Yardım Türkcell Fiber'de UDP/NAT sorunu: online oyunlara bağlanamıyorum

cege

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar arkadaşlar,
Yaklaşık birkaç haftadır özellikle çevrimiçi oyunlarda çok sinir bozucu bir sorunla uğraşıyorum ve artık %99 ihtimalle problemin Türkcell tarafında olduğunu düşünüyorum. Bunu paylaşmamın sebebi, aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar var mı diye görmek.

Sorunun Özeti:
  • Genel internet bağlantımda hiçbir problem yok. Ping değerleri gayet normal, download/upload hızları da olması gerektiği gibi.
  • Fakat UDP tabanlı oyunlara (örneğin Rocket League, valo , tftrainbow vb, ) bağlanırken ciddi sorunlar yaşıyorum.
  • Oyun ya hiç bağlanamıyor ya da bağlansa bile bir süre sonra bağlantı düşüyor. Kapatıp yeniden açınca geçici olarak düzeliyor.
Yaptığım Teknik Testler ve Kanıtlar:
  1. netstat -s çıktısında binin üzerinde No Ports hatası görünüyor.
    Bu, UDP dönüş paketlerinin NAT tablosunda karşılanamadığını ve boşa düştüğünü gösteriyor.
  2. Get-NetUDPEndpoint ile baktığımda oyun bağlantısı sırasında yeni UDP portları açılmıyor veya anında kapanıyor.
    Bu da UDP oturumunun kurulmadan düştüğünü kanıtlıyor.
  3. Farklı cihazlarda (masaüstü – kablolu, dizüstü – Wi-Fi) aynı sorun devam ediyor.
    Sorunun bilgisayar veya oyun kaynaklı olmadığını kesinleştirdim.
  4. IPv6 tamamen devre dışı, port yönlendirme ayarları doğru.
    Yani sorun ev tarafında değil.
  5. UDP paketleri çıkıyor (Datagrams Sent artıyor) ama yeterli geri dönüş alınmıyor.
    Paketler ISS tarafında takılıyor gibi görünüyor.

Artık neredeyse %100 eminim ki sorun Türkcell’in CGNAT veya NAT yapılandırmasında, özellikle UDP dönüş paketleri yönlendirilirken yaşanan bir problem var.

Aynı durumu yaşayan başka Türkcell kullanıcıları var mı?
    Özellikle UDP ile çalışan çevrimiçi oyunlarda bağlantı kuramama, No Ports hatası veya port eşleşmesinin bozulması gibi problemleri yaşayan var mı ?
Varsa siz nasıl çözdünüz, CGNAT dışına çıkmak veya sabit IP almak sorunu çözdü mü?

Tek bildiğim bunla ilgili arıza kaydı oluşturup ekip çağırırsan hiçbir şey düzelmez :)

• Hahaha
Reaksiyonlar: cege
port tetikleme yaptin mi? yada yonlendirme/ yapilandirma olarak da gecer

port tetikleme yaptin mi? yada yonlendirme/ yapilandirma olarak da gecer
evet yaptım. etkisi olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca eklemek isterim, DMZ açıp test etmek istemiyorum.

az önce tekrardan bir test yaptım. kasalı ve laptop pc imde no port sayısı 1700 küsürdü. macbooktan bu kontrolu yaptığımda bu sayının yaklaşık 81000 olduğunu gözlemledim. macos dan çok anlamıyorum fakat eklemek istedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,042
Üyeler
183,051
Son üye
ahmetabic
Geri