Üni̇versi̇te Öğrenci̇lerene Telefon İndi̇ri̇mi̇ İçi̇n Yeni̇ Haberler !!

iPhone vergisiz olunca avrupa fiyatından uyguna geliyor çok iyi 15 te çıakcak 1 ay falan kaldı

Tahminim şöyle olucak:
Normalde 1000 dolarlık telefon güncel kurla 27000 TL yapıyor,
%1 kültür payı, %10 TRT payı, %50 ÖTV ve %20 KDV eklendiği zaman fiyatı 54000 TL ye gelmiş oluyor,

Sadece ÖTV kalkarsa 35000 TL,
Kültür, TRT ve ÖTV beraber kalkarsa 32500 TL olmuş olacak

Yani büyük ihtimal ÖTV yi kaldırıp o şekilde satacaklardır, belli bir süre de satma yasağı olacaktır

PC tarafinda nasıl olur bilemiyorum

Sıfır araçları millet nasıl yatırım amaçlı alıp piyasasını yükseltti bayiler el altından 100 bin 200 bin aksesuar satarak karaborsada verdiler ona istinaden yazdım talep artınca aynı durum yaşanır diye
Aynı şey değil ki. Telefon şu anda da alabiliyorsun. Hatta bu durum 2.el telefon piyasasını ucuzlatır. Yenisini alan eskisini satacağı için. Araba kara borsa ve pahalı ama bir telefonun alternatifi her zaman var. Ayrıca kaçak satış da var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tahminim şöyle olucak:
Normalde 1000 dolarlık telefon güncel kurla 27000 TL yapıyor,
%1 kültür payı, %10 TRT payı, %50 ÖTV ve %20 KDV eklendiği zaman fiyatı 54000 TL ye gelmiş oluyor,

Sadece ÖTV kalkarsa 35000 TL,
Kültür, TRT ve ÖTV beraber kalkarsa 32500 TL olmuş olacak

Yani büyük ihtimal ÖTV yi kaldırıp o şekilde satacaklardır, belli bir süre de satma yasağı olacaktır

PC tarafinda nasıl olur bilemiyorum
Pasaport kaydı gibi 3 sene falan isme ait hatta kullanılabilir. Laptop için zaten %20 falan farkeder ona uğraşmazlar.

Uzaktan öğretim ile açık öğretim farklı şeyler yanlış mıyım? Uzaktan öğretim bi üniversiteye bağlı ve final sınavları yüzyüze oluyor üniversitede

Ağam eylenir bizimle :D hiç sanmıyorum geleceğini gelse bir ton şart isterler.

E bu zaten aylardır söyleniyorki seçimden önce demişlerdi hala söyleniyor şuanda cihaz 50k ise bu yapılana kadar 75k olucak ve indirim gelince yine 50k civarı olucak ben ne anladım bu işten saçma
hocam telefona zammi devlet yapmiyor kurla alakali bir sey fiyatın artisindan devletin kari ne

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,717
Üyeler
174,912
Son üye
BrokenBones7
Geri