Neler Yeni

Türk Gençleri Dinsizleşiyor

Megan

80+ Silver
Geçenlerde Reddit'te şöyle bi tablo gördüm;

Alıntıyı görüntüle

Tablo Ex Muslims of North America adlı gönüllü bir kuruluşa ait. Kuruluşun amacı Müslümanlıktan çıkıp din değiştiren bireylere koruma sağlamak.

Tabloya göre önceki neslin %67.2'si dinine uygun evlilik yapıyor, Z kuşağının ise sadece %17.8'i evlilikte dini kurallara riayet ediyor. Önceki neslin %62'si oruç tutuyor, %32'si dua ediyor. Z Kuşağında ise bu oran %15.7. Ayrıca Z Kuşağının %28.5'i kendini dinsiz olarak tanımlıyor. Tabloda yanlış okuduğum bir yer varsa düzeltin.

Sizce bu dinsizleşmenin sebebi nedir? Diğer dünya ülkelerinde de durum böyle mi yoksa sadece Türkiye için mi geçerli?

Tabloyu yayınladıkları siteye de buradan ulaşabilirsiniz:
Çoktan kaybetmedi mi? Z kuşağı diye adlandırılan, zeki olduğu söylenen ama aşırı derecede boş bir kesim var. Bunların kafası bir şeye çalışmaz ateistliği falan havalı görürler allaha küfür ederler. Ben de z kuşağıyım ama allahtan o ergenler gibi değilim

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Çoktan kaybetmedi mi? Z kuşağı diye adlandırılan, zeki olduğu söylenen ama aşırı derecede boş bir kesim var. Bunların kafası bir şeye çalışmaz ateistliği falan havalı görürler allaha küfür ederler. Ben de z kuşağıyım ama allahtan o ergenler gibi değilim
Allaha küfretmek değilde ama islamda hatalar olduğunu anlamalısın.

Mesela putperestlere karşı aşırı kötü tavır var islam aleminde.
Ama kendileri Hacca giderken Taşın şeytan olduğuna inanıp o taşı taşlamaya ne dersiniz?

O taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik zaten.

Megan

80+ Silver
Allaha küfretmek değilde ama islamda hatalar olduğunu anlamalısın.

Mesela putperestlere karşı aşırı kötü tavır var islam aleminde.
Ama kendileri Hacca giderken Taşın şeytan olduğuna inanıp o taşı taşlamaya ne dersiniz?

O taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik zaten.
Hocam bilemiyorum bu konularda profesyonel değilim o yüzden fetva veremem ama konu bu değildi ki :D
Çok değişik bir gençlik yetişiyor. Bence en büyük nedeni sosyal medya

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Hocam bilemiyorum bu konularda profesyonel değilim o yüzden fetva veremem ama konu bu değildi ki :D
Çok değişik bir gençlik yetişiyor. Bence en büyük nedeni sosyal medya
Bilemiyorum demekle olmuyor. Ben seni Ateist yapacam dur hele :D ajsjdhsjsjdj

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Aile hayatı yok,gereksiz, saçma, abartı özentilik.
Dinsizleşince kendini havalı sanan büyük bir kesim.
İnsanlar alışılmışın dışına çıkıyor.
Allah sonumuzu hayır etsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bilemiyorum demekle olmuyor. Ben seni Ateist yapacam dur hele :D ajsjdhsjsjdj
Çok boş konuşuyorsun yazdıklarının hepsinin bir nedeni var şuanda isim olduğu için detaylı yazamıyorum .Akşam unutmazsam yazacağım.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Çok boş konuşuyorsun yazdıklarının hepsinin bir nedeni var şuanda isim olduğu için detaylı yazamıyorum .Akşam unutmazsam yazacağım.
O zaman sen dolu konuş.

Edit- Ne güzel forum la burası. Muhabbet üstüne muhabbet ekleniyor. Aktifliği sevdim.

Son düzenleme:

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K
Gördüklerim ve yaşadıklarımla Z kuşağını anlatmak isterim.

Z kuşağı kısaca, çoğunluğu evinde boş boş oturup kendini entelektüel ve çok bilmiş sanan dinsizliği havalı sanıp diğer dinlere saygısızlık edip kendisinin dinsizliğine laf edince kuduran kara mizah niyetine her türlü kültürel ögesiyle dalga geçen bir nesildir. Bir de evde tiktok izlerken ya da oyun oynayıp tembellik yaparken kendilerinin gümbür gümbür geldiklerini sanarlar. Diğer nesilleri, büyükleri yobaz, boomer diye küçümserler. Kendilerinin bilmedikleri büyük ön yargıları vardır. Bilmem kaç yıllık kültürünü sırf dinsiz olduğu için çöpe atabilecek kadar umarsızdırlar. Gene büyük çoğunluğu ülkeden kaçıp bir ülkeden hizmetçilik yapmak isterler, ancak gittikleri ülkede bizim ülkemizdeki Suriyeliler gibi olacaklarını anlayamazlar. Ülke düzelince döneceklerini söylerler, ancak her nasılsa kimse ülkeyi düzeltmek elini taşın altına koymaz. Herhalde ebeleri dedeleri düzeltip kendilerine geri verecekler ülkeyi. İktidar değişince her şey sihirli bir değnek varmışçasına düzeleceğini sanırlar ama kendileri ülkeyi düzeltmeye hiçbir çaba harcamazlar. Örnek vermek gerekirse almanlar her türlü iktidarda durumları halkı çalışkan olduğu için çok iyiydi. Bizim Z kuşağı ise kendileri evinde tiktok izleyerek "gümbür gümbür" gelecekler, başkan değişince her şey mükemmel olacak sanarlar. Siyasilerin laflarına pek kanarlar ama kendilerini açıkgöz sanarlar. Sırf yaşlı veya Müslüman olduğu için hiç tanımadığı büyüklerine saygısızlık yaparlar, hakaret ederler. Daha diyecek çok şey var ama neyse.

Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
Ben kendimi bildim bileli kuran kursuna giderdim her yıl oruç tutardım teravih kaçırmazdım ama 2 yıldır ne oruç tutuyorum ne camiiye gidiyorum bende dinsizleştim sebebi de dini kullanarak bizi törpülemek baskılamak istemeleri tabi bunun yanında din kardeşi din kardeşi diye nefret ettiğim bir ırkın milyonlarcasının ülkeye sokulması da var

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ben kendimi bildim bileli kuran kursuna giderdim her yıl oruç tutardım teravih kaçırmazdım ama 2 yıldır ne oruç tutuyorum ne camiiye gidiyorum bende dinsizleştim sebebi de dini kullanarak bizi törpülemek baskılamak istemeleri tabi bunun yanında din kardeşi din kardeşi diye nefret ettiğim bir ırkın milyonlarcasının ülkeye sokulması da var
Yönetim kendi devamlılığını din üzerinden korumaya çalışıyor. Aşırıya kaçtıkları için ters tepiyor.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Çoğunluğu cahil ve bilgisiz.

Top Bottom