Neler Yeni

Ücretsiz profesyonel teknoloji haber sitesi scripti

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Görkem Çalışkan
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Hosting,Web Tasarım
Birçok kişi, teknoloji haber sitelerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Ben de bu konuda bir açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle, Technopat ve Techolay gibi popüler teknoloji siteleri WordPress altyapısını kullanıyor. Fakat ben burada, WordPress alternatifi olan ve CMS (içerik yönetim sistemi) odaklı bir platform olan Ghost'u tanıtmak istiyorum.

Ghost Nedir?
Ghost, açık kaynaklı ve modern bir içerik yönetim sistemi (CMS) ve blog platformudur. Özellikle içerik odaklı web siteleri, bloglar ve haber siteleri için geliştirilmiştir. Hızlı, sade ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Ghost, SEO dostu özellikleri, kolay özelleştirme seçenekleri ve entegre abonelik sistemleri sunar. İçerik üreticilerinin odaklanması gereken yer sadece içerik üretmekken, güçlü bir API ve özelleştirilebilir tema desteği ile geliştirilmesi de mümkündür.

Ghost Localhost+Windows kurulum:

Ghost Ücretsiz denemeli hosting:

Kendi yaptığım site:
Ekran görüntüsü 2024-12-29 203834.png
Ekran görüntüsü 2024-12-29 203921.png
Ekran görüntüsü 2024-12-29 203915.png

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Bahsettiğin platformların WordPress altyapılarını kullandığını söylemek doğru olmaz, zira altında yatan ve ayrıca kodlanması gereken bir ton başka teknoloji var. Eğer dediğin gibi yapsalardı çatır çatır hacklenirlerdi, güvenlikçi kafasıyla bakıyorum :D Ama kişisel blog, ya da küçük çaplı işler için güzel teknoloji, abonelik sistemi vb. sistemlerden ücretsiz yararlanabilmek, geliştirilebilir olması gibi özellikler çok iyi. Paylaşımın için sağol.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Görkem Çalışkan
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Hosting,Web Tasarım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsettiğin platformların WordPress altyapılarını kullandığını söylemek doğru olmaz, zira altında yatan ve ayrıca kodlanması gereken bir ton başka teknoloji var. Eğer dediğin gibi yapsalardı çatır çatır hacklenirlerdi, güvenlikçi kafasıyla bakıyorum :D Ama kişisel blog, ya da küçük çaplı işler için güzel teknoloji, abonelik sistemi vb. sistemlerden ücretsiz yararlanabilmek, geliştirilebilir olması gibi özellikler çok iyi. Paylaşımın için sağol.
Ekran görüntüsü 2024-12-29 205532.png

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Whatweb ya da Wappalyzer ile tekrar kontrol et, wp tek altyapı değil onu demek istiyorum, tüm içeriği WP üzerinden kontrol etmiyorlar, muhtemelen arkada GraphQL ve olabilir REST-API olabilir vs vs, WP içerik yönetiminde önemli ancak bu kadar üye ve yorum, blog vs. işini ona yıkarsan patlar.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Görkem Çalışkan
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Hosting,Web Tasarım

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
birden fazla altyapıyı tek indexte nasıl birleştiriyorlar?
API lar aracılığı ile, mesela fonksiyonelliği WP sağlıyor ama kullanıcı arayüzü JS vs. ile yazılıyor. Veritabanı MySQL kullanıyorsa ayrı bir eklenti kullanıyor. Web yazılımcısı değilim ama güvenlik tarafında veritabanı ya da fonksiyonellikle ilgili kısımları test ederken özellikle API ları çok kurcalamak gerekiyor, ondan az çok biliyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,783
İsim
Selim
API lar aracılığı ile, mesela fonksiyonelliği WP sağlıyor ama kullanıcı arayüzü JS vs. ile yazılıyor. Veritabanı MySQL kullanıyorsa ayrı bir eklenti kullanıyor. Web yazılımcısı değilim ama güvenlik tarafında veritabanı ya da fonksiyonellikle ilgili kısımları test ederken özellikle API ları çok kurcalamak gerekiyor, ondan az çok biliyorum.
Bilgili biri konuşunca forumun kalitesi artıyor güzel bilgileriniz için teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Görkem Çalışkan
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Hosting,Web Tasarım
Hocam diğer yorum yazma haber vb hepsi WP eklentisiymiş farklı bir altyapı yok yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında benim web tasarım vb bilgim var ama hiç nodejs ye falan bulaşmadığım için o konuları bilmiyorum.

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Hocam CMS nedir, neye yarar önce onu bir tam anlayalım. Burada mesela technopat a baktığımda RSS, PWA, MySQL gibi teknolojilerin çalıştığını görüyorum. Şimdi technopat'ın altyapısı WP mi yoksa WP bunların birlikte çalışmasını sağlayan bağlayıcı mı? Sen Technopath adresini açtığında kimin arayüzünü görüyorsun ya da kayıt olduğunda bilgilerin nerede tutuluyor.

Yukarıda şunu yazmışım bak :
"Bahsettiğin platformların WordPress altyapılarını kullandığını söylemek doğru olmaz, zira altında yatan ve ayrıca kodlanması gereken bir ton başka teknoloji var."

Yani demem o ki mesele WP değil, senin buradaki paylaşımında da olay Ghost ile bitmiyor, sonuçta o siteyi açtığında o bilgiler bir yere kaydedilecek değil mi? Adamlar bu platformları yayınlarken WP üzerinde pluginlere tik atıp bu da olsun bunu da koyalım dememişler yani onu demeye çalışıyorum. Ortada bir emek, bir kodlama var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Görkem Çalışkan
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Hosting,Web Tasarım
Hocam CMS nedir, neye yarar önce onu bir tam anlayalım. Burada mesela technopat a baktığımda RSS, PWA, MySQL gibi teknolojilerin çalıştığını görüyorum. Şimdi technopat'ın altyapısı WP mi yoksa WP bunların birlikte çalışmasını sağlayan bağlayıcı mı? Sen Technopath adresini açtığında kimin arayüzünü görüyorsun ya da kayıt olduğunda bilgilerin nerede tutuluyor.

Yukarıda şunu yazmışım bak :
"Bahsettiğin platformların WordPress altyapılarını kullandığını söylemek doğru olmaz, zira altında yatan ve ayrıca kodlanması gereken bir ton başka teknoloji var."

Yani demem o ki mesele WP değil, senin buradaki paylaşımında da olay Ghost ile bitmiyor, sonuçta o siteyi açtığında o bilgiler bir yere kaydedilecek değil mi? Adamlar bu platformları yayınlarken WP üzerinde pluginlere tik atıp bu da olsun bunu da koyalım dememişler yani onu demeye çalışıyorum. Ortada bir emek, bir kodlama var.
Evet zaten kendi üzerinde çalıştıkları renk paleti ve tema var bazı js css ve php dosyalarını veya eklentileride kendileri yazıyorlar biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,603
Üyeler
164,171
Son üye
j0wstr
Top Bottom