Neler Yeni

Türk Gençleri Dinsizleşiyor

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Allaha küfretmek değilde ama islamda hatalar olduğunu anlamalısın.

Mesela putperestlere karşı aşırı kötü tavır var islam aleminde.
Ama kendileri Hacca giderken Taşın şeytan olduğuna inanıp o taşı taşlamaya ne dersiniz?

O taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik zaten.
Mesele İslam'ın hatalı olup olmaması değil. İslam hatalıysa bile bu Ateizm'i doğru kılmaz. Çünkü İslam dışında da birçok Tanrı inancı var ( Deizm, Teizm gibi)

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
İslam yok olmayacak arkadaşlar. Bundan 100-150 sene sonra hâlâ görmeye devam edeceksiniz. Yarının mitolojisi ise mezarınızdaki çürümüş bedeniniz olacak. Kendinize münhasır halüsinatif seküler atmosferinizde İslam'ın battığını, bitip gittiğini düşünebilirsiniz. Bundan binlerce yıl evvel, Ebrehe de aynı şeyi düşünüyordu. Haçlılar da aynı şeyi düşünüyordu. Sonunuz pek farklı olmayacak. Dünya çapında istatistikler ortada, kabul etmek istemeseniz de insanlar bal gibi Müslüman oluyorlar.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,577
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Mesele İslam'ın hatalı olup olmaması değil. İslam hatalıysa bile bu Ateizm'i doğru kılmaz. Çünkü İslam dışında da birçok Tanrı inancı var ( Deizm, Teizm gibi)
Bir şey yanlış ama. Her din böyle. Bir dine ve birşeye inanıyorsan o inanç sorgulanmaz! Sadece inanılır.

Adam dini sorgulamasa nasıl inanır? Mantıkken dinin bir dediği öbürü dediğini tutmuyor.
Mesela Dinde bahsi geçen söz bu zamanlar herkesten duyar oldum. Allah insanı kusursuz yaratmıştır.

Ama gel görki insan yeni doğan bebekte kusur bulup onu sünnet yapıyor.
EEE yani Allahın yarattığında kusur buldun mu?
Yaptığınızı doğru buluyorsanız o zaman Allah insanı kusurlu yarattı diyebilirsiniz.

Çok konu varda neyse

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Bir şey yanlış ama. Her din böyle. Bir dine ve birşeye inanıyorsan o inanç sorgulanmaz! Sadece inanılır.

Adam dini sorgulamasa nasıl inanır? Mantıkken dinin bir dediği öbürü dediğini tutmuyor.
Mesela Dinde bahsi geçen söz bu zamanlar herkesten duyar oldum. Allah insanı kusursuz yaratmıştır.

Ama gel görki insan yeni doğan bebekte kusur bulup onu sünnet yapıyor.
EEE yani Allahın yarattığında kusur buldun mu?
Yaptığınızı doğru buluyorsanız o zaman Allah insanı kusurlu yarattı diyebilirsiniz.

Çok konu varda neyse
Olayı sadece din yönüyle görüyorsun. Örneğin deizm. Tanrı'nın kusursuz yaratma gibi bir zorunluluğu yok, "din" olmadığı için sorgulamakta da bir sakınca yok.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Allaha küfretmek değilde ama islamda hatalar olduğunu anlamalısın.

Mesela putperestlere karşı aşırı kötü tavır var islam aleminde.
Ama kendileri Hacca giderken Taşın şeytan olduğuna inanıp o taşı taşlamaya ne dersiniz?

O taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik zaten.
Sonunda aklını kullanan biri.

Hepsi birbirinin benzeri zaten. Dinler kültürel olgulardan oluşmuş, insanların kavimleri kontrol altına almasını sağlayan sahte inanışlardır. Gerçekliği yok. İskandinav mitolojisine ilgili olduğum için oradan örnek vereceğim. Heimdall'ın Gjallarhorn'a üflemesi - İsrafil'in sura üflemesi/İskandinav mitolojisinde hayat ve hayata özlem adlı iki insanın başlangıç için doğması. Teist dinlerde de Adem ve Havva'nın doğması. Daha bir çok örnek var. Say say bitmez. Eski Sümerlerden beri gelen kültürel inanışlar.

