Neler Yeni

Türk pc parcaları ??

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,720
İsim
Taha yücel
üretmek değil. sorun ucuz olma kısmı. zamanında vestel, telefon satabilsin, yerli malına destek diye ithal telefonların gümrük vergilerine zam yaptılar. yani yerli malına destek için vergi düşüreceklerin, rakiplerin fiyatını artırdılar. olan halka oldu çünkü vestelin telefonları fiyatlarını zaten hakletmiyordu.

aynısı ekran kartında da olur. atıyorum şimdi 1650 super 4000 liraysa, bizim ürettiğimiz de 4000 lira olur. sonra bizim ürettiğimiz tercih edilsin diye ithal olana zam yaparlar 5000 lira olur. hiç üretmeseler zaten 4000 liraya alıyorduk.
Ama ürünü yurtidisi ürünlerinden daha ucuza satksak zam yapmaya gerek kalmaz

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ama ürünü yurtidisi ürünlerinden daha ucuza satksak zam yapmaya gerek kalmaz
aynı şeyi tekrar yazayım. zamanında vestel, telefon satabilsin, yerli malına destek diye ithal telefonların gümrük vergilerine zam yaptılar. yani yerli malına destek için vergi düşüreceklerine, rakiplerin fiyatını artırdılar. olan halka oldu çünkü vestelin telefonları fiyatlarını zaten hakletmiyordu.

burası türkiye. burada olacaksa böyle olur. olmayacaksa hiç olmaz.

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,720
İsim
Taha yücel
aynı şeyi tekrar yazayım. zamanında vestel, telefon satabilsin, yerli malına destek diye ithal telefonların gümrük vergilerine zam yaptılar. yani yerli malına destek için vergi düşüreceklerine, rakiplerin fiyatını artırdılar. olan halka oldu çünkü vestelin telefonları fiyatlarını zaten hakletmiyordu.

burası türkiye. burada olacaksa böyle olur. olmayacaksa hiç olmaz.
iste keşke vergiyi düşürseler zaten ürün ucuz olcak ithal ürünlere zam yapmayada gerek kalmiyacak zaten vergiyi düşürüp ürün ucuz olmassa ne anlami kaliyor ki kendi malimiz olmasinin yine baska markalari alirim

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
iste keşke vergiyi düşürseler zaten ürün ucuz olcak ithal ürünlere zam yapmayada gerek kalmiyacak zaten vergiyi düşürüp ürün ucuz olmassa ne anlami kaliyor ki kendi malimiz olmasinin yine baska markalari alirim
vergilerle ayakta kaldığımız için vergi düşürme diye bir durumun söz konusu olma şansı yok.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hangi konuyu acicagimi bilemedim

Not: telefondan yaziyorun geç olduğu için kusura bakmayın

Bizim neden kendi pc parçlarımız yok ekran kartı olsub işlemci ram vb. Biz yapamiyorumuyuz eskiğimiz mi var ? ilerde böyle bir girişimçi olsak türk vatandaşları olarak kendi pc parcalarimizi üretsek uygun fiyatlı sekilde satsak ülkemizdeki gençler daha kolay ulaşsa bunlara ucuz ve kaliteli performansli ve şık pc parcalarini hem kendi ürünümüz ve bunun ihracatınıda yapsak

imkansiz bir şey mi ?
Biz o parçaların bir kısmını savunma sanayi bünyesinde üretiyoruz işlemci üretiyoruz mesela teknoloji üretiyoruz ama bunlar kullanıcı için değil savunma için yani devlet için.

SefaBaba

80+ Silver
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,034
İsim
Safa Uyğun
tsmc buraya bir fabrika açmadığı sürece zor

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Cem Y

Bizim neden kendi pc parçlarımız yok ekran kartı olsub işlemci ram vb. Biz yapamiyorumuyuz eskiğimiz mi var ? ilerde böyle bir girişimçi olsak türk vatandaşları olarak kendi pc parcalarimizi üretsek uygun fiyatlı sekilde satsak ülkemizdeki gençler daha kolay ulaşsa bunlara ucuz ve kaliteli performansli ve şık pc parcalarini hem kendi ürünümüz ve bunun ihracatınıda yapsak

imkansiz bir şey mi ?
direkt olarak insanların sanayi de meslek edinmesi ve fabrika açmamız lazım seri üretim için meslek yüksek okulları vardı mesela eskiden :d

Fordon Greeman

80+ Bronze

imkansiz bir şey mi ?
Ampul üretiyor muyuz diye sor. Şu anda imkansız bir şey bu. Çünkü ekran kartı üretiminde veyahut işlemci üretiminde çalışabilecek kalitede bir mühendisi vs. Türkiye'de bulamazsın. Türkiye'deki bu insanlar Türkiye'de kalmıyor zaten. Devre üretsek yeter, ekran kartı dediğin 39652. adım falan. :D

ustam onu yapmazlar çünkü vergisini yiyemedikleri için yaptırmazlar da ne güzel adam üretmediği şeyden bir dünya vergi alarak zaten üretenden daha çok kazanıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ampul üretiyor muyuz diye sor. Şu anda imkansız bir şey bu. Çünkü ekran kartı üretiminde veyahut işlemci üretiminde çalışabilecek kalitede bir mühendisi vs. Türkiye'de bulamazsın. Türkiye'deki bu insanlar Türkiye'de kalmıyor zaten. Devre üretsek yeter, ekran kartı dediğin 39652. adım falan. :D
bizim meahmud abi var pancar motoru üretmiş o olmamı :D

Top Bottom