Neler Yeni

Üni okumak ve okumamak arası tercih

koc1283

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Furkan Koç
Bu sene 2. Defa yksye girdim ama çok bir ümidim yok bir türlü olmadı bu sene hem dershaneden hem benden kaynaklı benim hayalim eğitim araştırma konusunda kendimi geliştirebileceğim bir alanda okumak bunun için 3. Defa da sınava girebilirim ama çevremdeki herkes uzun süredir yaz aylarında eczanede çalıştığım için bana okulu boşverip eczane alanına yönelmemi söylüyor ama ne yapacağımı bilmiyorum siz olsanız napardınız

Livaković

80+ Silver
Bu sene 2. Defa yksye girdim ama çok bir ümidim yok bir türlü olmadı bu sene hem dershaneden hem benden kaynaklı benim hayalim eğitim araştırma konusunda kendimi geliştirebileceğim bir alanda okumak bunun için 3. Defa da sınava girebilirim ama çevremdeki herkes uzun süredir yaz aylarında eczanede çalıştığım için bana okulu boşverip eczane alanına yönelmemi söylüyor ama ne yapacağımı bilmiyorum siz olsanız napardınız
Öncellikle bende seneye yks girecek bir öğrenciyim sana tavsiye vermek benim haddimemi bilemem ama şu devirde okuyanla okumayan arasında artık hiçbir fark yok sadece kültüre bağlı olarak okumamışsın adam olamamışsın vb gibi diğer insanlardan tepki alırsın üniversite sosyalleşmek için güzel bir yer oluyor para işleri internette dönüyor internet işide risk işidir hertürlü para kazanırsın demiyorum benim hayalim mesela yayıncılık forumdaki üyelerde görmüştür ben bu yayıncılık youtube kariyerim için liseden sonra üni gitmeyi düşünmüyorum çevremdeki insanların tepkiside zaten geldi fakat bu hayatı sen yaşıyorsun başka kimse değil o yüzden içinden ne geliyorsa onu yap.

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Çağdaş Alkan
Açık ve net söylüyorum kardeşler bu ülkede neye ihtiyac var ise o mesleğe yönelin ve sevdiğiniz işi yapın , kişi sevmediği işi yaptığın da onda başarılı olma olasılığı çok düşük. Üni. Bitirip sağ da solda çalışan binlerce insan var , kendinizi geliştirebileceğiniz bir meslek seçin yada para kazanabileceğiniz bir yere girin. Bu devir de okuyana değil el iş tutup para kazanana adam diyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kimse Saniye de çalışmak istemez o yüzden Afgan ve Suriyeli dolu Sanayi , 10 sene sonra ustaların çoğu bu insanlar olacak ve çok da iyi para kazanacaklar , araba bir ihtiyaç tamiri de mecbur. O yüzden okuyamıyor yada güzel bir hedef yok ise gidin meslek sahibi olun

koc1283

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Furkan Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncellikle bende seneye yks girecek bir öğrenciyim sana tavsiye vermek benim haddimemi bilemem ama şu devirde okuyanla okumayan arasında artık hiçbir fark yok sadece kültüre bağlı olarak okumamışsın adam olamamışsın vb gibi diğer insanlardan tepki alırsın üniversite sosyalleşmek için güzel bir yer oluyor para işleri internette dönüyor internet işide risk işidir hertürlü para kazanırsın demiyorum benim hayalim mesela yayıncılık forumdaki üyelerde görmüştür ben bu yayıncılık youtube kariyerim için liseden sonra üni gitmeyi düşünmüyorum çevremdeki insanların tepkiside zaten geldi fakat bu hayatı sen yaşıyorsun başka kimse değil o yüzden içinden ne geliyorsa onu yap.
Bende İTÜ ekonomi istiyorum fakat bir türlü istediğim gibi olmuyor mevzu para kazanmaya gelince de ülkede en çok ihtiyaç olacak mesleklerden biri olarak görünüyor çünkü tamam biz kaliteli üniler okuyalım diyoruz ama kaliteli ünilerden bile kaliteli çok az mezun çıkıyor o yüzden ben çelişkide kalıyorum çalıştığım iş sürekli ayakta durarak fiziken çalışılacak bir meslek o yüzden bana ters kalıyor insanlarda moralimi bozuyor açıkçası 2 yıldır olmuyor netlerin yakınından bile geçmiyor diye o yüzden biraz sıkıntılı bir durum benim için ama umarım senin farklı olur ve istediğin gibi gider her şey

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
Sercan GÖKALP
Kesinlikle üniversiteye git en azından yurt dışı deneyimi yaşamak için git work and travel, work and study veya Erasmus gibi programlara katıl. Ay ben yapamam edemem deme yapanların 2 tane beyni yok ya sen neden yapamayasın. Benim içimde büyük bir yaradır bu üniversiteye gidermek ve sana şunu söyliyim 27 yaşından sonra bu ülkede kapılar suratına paaaat diye kapanıyor. 27 yaşından sonra neredeyse hiçbir yurtdışı programına katıla ıyorsun yaştan dolayı

Livaković

80+ Silver
Bende İTÜ ekonomi istiyorum fakat bir türlü istediğim gibi olmuyor mevzu para kazanmaya gelince de ülkede en çok ihtiyaç olacak mesleklerden biri olarak görünüyor çünkü tamam biz kaliteli üniler okuyalım diyoruz ama kaliteli ünilerden bile kaliteli çok az mezun çıkıyor o yüzden ben çelişkide kalıyorum çalıştığım iş sürekli ayakta durarak fiziken çalışılacak bir meslek o yüzden bana ters kalıyor insanlarda moralimi bozuyor açıkçası 2 yıldır olmuyor netlerin yakınından bile geçmiyor diye o yüzden biraz sıkıntılı bir durum benim için ama umarım senin farklı olur ve istediğin gibi gider her şey
Benim kısa ve öz lafımca hayalin neyse onu yap forumdakiler sana öneri verecektir bende veriyorum ama iş sende bitiyor hayatını kendin yönet sor kendine ben ne istiyorum? ailenide geç kendine aynanın karşısına geç ben ne olmak istiyorum de ben yapamam edemem deme üstteki arkadaşın dediği gibi kimse anasının karnından istediği işi hayalini başarmadı ne istiyorsan onu yap

Top Bottom