Dinlerin birbirine benzerliği ile ilgili güzel bir konu açılır aslında.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,577
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Sonunda aklını kullanan biri.

Hepsi birbirinin benzeri zaten. Dinler kültürel olgulardan oluşmuş, insanların kavimleri kontrol altına almasını sağlayan sahte inanışlardır. Gerçekliği yok. İskandinav mitolojisine ilgili olduğum için oradan örnek vereceğim. Heimdall'ın Gjallarhorn'a üflemesi - İsrafil'in sura üflemesi/İskandinav mitolojisinde hayat ve hayata özlem adlı iki insanın başlangıç için doğması. Teist dinlerde de Adem ve Havva'nın doğması. Daha bir çok örnek var. Say say bitmez. Eski Sümerlerden beri gelen kültürel inanışlar.

Dinlerin birbirine benzerliği ile ilgili güzel bir konu açılır aslında.
Şöyle söyliyim. Toplumsal kontrolü yönetimi farklı farklı adamlar ele alması için herkes kendinden bir hikaye uydurmuş.
Ama fikir zenginliği olmadığı için hepsi birbirinden kopya çekmiş öyle kontrol etmiş toplumunu.
E tabi o zaman da insanlar ya saftı, yada güç yoluyla dine getiriyordular. Başka nasıl toplum kontrol edilir? :D

Haydi Allah için savaşalım deseler baya bir adam topluyordular. İşte kontrol.

Carl-S

80+ Gold
İslam yok olmayacak arkadaşlar. Bundan 100-150 sene sonra hâlâ görmeye devam edeceksiniz. Yarının mitolojisi ise mezarınızdaki çürümüş bedeniniz olacak. Kendinize münhasır halüsinatif seküler atmosferinizde İslam'ın battığını, bitip gittiğini düşünebilirsiniz. Bundan binlerce yıl evvel, Ebrehe de aynı şeyi düşünüyordu. Haçlılar da aynı şeyi düşünüyordu. Sonunuz pek farklı olmayacak. Dünya çapında istatistikler ortada, kabul etmek istemeseniz de insanlar bal gibi Müslüman oluyorlar.
Kendi isteğiyle müslüman olan varmı diyorsunuz yani hocam.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Sonunda aklını kullanan biri. Hepsi birbirinin benzeri zaten. Dinler kültürel olgulardan oluşmuş, insanların kavimleri kontrol altına almasını sağlayan sahte inanışlardır. Gerçekliği yok. İskandinav mitolojisine ilgili olduğum için oradan örnek vereceğim. Heimdall'ın Gjallarhorn'a üflemesi - İsrafil'in sura üflemesi/İskandinav mitolojisinde hayat ve hayata özlem adlı iki insanın başlangıç için doğması. Teist dinlerde de Adem ve Havva'nın doğması. Daha bir çok örnek var. Say say bitmez. Eski Sümerlerden beri gelen kültürel inanışlar.
Sümerler ile İskandinav bölgesi insanlarının etkileşimi hakkında kaynak at bana. Say say bitiremeyeceğin tüm örnekleri de say bana. Yapsan dahi bunlar iddianın lehine bir argüman değil. Bu saydığın şeylerin aynısı ve dahası -Nuh tufanı gibi- yaklaşık 200 farklı milletin mitinde geçiyor. Bizim birkaç yüzyıl önce yeni keşfettiğimiz Amerika kıtasının yerlileri Aztek, Maya ve İnkaların mitinde bile var bunlar. Sümerlerle iletişimi dahi olmamış onlarca milletin mitinde de var bunlar. Hepsi mi Sümerlerden almış? Karambole salla dur. Nasılsa bilen yok. Okuyacağını hiç sanmıyorum, kapalı kutu gibisin. Fakat yine de atayım. Belki ne denli tutarsız laflar ettiğinin farkına varırsın.

