Ethem Altuntaş
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 49
- İsim
- Ethem altuntaş
ben bu konun 2 ana sebebi olduğunu düşünüyorum ana konu zaten siyasal islamGeçenlerde Reddit'te şöyle bi tablo gördüm;
Alıntıyı görüntüle
Tablo Ex Muslims of North America adlı gönüllü bir kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.
Tabloya göre önceki neslin %67.2'si dinine uygun evlilik yapıyor, Z kuşağının ise sadece %17.8'i evlilikte dini kurallara riayet ediyor. Önceki neslin %62'si oruç tutuyor, %32'si dua ediyor. Z Kuşağında ise bu oran %15.7. Ayrıca Z Kuşağının %28.5'i kendini dinsiz olarak tanımlıyor. Tabloda yanlış okuduğum bir yer varsa düzeltin.
Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir? Diğer dünya ülkelerinde de durum böyle mi yoksa sadece Türkiye için mi geçerli?
Tabloyu yayınladıkları siteye de buradan ulaşabilirsiniz:
Turkey: 28.5% of Generation Z have abandoned Islam | The Ex-Muslim
A recent study conducted by Gezici Research Center recorded a massive shift in social and religious attitudes in Turkey among cohorts of Generation Z. In the upcoming 2023 elections, 1 in 5 of the…www.theexmuslim.com
inançlı ama sıkmayan bi ailede büyüdüm ara sıra ibadet ederim oruç cuma namazı bende bunlar bile git gide azalıyor siyasal islam o kadar dinden yoruyor ki
2.sebeb ise bence batılılaşma özentisi bunu özellikle 10 11. sınıf kızlarına bakarsak daha iyi anlaşılabilir erkeklerde bir nevi daha az ama kızlarda/kadınlrda kızlar şunu yapamaz bunu yapmaz söylemlerinden bıkıp rahat kimsenin karışmadığı batı kafasına girmeye başladılar bu konuda hem dini hem türk kültürünü kaybediyoruz