Arkadaşlara sorarım yerli üretim olması için vidasına kadar memlekette mi üretilmesi gerekiyor?Vidası yurtdışında üretilirse yerli olmuyor mu? misal
Alman arabalarının bazı parçaları Türkiye'de üretiliyor.
Samsung ve philips markalarının bazı panelleri Türkiye'de üretiliyor.Bu panelleri üreten firma ise ismini okurken ''bune ya abi'' dediğiniz sunny markası..
Telefon konusunda ise GM zamanında kamera performansında dxomarkta ilk 3 arasındaydı.Destek verilseydi daha kaliteli telefonlar çıkarabilirdi ama şimdilerde çinde telefon çıkarsalar anında milyon satan firmalar ile kendisi telefon çıkarınca bin satan bir yerli markamız yarışmaya çalışıyor..
Monster-Rampage-casper daha da yazarım ama uzatmak istemiyorum..
Bizler yerli üretim yapana laf atmaktan..Yerli bir marka çıkarmaya çalışanlara destek veremiyorsak yada vermiyorsak da köstek olmamak gerektiğine inanıyorum.Çünkü onların büyümesi yeni iş yerleri demek.Yeni iş yerleri istihdam demek gidip afrikadan reyon görevlisi,kasiyer,fabrikada çalışacak eleman bulmayacaklar..Bilmem anlatabildim mi?
Aslında bu söyleyeceğim iki şeyde önemli Yerli üretim çok iyi bir şey devam etmeli ve büyümeli ama Yerli MARKA ise kat be kat önemli bir şey isterse herşeyini yurtdışından alsın.Yerli MARKA çıkarmamız gerek.
Teknoloji eşyası alırken tabi halk olarak f/p bakıyoruz ama aynı özellikler de bir eşya ise gidip yerli üretimi almak sizi zarara uğratacağını sanmıyorum.Tabi herkesin fikri farklıdır ama en azından ''Parçalar yabancı ülkelerden alınıyor yaaa neresi yerli üretim xtreagfdsag'' diyip içi boş cümleler ile istemesek de köstek olmayalım.