Şu yazıma bi' bakıver:

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Ben de dinlerin dünya tarihi için kısa sayılan 50-100 yıllık vadelerde tamamen bitmeyeceğini düşünüyorum. İnsanların çoğu varoluşunun amacını aramaya devam ettikçe bir şekilde bir dinin mensubu olmaya da devam edecektir. Biz sanal ortamda kendi aramızda ya da kendi yaş grubumuzda çok fazla ateist ve deist ile karşılaşıp konuşsak da toplumda hâlâ ezici üstünlükte bir dinin mensubu olan insan mevcut. Ha tamam onlar yaşlanıp ölünce oransal anlamda değişimler olacak ama %100 dinsiz bir dünya kısa vadede bence görülmeyecek.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ben de dinlerin dünya tarihi için kısa sayılan 50-100 yıllık vadelerde tamamen bitmeyeceğini düşünüyorum. İnsanların çoğu varoluşunun amacını aramaya devam ettikçe bir şekilde bir dinin mensubu olmaya da devam edecektir. Biz sanal ortamda kendi aramızda ya da kendi yaş grubumuzda çok fazla ateist ve deist ile karşılaşıp konuşsak da toplumda hâlâ ezici üstünlükte bir dinin mensubu olan insan mevcut. Ha tamam onlar yaşlanıp ölünce oransal anlamda değişimler olacak ama %100 dinsiz bir dünya kısa vadede bence görülmeyecek.
%100 dinsiz bir dünya, kısa vadeyi bırak hiçbir zaman görülmeyecek ağabey. "Yeni ateist" dediğimiz bu iptidai kitle, her ne kadar dinlerin baskı ile yayıldığını iddia edip insanların özgürleştikçe dinsiz olacaklarını söyleseler de Çin gibi dinsizliğin baskı ile dayatıldığı yerler hariç dinsizlik düşme eğiliminde. Pek çok araştırma merkezi "İslam diğer asra kadar en büyük din olabilir." şeklinde açıklamada bulunuyor. Hristiyan misyonerler bu durumu engelleyebilmek için gece gündüz faal hâlde. İslam, Avrupa dahil her coğrafyada yayılıyor. Bir önceki kuşağa göre fark edilir bir değişim var. ABD ve İngiltere başı çekiyor zannımca. Çok görüyorum oralarda Müslüman olan.

KrofeSSional

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Kerem Taşdemir
Sümerler ile İskandinav bölgesi insanlarının etkileşimi hakkında kaynak at bana. Say say bitiremeyeceğin tüm örnekleri de say bana. Yapsan dahi bunlar iddianın lehine bir argüman değil. Bu saydığın şeylerin aynısı ve dahası -Nuh tufanı gibi- yaklaşık 200 farklı milletin mitinde geçiyor. Bizim birkaç yüzyıl önce yeni keşfettiğimiz Amerika kıtasının yerlileri Aztek, Maya ve İnkaların mitinde bile var bunlar. Sümerlerle iletişimi dahi olmamış onlarca milletin mitinde de var bunlar. Hepsi mi Sümerlerden almış? Karambole salla dur. Nasılsa bilen yok. Okuyacağını hiç sanmıyorum, kapalı kutu gibisin. Fakat yine de atayım. Belki ne denli tutarsız laflar ettiğinin farkına varırsın.

Şu yazıma bi' bakıver:
Kerem hocam bütün yazdıklarınızı okuyorum. Şu zamana kadar birçok kez tartıştım. Bir zaman sonra anladım ki bazı insanlarla tartışmamak gerekiyor. Siz nasıl olup da kurduğunuz cümleleri bile okumayan biriyle bu kadar tartışabiliyorsunuz hayran kalıyorum. Cidden helal olsun.

Top Bottom