UEFİ Windows10 - Güvenli Modda başlatma

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
335
Öncelikle belirtmek isterimki
işletitm sistemi : windows 10 UEFİ kurulum yapılmıştır. Bilgisayar açılışında windows logosu değilde, asus logosu gözükmekte.
Anakart : asus prime b450m-k

Amacım : safe mod (güvenli modda) bilgisayarı başlatmak bu işlemide sanki bilgisayar çökmüşte bu şekilde erişmem gerekiyor
masaüstündeyken erişebiliyorum : shift tuşuna basılı tutarak + yeniden başlat dediğimde güvenli moda giriyor.
Benim amacım bilgisayar açılışında güvenli moda erişmem lazım f8, f5,f4,f10,f11 hepsini denedim olmadı :S güvenli modda başlamıyor.

Denediğim yol 1;
bilgisayarı yeniden başlattığımda asus logosu gelmeden önce F8 tuşuna basıyorum : güvenli modda başlamıyor bunun yerine boot menüsü geliyor. tamam senmisin boot menüsünü bana getiren dedim yol 2 yi düşündüm

yol 2; usbye windows 10 isosu ekledim sanki sıfırdan windows 10 kurar gibi yükleme medyasından, F8 ile boot ettiğimde windows 10 yükle kısmından sonra hemen altta bulunan "BİLGİSAYARINIZI ONARIN" ibaresine tıkladım -> sorun gider -> gelişmiş seçenekler -> işte burada resimdede görüldüğü gibi başlangıç ayarları yok
zurnanın zırt dediği yer işte burası başlangıç ayarları yok ne yapıcam şimdi ben

onar1.jpg

onar2.jpg

Bilgisayar açılırken Windows logosu göründüğü anda bir kaç kez kapatın o zaman geliyor.

Bilgisayar açılırken Windows logosu göründüğü anda bir kaç kez kapatın o zaman geliyor.
windows logosu yok benimkinde uefi olduğu için asus logosu var
başlangıç ayarlarına erişmek için bir kaç kez power tuşunu kapatmak dışında başka bir yol yokmudur.

Geri