Neler Yeni

Yardım Turkcell GSM Veritabanı Sızmış Ne Yapmam Gerek?

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Sercan GÖKALP
Vodafone'a Güveniyorum Global Bir Marka Sonuçta Onun Veritabanı Güvenliği Daha Güçlüdür Belki.
Kardeşim GSM sektöründe hiçbir markaya güven olmaz bu adamlar paralarının büyük bir kısmına bizim bilgilerimizi başka şirketlere satarak elde ediyor fatura falan bunlar hikaye ne kadar çok kullanıcın olursa o kadar çok bilgi satabilirsin. Örnek olarak WhatsApp'ı gösterebiliriz tamamen ücretsiz ve içinde ücretli olabilecek neredeyse hiçbir şey olmayan bir uygulama nasıl olur da bu zamana kadar ayakta durur? Bilgilerimizi satarak 😂 O yüzden çok da kasmamak lazım mesela ben 5 vakit namaz kılıyorum ama telefonuma İddaa sitesinden tut metin2 ye kadar bir dünya mesaj geliyor her gün ve bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. Evet acı ama gerçek

ardyata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda Iğdır
İlgilendiği Kategoriler
Mapper X Minecraft
Merak etmeyin, Yabancılar artık sanal ortamdaki en değersiz verileri Türk verileri olarak görüyorlar çünkü her ay çalınıyor :) bu ülkede liyakat olmadıkça daha çok şeyimiz çalınır, işe alınan adamların veri güvenliği ile alakalı en ufak bilgisi yok ki.

ardyata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda Iğdır
İlgilendiği Kategoriler
Mapper X Minecraft
turkcellde çalışırken vodafone müşteri datalarını veriyordu liste olarak arama yapıyorduk :D
Türktelekom'da aynı mı SQL olarak mı veriyorlar size veritabanını vay halimize.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merak etmeyin, Yabancılar artık sanal ortamdaki en değersiz verileri Türk verileri olarak görüyorlar çünkü her ay çalınıyor :) bu ülkede liyakat olmadıkça daha çok şeyimiz çalınır, işe alınan adamların veri güvenliği ile alakalı en ufak bilgisi yok ki.
O kadar siber güvenlik başkanlığı kurdular yaw.

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Yusuf Yılmaz
Ülkedeki bütün veritabanları çok kolay şekilde hackleniyor o yüzden boşuna operatör değiştirme zaten operatör değiştirsen ne fayda heryerde panel var bütün bilgilerimizin var olduğu üstüne operatörler kullanılmış numaralarda satıyor utanmadan numara değişikliğide çözüm değil yeni numaranda panelde çıkıyor ben denedim yeni numaram 2-3 içinde panelde güncellenmişti ajfkkakakak

ardyata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda Iğdır
İlgilendiği Kategoriler
Mapper X Minecraft
Kardeşim GSM sektöründe hiçbir markaya güven olmaz bu adamlar paralarının büyük bir kısmına bizim bilgilerimizi başka şirketlere satarak elde ediyor fatura falan bunlar hikaye ne kadar çok kullanıcın olursa o kadar çok bilgi satabilirsin. Örnek olarak WhatsApp'ı gösterebiliriz tamamen ücretsiz ve içinde ücretli olabilecek neredeyse hiçbir şey olmayan bir uygulama nasıl olur da bu zamana kadar ayakta durur? Bilgilerimizi satarak 😂 O yüzden çok da kasmamak lazım mesela ben 5 vakit namaz kılıyorum ama telefonuma İddaa sitesinden tut metin2 ye kadar bir dünya mesaj geliyor her gün ve bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. Evet acı ama gerçek
Romanya'daki Vodafone neden güveniyorlar o zaman:D Oranın Halkı Hepsi Vodafone'lu

ardyata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda Iğdır
İlgilendiği Kategoriler
Mapper X Minecraft
Ülkedeki bütün veritabanları çok kolay şekilde hackleniyor o yüzden boşuna operatör değiştirme zaten operatör değiştirsen ne fayda heryerde panel var bütün bilgilerimizin var olduğu üstüne operatörler kullanılmış numaralarda satıyor utanmadan numara değişikliğide çözüm değil yeni numaranda panelde çıkıyor ben denedim yeni numaram 2-3 içinde panelde güncellenmişti ajfkkakakak
Anlamadığım adamlar api çekmişler herhalde senin operatörün Turkcell.

Aga seni bir yerden tanıyorum sanki rap yapıyormuydun?

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Yusuf Yılmaz
3 büyük operatör ayriyeten netgsmi denedim hepsinde de panelde görünüyordu

ardyata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda Iğdır
İlgilendiği Kategoriler
Mapper X Minecraft
Ben 2 hafta sonra hattı değiştiriyorum bilginize.

3 büyük operatör ayriyeten netgsmi denedim hepsinde de panelde görünüyordu
Büyük ihtimal 116m GSM datası hastaneden çekilmiş artık yeni GSM alırsam hastaneye vermiyeceğim

Top Bottom