Neler Yeni

Türkiye Uzay Ajansı'nın ortadan kaldırılması için parti olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuşlar

adidas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Berke Kırmızı
CHP, Türkiye Uzay Ajansı'nın ortadan kaldırılması için parti olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş. Tabii, artık "Millet uzaya çıkıyor, biz hâlâ ne yapıyoruz?" Diyemeyecekleri için Ay'a gitmemizi istemiyorlar.

Ne diyordu Adnan Menderes:
- Milletçe kalkınmamızın düşmanı kesilmediler mi?
- Memleketin başarısından birisini alıp bahsettiler mi?
- Yapılan bin bir eserden birine dönüp baktılar mı?
- Aksine her başarıyı bir felaket olarak gördüler...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekler

• Screenshot_20210211_215128.jpg
    Screenshot_20210211_215128.jpg
    281 KB · Hit: 98
  • Screenshot_20210211_215609.jpg
    Screenshot_20210211_215609.jpg
    245 KB · Hit: 99
Son düzenleme:

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Keşke attığın yazı 2 piksel olmasaydı da okuyabilseydik.

Onun dışında haber doğru mu bilmiyorum ama eğer doğruysa yaptıklarını desteklemiyorum. Yapmaları çok ama çok saçma olmuş.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kaynak?

Tera

80+
Emin misiniz fake olduğuna? Yargılamak için sormuyorum, cidden bilmiyorum.
Uyumaya gidiyorum yanıtlarınıza cevap vermezsem "aDiDaS hAdİ cEVaB VerSENe" yazmayın.
Haber gerçek mi bilmiyorum ama konu troll olabilir. Yukarıdaki cümleden belli ediyor zaten, uykun varsa git yat :D İlla konu açmak zorunda mısın? Suriyelilere harcadığın kadar harcasaydın belki AYM'ye başvurmazdılar bile. Siz önce Uzay Ajansı'na Suriyelilerden daha fazla bütçe ayırın, üretim ve ihracatı arttırın, ekonomoyi düzeltin, ondan sonra konuşuruz bunları. 20 yıl hazırlık yaptıysan ayırdığın bütçe 38 milyon TL mi? Diyanet'e 13 milyar TL harcanırken Uzay Ajansı'na neden 38 milyon TL bütçe ayrılmış? Peh peh, güya 20 yıldır hazırlık aşamasındaymış.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Çoban, Türkiye’nin uzay araştırması konusundaki altyapı sorunlarına dikkat çekti. Türkiye’de yetişen önemli astronom, astrofizikçi, mühendis ve astrobiyologların gerekli altyapı ve çalışma alanlarının olmaması nedeniyle başka ülkelerde ve uzay ajanslarında görev aldığını belirten Çoban, şunları kaydetti:

“Şu anda astronomi alanında yapılan çalışmalar yoğun biçimde İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin astronomi ve uzay bilimleri bölümlerinde yoğunlaşırken temel bilimlere verilen değer akademide ve toplumun gözünde düşmüştür. Bu alanda hedeflere ulaşılabilmesi için bütçenin artırılması, nitelikli kadronun kurulması, genç uzmanlara yer verilmesi gerekmektedir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türkiye’nin 2023’te uzaya yollamayı planladığı Türkiye vatandaşının uzayda ezan okunmasını talep etti. Ünal, “Türkiye’mizde tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor, ezan sesini fiili olarak, uzaydan dünyaya dinletelim. Tarihe not düşelim” dedi.

Sen ezanı uzayda okusan ne olur, camide okusan ne olur? Allah her yerde değil mi, neyinle gurur duyacaksın?

Yurttaşlar, Milli Uzay Programı’na tepkilerini şu bazı sözlerle dile getirdi:

♦ Bütün kanallarda uzay yolculuğu konuşuluyor, astronota isim koymaya çalışıyoruz. Bu ülkede akıl sağlığını korumak giderek zorlaşıyor.

♦ Beş tane maskeyi dağıtamadık, uzaya mı gideceğiz?

♦ Halkın 2021'de ekmek almaya parası yok, 2023'de uzaya gidecekmişiz.

♦ Yolcu garantili uzay mekiği projesi bekliyoruz.

♦ Uzay yolunu Cengiz, Kolin ya da Limak şirketlerinden biri yapar herhalde.

♦ Cumhurbaşkanımız, “Uzaya çıkacağız” diyor, biz halen genç işsizliğinin yüzde 30 olduğunu konuşuyoruz. Ayıp bize.

1613072447782.png

1613072637349.png

1613073295763.png

Kaynak:

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Bu alanda hedeflere ulaşılabilmesi için bütçenin artırılması, nitelikli kadronun kurulması, genç uzmanlara yer verilmesi gerekmektedir
Zaten bütçe artacak başlangıç bütçesi bu.
Bütün kanallarda uzay yolculuğu konuşuluyor, astronota isim koymaya çalışıyoruz.
Amerikalı bilim insanına astronot Rus bilim insanına Kozmonot Çinli bilim insanına taykonot Fransiza spasolog denildiği için bizde çıkacaksak Türk bilim insanın da bir isim gerekli.Bu normal bir durum.
Beş tane maskeyi dağıtamadık, uzaya mı gideceğiz?
Amerikanın sağlık sistemi çöktü en fazla hasta sayısı orada var ama adamlar halen ayakta ve çalışıyor.

Cumhurbaşkanımız, “Uzaya çıkacağız” diyor, biz halen genç işsizliğinin yüzde 30 olduğunu konuşuyoruz. Ayıp bize.
Pandemi yüzünden işsizlik cok normal.Işsizlik sadece Türkiyede değil bütün dünyada artti.Bu arada böyle projeler olmasa gençlerimiz nerede kendisini geliştirecek birde o var tabi.Böyle projeler gereksiz ya.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera

Tera

80+

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Katılıyorum, forumda siyaset yasaklanmalı.

Bunları ben söylemedim, ülkenin adalet, eğitim ve ekonomi sorunu düzelmeden neden uzaya çıkıyoruz? Beni düşündüren kısım burası. Önce alt tabakaya bakman gerekiyor.
Adalet ve Eğitimde reform yapılacağı söylendi(gerçekleşirmi bilmiyorum.)Şuanda uzay çagındayız ve bence çaga uyum sağlamalıyız.Eğer uzay projeleri gerçekleşirse ülkeye yatırımcı çekebiliriz ve ekonomide düzelme ihtimalı var.Bu yüzden yeni projeler ve yeni ürünler yaparsak ülke gelişir ve düzelir.Ben böyle düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Tera

M3m0lii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Fırat Topal
Attığı tw hesabının haklı olduğu başlık. 7 sene önce her şey farklıydı şimdi farklı. Daha büyük sorunlarımız var, daha bir arabamız yok. Sadece kavga çıkarmak için açılmış bomboşş bir konu. Yan tarafta ayçicek yağı ithal edilecek adlı konu var, daha büyük sorunlarımız var yani aya çıkmaya gelene kadar ohoo. Arkadaş bir gündür uyuyor sanırım.

Top Bottom