Üniversite Bölüm Seçimi Hakkında

Çok yanlış yoldasın ama neyseki daha 10.sınıfmışsın. İş garantisine göre meslek mi seçilir yahu ? İnsanın bir tutkusu olur o tutkusu üstüne başarılı olur böylece işte bulur para da kazanır. Hedefin iş bulmak ya da zengin olmak olmasın. Tutkunu en iyi şekilde yapmak olsun. Akademiye gelince madem sayısalsın sosyal ve edebiyat çözmene gerek yok. Edebiyatı direkt boşver sosyalden günlük 1 test çözsen yeter boşuna zaman harcama böyle boş derslere felsefe ve din çalışma bile 1 ayda halledersin sınav döneminde, şimdi çalışsan zaten unutucaksın. Matematiğin çok üstüne düş. En çok matematik öğren.

Çok yanlış yoldasın ama neyseki daha 10.sınıfmışsın. İş garantisine göre meslek mi seçilir yahu ? İnsanın bir tutkusu olur o tutkusu üstüne başarılı olur böylece işte bulur para da kazanır. Hedefin iş bulmak ya da zengin olmak olmasın. Tutkunu en iyi şekilde yapmak olsun.
Ben şöyle düşünüyorum hobilerimi ve tutkularımı ancak iyi bir gelirim olduktan sonra gerçekleştireceğim.
Zengin olmak değil de o kadar ders çalışıp dirsek çürüttükten sonra sırf seviyorum diye ortalama bir maaşla çalışmak bana daha çok koyar.

Ben şöyle düşünüyorum hobilerimi ve tutkularımı ancak iyi bir gelirim olduktan sonra gerçekleştireceğim.
Zengin olmak değil de o kadar ders çalışıp dirsek çürüttükten sonra sırf seviyorum diye ortalama bir maaşla çalışmak bana daha çok koyar.
Emin ol böyle düşünerek çok yanlış yaparsın tanıdığım çok var belki de çoğu şeyi alabilecek kadar maddi duruma sahip ama sevmediği bir işte çalışınca o sana zulüm gibi gelir maddiyat da önemli ama 1. amacın sevmek olursa 2. amacın da maddiyat olsun zaten ders çalışmak veya çalışmamak pek etkilemiyor devlete girmiceksen kendini geliştirmen önemli sen 2 3 üni okursun en iyi mezunlardan olursun ama senin patronun belki de lise mezunu olabilir okuyup okumamak bir yana kadar iyidir ama kendini geliştiremezsen zaten çalışan işçi olursun eğer özelde çalışırsan falan demek istediğim okuyup zengin olucam diye düşünürsen ve sevmediğin işi yaparsan o hayat sana daha kötü olur diye düşünüyorum

Şuan ki TYT netimi 84'den kaça çıkarmam lazım ilk 10.000 ve daha iyisi için?
95/120 tyt 65/80 ayt netiyle 17k'ya girdim ilk yks geldiği sene (okul notu dahil edilmeden önceki sıralama)

Emin ol böyle düşünerek çok yanlış yaparsın tanıdığım çok var belki de çoğu şeyi alabilecek kadar maddi duruma sahip ama sevmediği bir işte çalışınca o sana zulüm gibi gelir maddiyat da önemli ama 1. amacın sevmek olursa 2. amacın da maddiyat olsun zaten ders çalışmak veya çalışmamak pek etkilemiyor devlete girmiceksen kendini geliştirmen önemli sen 2 3 üni okursun en iyi mezunlardan olursun ama senin patronun belki de lise mezunu olabilir okuyup okumamak bir yana kadar iyidir ama kendini geliştiremezsen zaten çalışan işçi olursun eğer özelde çalışırsan falan demek istediğim okuyup zengin olucam diye düşünürsen ve sevmediğin işi yaparsan o hayat sana daha kötü olur diye düşünüyorum
Aslına bakarsan benim ben bu alanda asla çalışmam diyebileceğim çok az durum var. Misal arkeoloji.
Bilgisayar-donanım alanında her işte çalışabilirim.

Aslına bakarsan benim ben bu alanda asla çalışmam diyebileceğim çok az durum var. Misal arkeoloji.
Bilgisayar-donanım alanında her işte çalışabilirim.
Konuları bilmeden çok basit düşünüyorsun.

Üniversite sınavı haksızlıkla dolu bir şey bana göre özel okulda okuyanların (çoğunun) notları şişiriliyor ve kendilerini üste atıyorlar

Bilmiyorum hocam çok fazla özel okulda okuyan var
Aynen o çok canımı sıkıyor tanıdığım arkadaşlarım var ortaokulda bırak takdiri teşekkürü zor alıyorlardı şimdi hepsinin 90 üstü ortalaması oldu. (Özel okul)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen o çok canımı sıkıyor tanıdığım arkadaşlarım var ortaokulda bırak takdiri teşekkürü zor alıyorlardı şimdi hepsinin 90 üstü ortalaması oldu. (Özel okul)
Devlet okuluna gittiğime lanet edeceğim neredeyse.

Pandemi dolayısıyla şu an ünilerde de aynısı var a üniversitesindeki çocuk 3.70 ortalama yapıyor biz ıkınarak 3 yapamıyoruz ortalamamızı.

Geri