Neler Yeni

TürkNet altyapım 66mbps olmasına rağmen TT saha ekibi bu hızı alamazsın diyor

kulaksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Demir
3 gün önce TürkNet'e geçi yaptım. Altyapımın 66mbps desteklediğinden 75mbps paket tanımladırlar. İlk gün hiçbir problem yoktu 70 75 mbps sabit alıyordum hatta bazen 100mbps gördüğü bile oluyordu. 2. gün sabit 1 2 mbps almaya başladım. Destek talebi oluşturdum. Türk Telekom saha ekibinden biri aradı. Bağlantının bakır kablo olduğunu ve hiçbir şekilde 75mbps alamayacağımı söyledi. TürkNet'in satış stratejisi olduğunu söyledi. Bakır kablo olduğu için dalgalanma olurmuş ve eve uzaklıkta bunda etkiliymiş. Üsteli evimin uzaklığı 193 metre. Arayan kişi uğraşmak istemediğinden dolayı mı böyle söylüyor ? Yoksa altyapım desteklemesine rağmen sırf paketi 75mbps verdikleri için 1 2mbps sabit almam normal mi ? Ayrıca arayan kişi paketi 50 mbps düşürürsem internetin düzeleceğini söyledi. Bunun doğruluk payı var mı?

cornlov

80+ Bronze
Aynısını bana yaptılar.
Btk şikayeti oluşturdum.
İlk gelen cevaba sorun çözülmedi yazdım.
Bu sefer ekip tekrar yazdı.
Tekrar çözğlmedi yazdım.
3. Seferde sorunumu çözdüler. Eğer çözülmeseydi btk şikayete müdahil oluyor çünkü.

kulaksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konuya eklemeyi unuttum, bu hızları en fazla fiber kabloyla alabileceğimi söyledi onu da sağlamıyorlarmış. Fiber kablo için TürkNet'e mi başvurmam gerekir?

kulaksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Demir
Aynısını bana yaptılar.
Btk şikayeti oluşturdum.
İlk gelen cevaba sorun çözülmedi yazdım.
Bu sefer ekip tekrar yazdı.
Tekrar çözğlmedi yazdım.
3. Seferde sorunumu çözdüler. Eğer çözülmeseydi btk şikayete müdahil oluyor çünkü.
Hocam tam olarak nasıl çözdüler acaba sorununuzu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 2 mbit alman normal değil .ama max 66 gösteriyorsa 50-60 mbit düşürmeniz daha sağlıklı olur
İlk gün hiçbir problem yoktu 70 75mbps alıyordum. Hatta konuda yazdığım gibi 100mbps bile görüyordu. Yani paket 75 mbps iken 50 60 verememesinin sebebi nedir ?

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Aslak
3 gün önce TürkNet'e geçi yaptım. Altyapımın 66mbps desteklediğinden 75mbps paket tanımladırlar. İlk gün hiçbir problem yoktu 70 75 mbps sabit alıyordum hatta bazen 100mbps gördüğü bile oluyordu. 2. gün sabit 1 2 mbps almaya başladım. Destek talebi oluşturdum. Türk Telekom saha ekibinden biri aradı. Bağlantının bakır kablo olduğunu ve hiçbir şekilde 75mbps alamayacağımı söyledi. TürkNet'in satış stratejisi olduğunu söyledi. Bakır kablo olduğu için dalgalanma olurmuş ve eve uzaklıkta bunda etkiliymiş. Üsteli evimin uzaklığı 193 metre. Arayan kişi uğraşmak istemediğinden dolayı mı böyle söylüyor ? Yoksa altyapım desteklemesine rağmen sırf paketi 75mbps verdikleri için 1 2mbps sabit almam normal mi ? Ayrıca arayan kişi paketi 50 mbps düşürürsem internetin düzeleceğini söyledi. Bunun doğruluk payı var mı?
banada öyle dediler benim alt yapıp baya sıkıntılı 16 mbp veriyor türktel türknet ise 30 mbp veririz diyor ben karasız kaldım türktel den devam ettim internet hızım ve droplarım çok fazla arttı otomatik modemim yeniden başlatıyor kendini falan otomasyona bağlamamış olsalar kesin bi iş var derdim ama diyemiyorum kısacası bi türknet i dene

cornlov

80+ Bronze
Btk tüketici şikayet bölümünden şikayet et. Resmi dil ile sorununu çok net anlat..
verilen cevaplara sorunun çözülmediyse şikayetim devam ediyor sorunum çözülmemiştir yaz. Bu tekrar tekrar olacak hepsine aynı şekilde yanıt vereceksin. Btk müdahil olmaması için sorunu çözüyorlar ne yapıyorlarsa.

kulaksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Demir
banada öyle dediler benim alt yapıp baya sıkıntılı 16 mbp veriyor türktel türknet ise 30 mbp veririz diyor ben karasız kaldım türktel den devam ettim internet hızım ve droplarım çok fazla arttı otomatik modemim yeniden başlatıyor kendini falan otomasyona bağlamamış olsalar kesin bi iş var derdim ama diyemiyorum kısacası bi türknet i dene
Hocam zaten TürkNet'e geçtikten sonra oldu bunlar. TürkTelekomdayken 50mbps di 45-50 arası alıyordum sorun yoktu. TürkNet 66 alırsınız dediği için hat değerlerim de 90mbps gösterdiği için TürkNet'e geçmiştim ama şuan daha kötü oldu.

kulaksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Demir

Ekler

• modem.png
    modem.png
    20.5 KB · Hit: 17

cornlov

80+ Bronze
Altyapın 100mbs destekliyor hocam.

Bu görseli de btk şikayetine ekle. Altyapım olmasına rağmen bunu sağlamıyorlar yaz

Oguz...

80+ Bronze
vdsl
SNR Margin: 10 dB ve üzeri

Attenuation (Zayıflama): 20 dB ve altı

CRC Hataları: 1000’de 5 ve altı

kulaksiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Onur Demir
Altyapın 100mbs destekliyor hocam.

Bu görseli de btk şikayetine ekle. Altyapım olmasına rağmen bunu sağlamıyorlar yaz
Peki hocam yaşadığım sorunun benden kaynaklı bir nedeni olabilir mi acaba ? Modem kurulumunu falan hep kendim yapmaya çalıştım.
Yoksa dediğinizi yapıp şikayet edeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,100
Üyeler
163,946
Son üye
barmaley02
Top Bottom