Neler Yeni

Türk kelimesinden rahatsız oluyor musunuz?

Türk kelimesinden rahatsız oluyor musunuz?

• Evet, oluyorum.

• Ne mutlu Türk'üm diyene!

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Anayasanın ikinci maddesinde ise söylediğin şeyler geçmiyor, ikinci madde cumhuriyetin niteliklerini tanımlar. Üçüncü maddede geçiyor "milletiyle bölünmez bir bütündür" kısmı. Bununla da kimsenin derdi yok. Benim demeye çalıştığım şey, bu bölünmez bütünün farklı farklı etnik renkleri olduğu gerçeğini kabullenmeniz. Bunların biri, birinden üstün değil yahut çatısı altında kalmıyor. Dediğim gibi:
2. Madde de Atatürk Milliyetçiliğine bağlı 3. Madde de milletiyle bölünmez bir bütündür yazıyor.

Konuştuğumuz konu sadece bu değil bunu ilk defa yazmışım gibi yazma üstte ki mesajlarımda aynısını yazmıştım.

Derdin yoksa ortada sorunda yok.
Bu güzel tartışma için teşekkür ederim kendine iyi bak.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
tartışmaya kapalı
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
2 kişi evet demiş biri yanlışıkla biri kendini söylemiş o kişiye demek istiyorum Atamın ''ne mutlu türküm diyene'' sözüne dikkatli bakarsan ırkçılık olmadığını, sırf türk doğdun diye mutlu olman değil, türk olduğunu demen mutluluk getirdiğini diyor. Yani ne atam ne bu lafta ırkçılık yoktur. Amerikaya yada başka bir ülkeye gidin yarım asır bir asır sonra türk olduğunu hatırlayan bu duygularla yaşayan az olur kaldı ki kürt vb. lerle yüzyıllardır aynı coğrafyadayız ve Kardeşiz. NOKTA
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne mutlu kürdüm diyene diyen kişiye ne mutlu türküm diyene diye zorla söylettirirsen ırkçılık olur. Ama bu halk türk halkıdır.

milenix

80+ Gold
Rahatsız olanın kellesini alırım!

Kimsenin Türk kelimesinden rahatsızlık duyduğu yok. Türk kelimesinin dayatılmasından rahatsızlık duyuyorlar. Ülkemizde sadece Türkler yaşamıyor, bunun bilincinde olmak gerek. Ben bir Türk olarak "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demekten rahatsız olmam. Fakat bunu gidip Kürtlere, Araplara, Lazlara, Çerkezlere ve sair milletlere zorla söyletmem. "Vatandaşlığı olan, vergi veren, Anadolu topraklarında yaşayan herkes Türk'tür." gibi ucube teviller yapmaya gerek yok. Bir insan kendini Türk olarak görmüyorsa ona Türk dedirttiremezsiniz. Bu kadar basit, bu bir aidiyet meselesidir.
Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı isen türksündür. Madem öyle o vatandaşlığı hemen bıraksın ve bu ülkeyi terketsin.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,291
İsim
Evren avcı
"TÜRK" kelimesi bir kadın olsaydı onu saatlerce yalar yutardım. bu kelimeden rahatsız olan da zaten muhtemel ermeni falandır. ya da zamanında dedesi Türk düşmanlığından Atatürk tarafından id@m edilmiştir.

Top Bottom