Neler Yeni

Üniversite mezunlarına yardım akp ve mhp oyları ile reddedildi!

Selman Karaa

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,261
İsim
Selman
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar / Masaüstü Bilgisayar Tavsiyeleri / Ekipmanlar / Konu dışı

Selman Karaa

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,261
İsim
Selman
İlgilendiği Kategoriler

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Demekki bundan sonra 4 yıl üni okumak yerine 4 yıl yurtdışına çıkmaya çalışacaz artık.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Üniversite mezunu işsiz gençlere 1010 TL tutarında vatandaşlık maaşı verilmesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Evet acaba bu sefer nasıl savunulacak gerçekten merak ediyorum?
Kaynak: https://www.google.com/amp/s/bizimt...slik-maasi-teklifine-akp-ve-mhpden-ret-40430h
Sırf üniversiteden mezun oldu diye, öğrencilerin hepsine aylık 1010₺ ödeme yapılmasını mı istemiş İyi Parti? Bölümü, diploma puanı vs. fark etmeksizin, mezun olan herkese iş bulana kadar 1010₺, karşılıksız ödeme mi yapılacak? Maddi durumuna bakılmayacak mı? Tek kriter, üniversiteden mezun olması ve sigortalı olarak çalışmıyor olması mı olacak?

Teklifin ayrıntılarını da yazsaydın keşke. Bu söylediğim gibiyse, iyi ki reddedilmiş. Yaşın kaç bilmiyorum ama birazcık mantıklı düşünün. Teklif edilen şeyin gerçekleştirilmesi imkânsız. Öyle bir bütçe yok. "İstanbul nimet nimet..." diyen abimiz, İstanbul'u aldıktan sonra bu öğrencilere maddi yardım vaatlerinden hiçbirini gerçekleştiremedi. Gerçekleştiremez de zaten, hiçbir yerde öyle bir bütçe yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu 1000 TL yardımın işini kurması için gereken zamanda can suyu olucağını düşünüyorum (kendi görüşüm )
Hocam, iş kurmak isteyen gençlere zaten yardım yapılıyor. KOSGEB'i hiç takip etmiyor musun? Her şeyi geçtim, sırf şu konu bile dediklerimi kanıtlar nitelikte:

Son düzenleme:

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Sırf üniversiteden mezun oldu diye, öğrencilerin hepsine aylık 1010₺ ödeme yapılmasını mı istemiş İyi Parti? Bölümü, diploma puanı vs. fark etmeksizin, mezun olan herkese iş bulana kadar 1010₺, karşılıksız ödeme mi yapılacak? Maddi durumuna bakılmayacak mı? Tek kriter, üniversiteden mezun olması ve sigortalı olarak çalışmıyor olması mı olacak?

Teklifin ayrıntılarını da yazsaydın keşke. Bu söylediğim gibiyse, iyi ki reddedilmiş. Yaşın kaç bilmiyorum ama birazcık mantıklı düşünün. Teklif edilen şeyin gerçekleştirilmesi imkânsız. Öyle bir bütçe yok. "İstanbul nimet nimet..." diyen abimiz, İstanbul'u aldıktan sonra bu öğrencilere maddi yardım vaatlerinden hiçbirini gerçekleştiremedi. Gerçekleştiremez de zaten, hiçbir yerde öyle bir bütçe yok.

Hocam, iş kurmak isteyen gençlere zaten yardım yapılıyor. KOSGEB'i hiç takip etmiyor musun? Her şeyi geçtim, sırf şu konu bile dediklerimi kanıtlar nitelikte:

başka şeylere bütçe verirken bütçe var ama eğitime sıra gelince bütçe olmuyor nedense herkese 2-3 maaş bağlamak yerine gençlere hayırlı bir iş yapsınlar en azından diğer dünyada daha az yanarlar

Selman Karaa

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,261
İsim
Selman
İlgilendiği Kategoriler
başka şeylere bütçe verirken bütçe var ama eğitime sıra gelince bütçe olmuyor nedense herkese 2-3 maaş bağlamak yerine gençlere hayırlı bir iş yapsınlar en azından diğer dünyada daha az yanarlar
Ama yollara köprülere akp çalışan maaşlarına bütçe var :D

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Günümüz şartlarında hiçbir şeye yetmeyen şu 1000 lirayı bile Türk gencine çok görüyorlar ya, Allah ıslah etsin. Başka bir şey diyemiyorum.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Beyler pardon da, sırf çevresine üni okudum demek için dağ başındaki üniversitelerde okuyup sonra da işsiz kalan adama neden maaş versinler ki?
Biz boşuna mı okuyoz len, verirlerse de ben razı değilim hadi bakiym.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Dediklerimi okumadan, bot bot yorumlar yapacaksan cevap yazma. Robotla değil, insanla konuşmak istiyorum.

Eğitimmiş... Eğitime en çok desteği veren, Ak Parti hükümeti hocam. Neden bahsediyorsun sen? 2002 yılında ilk hükümete geldiklerimde eğitime 9,9 milyar lira bütçe ayırmışlardı. Günümüzde ise, eğitime ayrılan bütçe, 19,1 milyar lirası yatırım olmak üzere toplamda 211,4 milyar lira oldu. 2021 bütçesinde en çok pay eğitime verildi. 2002'den, günümüze kadar eğitime verilen bütçe hep artış gösterdi. Aç bak, araştır biraz.

İş kurmak isteyen gençlere, zaten hibe veriliyor. Faizsiz ve karşılıksız kredi de veriliyor durumuna göre. Örnek vermem gerekirse, İzmir'deki Hayalet Mektebi adlı sinema okulu tamamen devlet desteğiyle kuruldu. İzmir'deki gençlere tamamen ücretsiz bir şekilde sinema, sanat ve yazarlık kursu veriyorlar. Şimdi bir ayağı İngiltere'de olan bir şirket hâline geldi.

Üst yorumda attığım konuya baksan, devletin verdiği tüm hibe ve destekleri göreceksin ama işine gelmediği için bakmıyorsun. Sokak ağzıyla muhalefet yapıyorsunuz şurada. Ne bir veri paylaşabiliyorsunuz, ne de başka bir şey...

Alın size, gençlere yapılan destek... Tek tek hepsini atmam mı lazım buraya?

2020'den bu yana, sadece Üniversitelerdeki değişimi buradan görebilirsin. Daha bunun lisesi, ortaokulu, ilkokulu ve anaokulu var... Sadece üniversite kısmındaki fark bu kadar!

photo_2021-02-20_03-40-52.jpg

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,424
Üyeler
164,840
Son üye
cagri.aytac
Top Bottom