Anakart işlemci ve ram satmaya üşeniyorum. AM5 platformuna geçmek daha mantıklı ama satmadan geçebilecek bütçem yok.Blck o.c tüm sistemi etkileyen bir o.c sağlıklı bir o.c olmayacaktır . Anakart masrafı yerine am5 b650 sistem almak daha mantıklı. Tabi bütçe yoksa o ayrı ama vereceğiniz paraya pek verim alamazsınız .
Anakarta yakin zamanda bios update yapılmışsa blck o.c kaldırıldı diye biliyorum . 0 alacağın anakartin biosu guncelse özellik kapalı olabilir . Hatta blck o.c açık bios sürümü piyasadan kalkmisda olabilir . (İntelin baskıları yüzünden )Anakart işlemci ve ram satmaya üşeniyorum. AM5 platformuna geçmek daha mantıklı ama satmadan geçebilecek bütçem yok.
Bulmam sıkıntı o zaman. O zaman komple satıp am5 almak ya da işlemci değiştirmek daha mantıklı sanırım. Aklımda 4 bin tl civarı ikinci el anakart alıp BCLK ile performans yükseltirim diyordum. Tek slot m2 yetmiyor o da aradan çıkar diyordum.Anakarta yakin zamanda bios update yapılmışsa blck o.c kaldırıldı diye biliyorum . 0 alacağın anakartin biosu guncelse özellik kapalı olabilir . Hatta blck o.c açık bios sürümü piyasadan kalkmisda olabilir . (İntelin baskıları yüzünden )
Sabredin am5 geçin beklediğinize degecektir . Bütçe birikirse konu açıp beni etkietleyin o zamanki güncel güzel anakartlarından birini önerelim .Bulmam sıkıntı o zaman. O zaman komple satıp am5 almak ya da işlemci değiştirmek daha mantıklı sanırım. Aklımda 4 bin tl civarı ikinci el anakart alıp BCLK ile performans yükseltirim diyordum. Tek slot m2 yetmiyor o da aradan çıkar diyordum.
Ne kadar bütçe lazım tahmini? Geçersem r5 7500f almayı düşünüyorum. Mevcut sistemim i5 12400f işlemci 8x2 16 gb ddr4 ram ve h610 anakart var. AM5 uyumlu soğutucum var. Soğutucuya gerek yok.Sabredin am5 geçin beklediğinize degecektir . Bütçe birikirse konu açıp beni etkietleyin o zamanki güncel güzel anakartlarından birini önerelim .