Emin misiniz fake olduğuna? Yargılamak için sormuyorum, cidden bilmiyorum.
Uyumaya gidiyorum yanıtlarınıza cevap vermezsem "aDiDaS hAdİ cEVaB VerSENe" yazmayın.
Haber gerçek mi bilmiyorum ama konu troll olabilir. Yukarıdaki cümleden belli ediyor zaten, uykun varsa git yat İlla konu açmak zorunda mısın? Suriyelilere harcadığın kadar harcasaydın belki AYM'ye başvurmazdılar bile. Siz önce Uzay Ajansı'na Suriyelilerden daha fazla bütçe ayırın, üretim ve ihracatı arttırın, ekonomoyi düzeltin, ondan sonra konuşuruz bunları. 20 yıl hazırlık yaptıysan ayırdığın bütçe 38 milyon TL mi? Diyanet'e 13 milyar TL harcanırken Uzay Ajansı'na neden 38 milyon TL bütçe ayrılmış? Peh peh, güya 20 yıldır hazırlık aşamasındaymış.
Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Çoban, Türkiye’nin uzay araştırması konusundaki altyapı sorunlarına dikkat çekti. Türkiye’de yetişen önemli astronom, astrofizikçi, mühendis ve astrobiyologların gerekli altyapı ve çalışma alanlarının olmaması nedeniyle başka ülkelerde ve uzay ajanslarında görev aldığını belirten Çoban, şunları kaydetti:
“Şu anda astronomi alanında yapılan çalışmalar yoğun biçimde İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin astronomi ve uzay bilimleri bölümlerinde yoğunlaşırken temel bilimlere verilen değer akademide ve toplumun gözünde düşmüştür.
Bu alanda hedeflere ulaşılabilmesi için bütçenin artırılması, nitelikli kadronun kurulması, genç uzmanlara yer verilmesi gerekmektedir.”
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türkiye’nin 2023’te uzaya yollamayı planladığı Türkiye vatandaşının uzayda ezan okunmasını talep etti. Ünal, “Türkiye’mizde tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor, ezan sesini fiili olarak, uzaydan dünyaya dinletelim. Tarihe not düşelim” dedi.
Sen ezanı uzayda okusan ne olur, camide okusan ne olur? Allah her yerde değil mi, neyinle gurur duyacaksın?
Yurttaşlar, Milli Uzay Programı’na tepkilerini şu bazı sözlerle dile getirdi:
♦ Bütün kanallarda uzay yolculuğu konuşuluyor, astronota isim koymaya çalışıyoruz. Bu ülkede akıl sağlığını korumak giderek zorlaşıyor.
♦ Beş tane maskeyi dağıtamadık, uzaya mı gideceğiz?
♦ Halkın 2021'de ekmek almaya parası yok, 2023'de uzaya gidecekmişiz.
♦ Yolcu garantili uzay mekiği projesi bekliyoruz.
♦ Uzay yolunu Cengiz, Kolin ya da Limak şirketlerinden biri yapar herhalde.
♦ Cumhurbaşkanımız, “Uzaya çıkacağız” diyor, biz halen genç işsizliğinin yüzde 30 olduğunu konuşuyoruz. Ayıp bize.
Kaynak:
CHP Grup Başkanvekilleri, Türkiye Uzay Ajansı’nın kuruluş kararnamesi ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru ile ilgili olarak “Bizim itirazımız halkın iradesiyle oluşan Gazi Meclis’in iradesi yerine, Anayasa’ya aykırı şekilde...
tr.sputniknews.com
Haber 7 - CumhurbaÅkanı ErdoÄan, CHP'nin kapanması için AYM'ye baÅvuru yaptıÄı Uzay Ajansı'nın çalıÅmalarıyla Türkiye'nin 2023'te AY'a gideceÄini duyurdu.
www.haber7.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kapanması için AYM'ye başvuru yaptığı Uzay Ajansı'nın çalışmalarıyla Türkiye'nin 2023'te Ay'a gideceğini duyurdu.
www.ensonhaber.com
Bakan Varank, "Türkiye Uzay Ajansının kuruluş kararnamesinin iptali için CHP Anayasa Mahkemesine başvurdu. Bilime ve teknolojiye karşı olan CHP’nin bu girişimi çalışmalarımızı durduramayacak." dedi. - Anadolu Ajansı
www.aa.com.tr
CHP'li vekillerin kapatılması için AYM'ye götürdüğü Milli Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ay'a gitmek için tarih verdi.
www.nethaber.com