Neler Yeni

Türkiye / Günlük Gündem Özeti - 19 Aralık-29 Aralık

Bura.K

80+ Silver
- 29 Aralık 2021 tarihinde Sedat Peker hakkında "Suç Örgütü Lİderi" suçlamasıyla dava açıldı. 392 yıla kadar hapis isteniyor.
- Sağlık çalışanları için yapılan "Ücretsiz Toplu Taşıma Hakkı" 30 Haziran 2022'ye kadar uzatıldı.
- Muş'un Bulanık ilçesinde "Türkiye Şeker Fabrikaları ve Sümer Holding" tarafından 9 Adet Şeker fabrikası arazisi satıldı.
- Altın Hesaplarına karşı Devlet destek verdi. Altın hesapları TL Mevduatına dönüştürülecek böylece Türk Lirasına olan talep arttırılacak.
- Süleyman Soylu'dan dikkat çeken sözler "Bize bu icraatleri yaptırtan Allah'tır." sözleri Sosyal Medya'da olay oldu.
- Yine Süleyman Soylu'dan olay sözler "Tüm Dünyada yakalanan Eroin'in %21'ini Türk askerleri ve Türk Polisleri bulmuştur." Bu da demek oluyor ki Dünyada üretilen Eroinlerin %21'i Türkiye'den geçiyor.
- Türkiye'de Dijital Banka için ilk adımlar atıldı.
- Akdeniz'de 5,5 şiddetin de deprem yaşandı. Geçmiş olsun.
- Devletin gübre'den aldığı pay 600$ olduğu ortaya çıktı. Türkiye'ye 500$'a gelen Gübre; Çiftçiye 1.100$'a satılıyor.
- 2022 yılı için Engelli Vatandaşların araba alımında ÖTV muafiyet mahtarı 330 Bin 800 TL'den 450 Bin 500 TL'ye yükseltildi.
- Elektrik faturalarında ki TRT payı şu andan itibaren kaldırıldı. Artık faturalarınız 2-3 TL daha ucuz gelecek.
- Özel İletişim Vergisine %36,2 zam getirildi.
- Asgari ücretten Damga ve Gelir Vergisi kaldırıldı
- TOGG Yerli Batarya Fabrikasını kuracağını duyurdu.
- P*K-Islam tarikatlarına karşın yapılan baskında 500'den fazla kişinin mal varlığına el konuldu.
- Yayımlanan yeni karar ile Sosyal Medya İçerik Üreticileri ve Mobil Uygulama Geliştiricilerine KDV Affı geldi.
- TOGG'un Gemlik Tesisinden görüntüler Sosyal Medya'da hızla yayıldı.
- Hindistan Çip üretimine 10 Milyar Dolar yatırım yaptı. Bu karar Türkiye'de ki Teknoloji ürünlerinin fiyatlarını etkileyebilir.
- Gençlik ve Spor Bakanı Burs ve Kredi alacak öğrencilerinin ne zaman alabileceğini açıkladı. Açıklanan tarih ise; 29 Aralık. Toplam 177,842 Burslu öğrenci, 238,229 Kredi alacak öğrenci bulunuyor.
- TOGG üretim hatlarının kurulumları başlandı.
- TOGG CEO'su üretilecek olan modelleri ve ne zaman üretileceğini açıkladı.
- Kaga Electronics; Türkiye'ye dev yatırım planları yapmaya başladı. Üretim planlarına göre 2022'de Türkiye'de "Baskılı Devre Kartı" üretimi yapılmaya başlayacak.
- 2021 Türkiye Dış Açığı 60,000,000,000-90,000,000,000$ arası olduğu tahmin ediliyor. 2021'de yapılan toplam harcama tutarı ise 1,770,000,000,000$ (1 Trilyon 770 Milyon Dolar) olarak kayda geçti.
- Türkiye'nin 7 ayda yaptığı bütçe açığı ise ortalama 78 Milyar Türk Lirası olarak paylaşıldı.
- 2021 Türkiye Vergi kazancı %40 artarak 95 Milyar 619 Milyon Türk Lirasına ulaştı.

Gözümden kaçan haberler varsa paylaşabilirsiniz. Onun dışında 3-5 haber daha vardı onları eklemedim. Yaygın haberleri es geçtim.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Kaynaklarını tek tek belirtseydin en azından gidip detaylı okurduk ama bu şekilde de güzel olmuş eline sağlık.

Bura.K

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaynaklarını tek tek belirtseydin en azından gidip detaylı okurduk ama bu şekilde de güzel olmuş eline sağlık.
Teşekkür ederim.
Aslında belirtecektim de monitörüm bozuk. Yani ekran 1-2 dakikada bir gidiyor. Ondan zar zor yaptım. Monitörü değiştirirsem sonraki gündem konusunda kaynak belirtirim 👍

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,146
İsim
Diyarhan
Eline sağlık kısa kısa daha iyi oluyor

Top Bottom