_Zaur_
80+ Silver
Dahası
Ee tabi kendi seçimleri. Demek ki düşünmeye başlamışlar.
Çoktan kaybetmedi mi? Z kuşağı diye adlandırılan, zeki olduğu söylenen ama aşırı derecede boş bir kesim var. Bunların kafası bir şeye çalışmaz ateistliği falan havalı görürler allaha küfür ederler. Ben de z kuşağıyım ama allahtan o ergenler gibi değilimGeçenlerde Reddit'te şöyle bi tablo gördüm;
Alıntıyı görüntüle
Tablo Ex Muslims of North America adlı gönüllü bir kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.
Tabloya göre önceki neslin %67.2'si dinine uygun evlilik yapıyor, Z kuşağının ise sadece %17.8'i evlilikte dini kurallara riayet ediyor. Önceki neslin %62'si oruç tutuyor, %32'si dua ediyor. Z Kuşağında ise bu oran %15.7. Ayrıca Z Kuşağının %28.5'i kendini dinsiz olarak tanımlıyor. Tabloda yanlış okuduğum bir yer varsa düzeltin.
Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir? Diğer dünya ülkelerinde de durum böyle mi yoksa sadece Türkiye için mi geçerli?
Tabloyu yayınladıkları siteye de buradan ulaşabilirsiniz:
Turkey: 28.5% of Generation Z have abandoned Islam | The Ex-Muslim
A recent study conducted by Gezici Research Center recorded a massive shift in social and religious attitudes in Turkey among cohorts of Generation Z. In the upcoming 2023 elections, 1 in 5 of the…www.theexmuslim.com
Allaha küfretmek değilde ama islamda hatalar olduğunu anlamalısın.Çoktan kaybetmedi mi? Z kuşağı diye adlandırılan, zeki olduğu söylenen ama aşırı derecede boş bir kesim var. Bunların kafası bir şeye çalışmaz ateistliği falan havalı görürler allaha küfür ederler. Ben de z kuşağıyım ama allahtan o ergenler gibi değilim
Hocam bilemiyorum bu konularda profesyonel değilim o yüzden fetva veremem ama konu bu değildi kiAllaha küfretmek değilde ama islamda hatalar olduğunu anlamalısın.
Mesela putperestlere karşı aşırı kötü tavır var islam aleminde.
Ama kendileri Hacca giderken Taşın şeytan olduğuna inanıp o taşı taşlamaya ne dersiniz?
O taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik zaten.
Bilemiyorum demekle olmuyor. Ben seni Ateist yapacam dur hele ajsjdhsjsjdjHocam bilemiyorum bu konularda profesyonel değilim o yüzden fetva veremem ama konu bu değildi ki
Çok değişik bir gençlik yetişiyor. Bence en büyük nedeni sosyal medya
100-150 yıl fazla bile bence en fazla 60-70 yılı var100-150 yıla hiçbir din muhtemelen kalmaz teknoloji / bilim gelişip bunların yalan olup olmadığı ortaya çıkar.
Çok boş konuşuyorsun yazdıklarının hepsinin bir nedeni var şuanda isim olduğu için detaylı yazamıyorum .Akşam unutmazsam yazacağım.Bilemiyorum demekle olmuyor. Ben seni Ateist yapacam dur hele ajsjdhsjsjdj
O zaman sen dolu konuş.Çok boş konuşuyorsun yazdıklarının hepsinin bir nedeni var şuanda isim olduğu için detaylı yazamıyorum .Akşam unutmazsam yazacağım.
Yönetim kendi devamlılığını din üzerinden korumaya çalışıyor. Aşırıya kaçtıkları için ters tepiyor.Ben kendimi bildim bileli kuran kursuna giderdim her yıl oruç tutardım teravih kaçırmazdım ama 2 yıldır ne oruç tutuyorum ne camiiye gidiyorum bende dinsizleştim sebebi de dini kullanarak bizi törpülemek baskılamak istemeleri tabi bunun yanında din kardeşi din kardeşi diye nefret ettiğim bir ırkın milyonlarcasının ülkeye sokulması da var