Yardım Türknet gigafiber gelmiş sorularım var

Ah be kardeşim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resmi Avukat

Mesut Çevik
Bu videolarda bir sıkıntı var. Doğru şeyler söylüyorlar ama bu durumla en çok karşılaştığımız Türk Telekom yine bir çakallıkla sıyrılıyor işin içinden. Türk telekomun paketlerinin taahhütsüz seçenekleri de var ve oldukça pahalı. Size taahhüt vermeniz karşılığında kampanyalı fiyat, ücretsiz modem, aktivasyon cart curt bir sürü şey veriyorlar. Ve kanundaki bu cayma bedelini ödemek zorunda olmadığımızı söyleyen maddenin altında şu yazıyor;
müşteri internet hizmeti aldığı servis sağlayıcısıyla cezai şart olmaksızın taahhüdünü fesh edebilir ancak taahhüt verdiği için yararlandığı indirimlerden feragat eder ve yan ürünlerin de ücretini iade eder gibi bir şey yazıyor. Bu da aldığınız indirimleri ve modemin parasını iade etmek zorunda kalmanız demek.

Bu videolarda bir sıkıntı var. Doğru şeyler söylüyorlar ama bu durumla en çok karşılaştığımız Türk Telekom yine bir çakallıkla sıyrılıyor işin içinden. Türk telekomun paketlerinin taahhütsüz seçenekleri de var ve oldukça pahalı. Size taahhüt vermeniz karşılığında kampanyalı fiyat, ücretsiz modem, aktivasyon cart curt bir sürü şey veriyorlar. Ve kanundaki bu cayma bedelini ödemek zorunda olmadığımızı söyleyen maddenin altında şu yazıyor;
müşteri internet hizmeti aldığı servis sağlayıcısıyla cezai şart olmaksızın taahhüdünü fesh edebilir ancak taahhüt verdiği için yararlandığı indirimlerden feragat eder ve yan ürünlerin de ücretini iade eder gibi bir şey yazıyor. Bu da aldığınız indirimleri ve modemin parasını iade etmek zorunda kalmanız demek.
nerede yazıyor hocam kaçıncı madde ve fıkra birde ben bakayım

Herkese fiber bize vdls, yeter artık be.

nerede yazıyor hocam kaçıncı madde ve fıkra birde ben bakayım
Bu doğrudan kanunda yazmıyor. Bakmak istiyorsanız madde 52/4. Ama servis sağlayıcı ile yaptığınız sözleşmede abonelik usulü şu şekildedir;

Taahhütnamede; taahhüdün geçerlilik süresi,
mal veya hizmetin nitelikleri, tüm vergiler dahil
toplam fiyatı, tarifenin taahhüt verilmeden
önceki fiyatı, aylık yapılan indirim miktarı,
taahhüdün süresinden önce sonlandırılması
durumunda ödenecek bedelin hesaplanma
yöntemi yer almak zorundadır.

Ben de bir avukatlık bürosunun sitesinde okuyup fark etmiştim bu ayrıntıyı. Türk telekom size interneti satarken mesela 169,90 fiyatıyla satıyor. Ama mesela o paketin liste fiyatı normalde 350 Lira. Bunun yanında modem, ilk defa alıyorsanız aktivasyon ücreti, ücretsiz kurulum hizmeti gibi hizmetleri taahhüt vermeniz sebebiyle sizden almadığını ifade ediyor. Taahhüt tarihinden önce sözleşme fesh edilince siz taahhüt verdiğiniz için aldığınız indirimleri ve hizmet bedellerini iade etmek durumunda kalıyorsunuz.

Ah be kardeşim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resmi Avukat

Mesut Çevik
Bunalara güvenirseniz sonra çok ağlarsınız. En basitinden ilçenizdeki hakem heyetini arayıp genelde ne yönde karar verdiklerini sorun. O ödememe işi çok kısa bir süre sürdü, dernekler çöktü başına artık seve seve ödeyeceksiniz, kaçamazsınız. TR'de kanunlar vatandaşın lehine olup, uygulanmaz anlayın şunu artık.

Geri