Neler Yeni

ÜçDörtBeş AllStar ile İlgili Yaşadığım Sıkıntılar ve Objektif Yorumum

prmdmnn

80+ Bronze
Merhabalar forum! Bugün size AllStar'la ilgili bir sıkıntılarımı ve objektif yorumumu söyleyeceğim. ÜDB AllStar'ı almayı düşünen veya kullanan kitleyi hedefliyorum. İlk öncelikle neden aldığıma dair sözler söyleyip sonrasındaysa objektif yorumu yapacağım, ondan sonrasıysa yaşadığım sıkıntılar ve AllStar'ın çirkefçe yaptığı şeylerden kısa ve net şekilde söz edeceğim.

İlk öncelikle, ÜDB AllStar'ı tanıtmak istiyorum. Nedir bu platform? Bu platform aslında Doping Hafıza, Raunt, Ev Dershanem gibi sanal kurs (dershane) ortamlarının rakibi olarak çıktı bu yıl karşımıza ve kaliteli içerik üreticileriyle iş birliği yaptığını iddia ediyor. Neyse, devam edelim.

Bir dershaneye kaydolduğum zamanda AllStar'dan bahsetmişlerdi, partnerlik olduğu aşikardı. Biraz araştırdığımda (Temmuz sonları gibi) güzel gözüküyordu, çünkü bir sürü kaliteli öğretmenlerden oluşuyordu. O dershaneye kaydolmaya karar verdim bunun sayesinde ve Eylül ortalarında bu platformu kullanmaya başladım. Matematik öğretmenlerinin ve bir fizik öğretmeninin verdiği ödevle başladım. Fena gözükmüyordu ama sonrasındaysa işlerin değiştiğini görmeye başladım.

İlk 2. haftada artık aktif olarak kullanmaya başladım, ödevleri giriyordum ve ders içeriklerini kullanıyordum. İlk sıkıntıdan başlayalım, ilk sıkıntı uygulamanın çok fazla bug içermesiydi. Bug o kadar fazla ki bazen kullanımı bile etkiliyordu ne yazık ki. Neyse, zamanla düzelir diye düşündüm ve kullanmaya devam ettim. Bazı yerleri düzelttiler mesela bir hafta önce fakat hala düzelmedi. Google Play'in yorumlarına baktım ve neredeyse hiç kimsenin memnun olmadığını gördüm. Yorumları okudum ve benim de şüphelerim doğmaya başladı "Acaba bu uygulama düzelmeyecek mi?" diye. İçerik kalitesi bakımından şikayetçi değilim ancak ve ancak uygulamanın biraz vakit kaybı yaşatabildiğini düşünmeye başladım. Uygulamayı çok erken zamanda çıkardıklarını düşünüyorum ve çok gelişmesi gereken bir platform.

Peki yaşadığım sıkıntı tam olarak ne? Yaşadığım sıkıntı aslında AllStar'ın bizzat kendisi. Neden mi? Çünkü nedenlerden birisi de uygulama bazen kafasına göre esip çökebiliyor ve x86_64 sürümü sürekli çökmekte (giriş yapmadan da bile). Bilgisayar sürümünün (web arayüzünün) Eylül sonunda çıkacağı söyleniyordu ve maalesef 2 - 3 hafta ötelendi ve bu beni çok rahatsız etti. İşte çirkeflik burada başlıyor, hazır olun. Geçenlerde Mac'ime format attım ve format atmadan önce AllStar'ı iPad uyumluluk katmanıyla kullanıyordum. Format attıktan sonra giriş yapmak istediğimde de maalesef "Cihaz limitini aştığınız için giriş yapamıyorsunuz." uyarısıyla karşılaştım. Hemen müşteri hizmetleriyle görüştüm ve 2 cihazla sınırlı olduğunu öğrendim. Cihazın erişimini kaldırmalarını istedim ve yapmayacakları açık dille söylediler. Ben de sinirden müşteri hizmetlerini direkt kapattım ve içimden küfürleri sayıklamaya başladım. Küplere binmiştim ve paramla rezil olduğumu düşünmeye başladım.

Doping Hafıza ile karşılaştırayım. Zamanında dizüstü bilgisayara format attım ve buna rağmen açılmıştı Doping ama ne hikmetse AllStar ne yazık ki açılmadı. DRM korumasının çok saçma olduğunu herkes bilir, çünkü DRM, kullanıcıyı soğutmaya ve parasıyla rezil etmeyi sağlayabileyecek en büyük etmenlerden birisi. Bu sebeple artık AllStar'la ilişiğimi tamamen keseceğim (ama dershaneye devam edeceğim) ve gerekli mecralara başvurmayı düşünüyorum ve gerekirse hukuka bile başvurabilirim. Kullananınız veya memnun olmayan kimseler varsa muhakkak bu yazının altına yazmalarını bekliyorum.

Son düzenleme:
Top Bottom