Neler Yeni

Türkiye'deki eğitim Sistemi düzeltilebilirmi?

Meartx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Mert Atay
Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi istiyorum,eğitim sisteminin zorluklarını sizin açınızadan yaşadığınız probleleri yazmanızı istiyorum,okul saatleri,derslerde ne kadar şey öğreniyoruz ve mezun olduktan sonra 15-20 senelik eğitim bize ne şekil yararlar sağlıyor? konularını değerlendirerek tartışma ortamı yaratmamız ve konulmamız lazım

Zırto

80+ Bronze
Düzelmez sanmıyorum

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
5. sınıftaki bir tıp fakültesi öğrencisi olarak yazıyorum.
düzelir ancak hemen düzelmez. "eğitim bir gelenektir" derler ya hep ben ona katılanlardanım. öncelikle faal olan üniversite sistemi çok saçma ve gereksiz. her ile üniversite fikri bana zaten facia gibi geliyor. atama yapılabilecek öğretmen sayısı belli iken neden bunun onlarca katı öğrenci alınır bu bölümlere bilinmez. ya da neden hocası bile olmayan bölümler açılır? her insanın üniversite mezunu olması gerekir mi ya da? o kadar üniversitemiz var ancak ne kadar kaliteli eğitim veriliyor? ancak açılan ve öğrencisi olan bir üniversite de kapatılabilir mi ya da etkileri ne olur onu bilemem.
üniversiteden örnek verme sebebim ise işin sonu olarak gözüktüğü için sıkıntıların çok daha bariz (bence) belli olması.
yani düzelir ancak uzun bir süre gerektirir.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Düzelir ama uzun süre gerekli.

_____

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
-
Türkiyedeki eğitim sistemi çöptür,
İnsanlar 20 seneyi yalnızca birkaç saat sürecek bir sınav için heba ederler,
Öğrencilere kişisel becerilere dair değil, tüm alanlarda ders verilmeye çalışılır ve hepsinden başarılı olmaları beklenir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben şahsen bir insanın 20 sene devletten bağımsız bir şekilde kendi ilgi alanındaki iş için zaman ayırmasının onun geleceğine çok ama çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Top Bottom