Neler Yeni

Turknet FTTH İnternet İçin Modem?

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Merhaba arkadaslar,

Kapıma kadar(FTTH) fiber altyapi bulunuyor. Turknete başvuru yaptım. Kurulum sırasında hangi modemi veriyorlar biliyor musunuz?

Connor01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Zafer Can
Zyxel VMG8623-T50B diye biliyorum bende türk net kullanıyorum ama başka operatorden geçtiğimiz için operator modemini kullanıyoruz https://turk.net/modem/zyxel-vmg8623

1621787896668.png

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Connor01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Zafer Can
Bu modem Turknetin sattığı bir ürün. Bana vericekleri modemi abonelik iptalinde geri alacaklarmis.
Arkadaşıma sordum sıfır abonelikte bu modemi vermişler ondada iptalde alıcaklarmış istersende satın alıp ebediy kullanabiliyorsun

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaslar,

Kapıma kadar(FTTH) fiber altyapi bulunuyor. Turknete başvuru yaptım. Kurulum sırasında hangi modemi veriyorlar biliyor musunuz?
Klasik TT modemini veriyorlar. Şuan kullanıyorum. Sizde altyapı FTTH ise modeme ek olarak fiberi ethernete dönüştüren ufak bir (adını bilmiyorum) cihaz veriyorlar.

Bu modem:
1621788253831.jpeg

Ufak cihaz dediğim de bu yan yana koymuşlar modemle:
1621788301876.jpeg

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Klasik TT modemini veriyorlar. Şuan kullanıyorum. Sizde altyapı FTTH ise modeme ek olarak fiberi ethernete dönüştüren ufak bir (adını bilmiyorum) cihaz veriyorlar.

Bu modem:
Alıntıyı görüntüle
Bu ZTE sanıyorum. Bunun bir de Tp Link alternatifi varmış. Hangisi iyi acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu modem:
Alıntıyı görüntüle

Ufak cihaz dediğim de bu yan yana koymuşlar modemle:
Alıntıyı görüntüle
Evet bu ufak cihazı da baglamislar komşulara. Bana da getirecekler muhtemelen.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bu ZTE sanıyorum. Bunun bir de Tp Link alternatifi varmış. Hangisi iyi acaba?

Evet bu ufak cihazı da baglamislar komşulara. Bana da getirecekler muhtemelen.
FTTH altyapıda o cihaz da olmalı benim altyapı FTTB olduğu için direk Ethernet geliyo eve gerek kalmıyor ona. Bana direk kuruluma gelip ZTE modemi kurdular hiç modem tercihi sormadılar.

ZTE için konuşursak 5GHz desteği falan var modemde kötü bir modem değil ama 100Mbps hızı kablosuz olarak tam veremiyor genelde. 5GHz kanalından 70Mbps civarı veriyor (laptopta 85Mbps kadar alıyor ama telefonlar 70i geçmiyor nedense telefonumun Wi-Fi 6 desteği bile var 😀) Ethernet ile sorun yok kayıpsız veriyor hızı, Gigabit Ethernet portu var zaten.

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
FTTH altyapıda o cihaz da olmalı benim altyapı FTTB olduğu için direk Ethernet geliyo eve gerek kalmıyor ona. Bana direk kuruluma gelip ZTE modemi kurdular hiç modem tercihi sormadılar.

ZTE için konuşursak 5GHz desteği falan var modemde kötü bir modem değil ama 100Mbps hızı kablosuz olarak tam veremiyor genelde. 5GHz kanalından 70Mbps civarı veriyor (laptopta 85Mbps kadar alıyor ama telefonlar 70i geçmiyor nedense telefonumun Wi-Fi 6 desteği bile var 😀) Ethernet ile sorun yok kayıpsız veriyor hızı, Gigabit Ethernet portu var zaten.
Onceden eve ethernet geliyordu. Sonra tüm dairelere fiber çektiler. Daha iyi bisiy sanıyorum. Mobilde 70 mbps yeter bence gönül isterdi ki direk 100 ü görelim ama :D

Merak ettiğim wifi çekim gücü nasıl modemin?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Onceden eve ethernet geliyordu. Sonra tüm dairelere fiber çektiler. Daha iyi bisiy sanıyorum. Mobilde 70 mbps yeter bence gönül isterdi ki direk 100 ü görelim ama :D

Merak ettiğim wifi çekim gücü nasıl modemin?
2 antensiz modem daha kullandım önceden çekim gücü onlarla neredeyse aynı. Hiç antenli modem kullanmadığım için onlara göre nasıldır bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,581
Üyeler
164,529
Son üye
tnkey
Top Bottom