Neler Yeni

Türkiye de kalmak için sebep kaldı mı?

Kalırmıydın Yurt dışı = Sana insan gibi davranan bir ülke

• Damarımı kessen Türk bayrağı akar

Oylar: 6 20.0%
  • Annemsiz yapamam ararım, imkan buldukça giderim

Oylar: 11 36.7%
  • Gelenin...

Oylar: 13 43.3%

• Oy kullanan toplam üye
    30

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,748
İsim
SANANE
Şu an herhangi bir sebep görmüyorum. Milliyetçilik cart curt (ALINMAYIN BENİM İÇİN BÖYLE) vardı bir ara ama artık oda kesmez hale geldi. Para bulsa kim gitmezdi Türkiyeden. Kim ailesini görmek isterdi (Bize öğretilen saygıyı unutarak gerçekten içten ailesini seven)

Bura.K

80+ Silver
Ailem ile giderdim. Ailecek pasaport alabiliyoruz (dedem, amcam, anneannem falan hep yurtdışı vatandaşı).

He, diyelim ki ailemi bırakıp gideceğim. Yine giderdim. Çok acil bir durum olmadığı sürece dönmezdim. Aylık 300 Euro göndersem zaten 9,000 TL yapıyor. Hadi vergisi falan 7,500 TL aylık sadece para gönderirim. Zaten ortalamanın üzerinde bir gelire sahip olduğumuz icin göndermeme gerek bile olduğunu zannetmiyorum ki ben her yaz günleri yurtdışına çıkarım zaten. Ama bu yaz bazı sebeplerden çıkamadık.

Emrhan_

80+ Bronze
Şuanda maalesef ülkemizin durumu çok vahim. Keşke böyle olmasa, şuan Türkiye'de yaşamak cidden zor.

SnareEcho

80+ Silver
Şu an herhangi bir sebep görmüyorum. Milliyetçilik cart curt (ALINMAYIN BENİM İÇİN BÖYLE) vardı bir ara ama artık oda kesmez hale geldi. Para bulsa kim gitmezdi Türkiyeden. Kim ailesini görmek isterdi (Bize öğretilen saygıyı unutarak gerçekten içten ailesini seven)
Ailemle gidersem olur. Ama tabii ki de Türkiye'den umudum yok.

Kara*

80+ Silver
Ailecek olsa iyi olurda vatandaşlık sorun be abi, kimse şu şartlar altında milliyetçilik damarına gelmesin. Elin mültecisi bile fink atıyor sen ona göre daha alt seviyedesin yemişim böyle milliyetçiliği, durum iyi olsa zaten kimse gitmez boşuna. Gidenler hain kafasına girmesin bilinçli kişiler nasıl nerede seveceğini bilir vatanını, milliyetçiliğini, gerisi zaten yalama tayfa. İş durumu uymazsa gitmeyi düşünüyorum nasip kısmet diyelim.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Milliyetçilik türkiyede yaşamakla yapılmıyor.
Dünyanın neresine gidersen git kendi halkının çıkarını her yerde korumaktır .
Cart curt demenize katılmıyorum .
Ayrıca eğer her şey ekonomiye baksaydı şuan ülkede adam kalmazdı ki yurtdışına gitmek zor değil.
Herkes gidiyor artık ama oraya uyum sağlamak zor herkes şehir değiştirmek gibi konuşuyor ama değil düşünün sizden fakrlı kültürü , dili , yapısı , dinamiği olan bir yerin yabancısı olarak orada kalıcı olmaya çalışmak zor ki çoğu insan bunu basit gibi görüyor yok ayrı kalırım diyor ama zor olan bu ki bence bir nesil sonrasına kadar en az yabancılık bitmiyor. ama he ben her ne kadar kalıcı gitmek istemesem de bir dönemimi geçirmek isterim eğitim olur , iş olur kendimi geliştirip yeni bir yer görmek adına.
Siyasi krizler karşısında bu kadar umursuz olmayın zamanında da umtusuz olan halklar umutlarını kazandıklarında geliştirler kaybedenler tarihe karıştı.
Herkese lafım şudur ki nereye giderseniz gidin ama halkınız için yapabildiğiniz her şeyi yapın geliştirmeye yardımcı olun her yerden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ailecek olsa iyi olurda vatandaşlık sorun be abi, kimse şu şartlar altında milliyetçilik damarına gelmesin. Elin mültecisi bile fink atıyor sen ona göre daha alt seviyedesin yemişim böyle milliyetçiliği, durum iyi olsa zaten kimse gitmez boşuna. Gidenler hain kafasına girmesin bilinçli kişiler nasıl nerede seveceğini bilir vatanını, milliyetçiliğini, gerisi zaten yalama tayfa. İş durumu uymazsa gitmeyi düşünüyorum nasip kısmet diyelim.
Milliyetçiliği şuan siyasilerin anlamsızlaştırmasından böyle dediğinizi düşünüyorum ki açıkaçsı bu fikrin içi boşaldığından bunlar yaşanıyor sizin benim suçum değil ama düzeltmek bize vazifedir.
Malesef bu fikir anlamsızlaştı ama aslında çok anlamlıdır.
Ayrıca halk çok uzaklaştı bu fikirden

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Çoğu kişinin imkanı yok ki.

Yasin Çınar

80+ Bronze
Arkadaş çevresi derdimde para olmadıktan sonra oda pek olmuyor geçen bi gittim cebimde 200 TL vardı bi baktım kalmış 50 TL sorsan yemek yedik toplu taşıma vs. onunlada birazdan bir şey almam gerekecek hiç para kalmayacak dışarıya gitmek istesem bile gidemeyeceğim. (Yaş 15 bu arada aile istesem para vs. verir ama onlara yük olmak istemiyorum)

Top Bottom