru. Ben bir yüzdelik göstererek tanıdığımı iddia etmedim zaten dolayısıyla hiçbirine herhangi bir şekilde kör bir yargılama ortaya atmam ki atılması hiç doğru değil. Örneğin "çoğunluk taklidi düzeyde Müslüman" gibi.
Sizin dediğinizde doğru ama gerçekten müslümanlık görevini yerine getiren çok az insan var diğerleri toplum baskısı ile hiç bir şeyi sorgulamadan müslümanım deyip aslında hiç müslümanlıkla alakası olmayan çok kişi aslında taklidi derken bundan bahsediyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Evet dinsizlik refaha kavuşturur, şimdiki Müslümanların daha inandıkları din hakkında hiç bir fikri yok.
Herkesi etrafınızdaki ortamın müntesibi sanmayın. Bu kafada birkaç Müslüman gördünüz diye cümle Müslümanları inandıkları dinden bihaber konuma soktunuz. Dünya sandığınızdan çeşitli dediğim gibi. Büyük ihtimalle travmanız var. Hemen tanıyorum sizin gibileri. Ya aileniz muhafazakar takılan ilimsiz bir aileydi, hayatı size dar etti. Ya da istememenize rağmen cemaat yurduna vs. gönderildiniz. Objektif, analitik düşünme yetinizi kaybetmişsiniz. Güçlü bir nefret seziyorum. Ne dersem fayda etmeyecektir. Selam olsun...

TamerKs

80+ Silver
şimdiki Müslümanların daha inandıkları din hakkında hiç bir fikri yok.
1.500.000.000 kişiye karar veriyorsun şu an ve bu çok kalitesiz bir konuşma. Hayatında kaç kişi ile konuşmuş ve tanışmış olabilirsin ki? Bir milyon? İki? Nasıl bu şekilde yargılıyorsun?

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K
Herkesi etrafınızdaki ortamın müntesibi sanmayın. Bu kafada birkaç Müslüman gördünüz diye cümle Müslümanları inandıkları dinden bihaber konuma soktunuz. Dünya sandığınızdan çeşitli dediğim gibi. Büyük ihtimalle travmanız var. Hemen tanıyorum sizin gibileri. Ya aileniz muhafazakar takılan ilimsiz bir aileydi, hayatı size dar etti. Ya da istememenize rağmen cemaat yurduna vs. gönderildiniz. Objektif, analitik düşünme yetinizi kaybetmişsiniz. Güçlü bir nefret seziyorum. Ne dersem fayda etmeyecektir. Selam olsun...
Çok iyi teşhis etmişsiniz hocam. Maalesef bu tür kişilerin sayısı fazla. Umarım saygı duymak yerine ön yargılarını ve nefretleri ile milleti yobaz buldukları Müslümanrdan daha çok ayrıştırdıklarının farkına varırlar. İşin komik kısmı ise birisinin sırf dini yüzünden annesi babasına kendi milletine yobaz deyip küçümsemesi. Diğer milletler de bizim entelektüelleri pek bekliyorlardı, seviyorlardı ya. Geçmişte o kadar büyük devletler kurmuş bir milletin yeni neslinin popüler kültüre bu kadar bağlı olması oldukça ironik.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Top Bottom