Type-C kulaklık white noise sorunu

gencur

80+
Reaksiyon skoru
17
Xiaomi Type-C Earphones satın aldım ancak denediğim bütün cihazlarda takar takmaz white noise yani hafif bir cızırtı sesi geliyor, ses seviyesi 0 olsa dahi.

Kulaklıkta dahili olarak dijital analog dönüştürücü bulunduğundan, type-c üzerinden analog ses çıkışını desteklemeyen eski telefon, tablet gibi cihazlarda da çalışabiliyor. Fakat iPad mini 6 gibi type-c üzerinden analog ses çıkışını destekleyen cihazda da aynı white noise sorununu yaşıyorum. Bluetooth açıp kapatmaktan, şarj etmekten ve white noise sorunundan bıktığım için kablolu kulaklık almıştım, umduğum gibi olmadı.

Type-C kulaklık kullananlar, bu genel bir durum mu yoksa kulaklık modelinde ya da bendeki kulaklıkta bir sorun mu mevcut?

Hocam giriş kısmını ve kulaklığın ucunu temizleyin belki düzelir.

Hocam giriş kısmını ve kulaklığın ucunu temizleyin belki düzelir.
Yeni aldığım için zaten temizdi, etkisi olmadı. Sorun dijital analog dönüştürücünün dandikliği gibi duruyor. Bana kötüsü mü denk geldi, yoksa her üründe mevcut mu bilemiyorum. Xiaomi servisine mail atmıştım, kablolu olmasına rağmen mesafeden kaynaklanabilir gibi alakasız bi yanıt gönderdiler.

Takıldığı cihaz biraz eski ise ses seviyelerinde de anormallikler mevcut. Bazen fazla kısık, bazen yüksek ses veriyor aynı ses seviyesinde. Ancak son yıllarda çıkan cihazlarda bu sorunu gözlemlemedim.

Eğer her üründe bu yaşanıyorsa kablolu type-c kulaklıklara para harcamaya değmez. Redmi Buds 6 Lite gibi aktif gürültü engelleme özelliği olan kablosuz kulaklıklara yönelseydim daha iyiydi.

Yine de white noise sorununu görmezden gelirsek ses kalitesi kötü değil, acil durumlar için kablolu type-c kulaklık elimin altında bulunsun diyenlere ucuz çözüm.

Geri