Neler Yeni

Üniversite okumak cidden boş mu ?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,445
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Arkadaşlar şuanda 11. sınıfım ve acayip bir boşluğun içindeyim. Hedefim game developer olmak. Bir yandan diyorum ki derslerime çalışayım üniversite okuyayım ama sonra aklıma işsiz kalma durumu ve gidecek olan 4 yıl geliyor. Bir yandan hiç üniversiteye gitmeyip direk kendimi evde geliştirip projelere katılıp cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum. Gerçekten bir karar vermem lazım ileride hiçbir işime yaramıyacak dersleri görmekten bıktım. Sayısal seçmişim geliyorum tarih edebiyat din kültürü vs. görüyorum. Genel kültür dedik ama bi yere kadar genel kültür yeter artık. Önerilerinizi bekliyorum özellikle bilişim sektöründe bilgili olan abiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ne olursa olsun üniversite oku. O ortamı gör. Cidden harika bir ortam var okuduguna değer. Diploman olmadıktan sonra da kendini ne kadar gelistirirsen geliştir boşa. Zaten üniversiteye gitmeden kendini geliştirmezsin.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Ben de bu aralar öyle düşünmeye başladım. Meslek lisesise gitmeli miydim acaba diye düşünmeden edemiyorum. Hadi diyelim çalışıp kazandım üniyi, ne yapacağım? Nasıl iş bulacağım?

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yine doluşmuş yok boşa okursuncular. Üniversite çok lazım mıdır değildir.Vakit kaybı mıdır eğitim bakımından evet. Oraya gittiğin zaman farklı farklı yerlerden gelen insanlarla tanışırsın.Sana fayda sağlayacak budur.Sınavlardan 2 hafta önce kapanıp ders çalışşsan zaten derslerin çoğunu rahat verirsin.Sektörde bir sürü alaylı da var doğru ancak ileride mezuniyet sorulduğunda kem küm okumadım da dışarıdan öğrendim diyeceğine çıkarıp göstereceğin diploman olur.Üniversite eğitimden çok çevre kazandırır.Yeni mezun mühendisim bu arada.Bir şeyden anlamayan ilkokul lise tayfasını da dinleme.Git okulu oku.Üniversite yurtdışına çıkışını kolaylaştırır.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar şuanda 11. sınıfım ve acayip bir boşluğun içindeyim. Hedefim game developer olmak. Bir yandan diyorum ki derslerime çalışayım üniversite okuyayım ama sonra aklıma işsiz kalma durumu ve gidecek olan 4 yıl geliyor. Bir yandan hiç üniversiteye gitmeyip direk kendimi evde geliştirip projelere katılıp cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum. Gerçekten bir karar vermem lazım ileride hiçbir işime yaramıyacak dersleri görmekten bıktım. Sayısal seçmişim geliyorum tarih edebiyat din kültürü vs. görüyorum. Genel kültür dedik ama bi yere kadar genel kültür yeter artık. Önerilerinizi bekliyorum özellikle bilişim sektöründe bilgili olan abiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Olay okumak değil kendini geliştirmek üni diploması ise bunun tescili gibi bir şeydir.

Sami Järvi

80+ Silver
Sana bağlı .sevdiğin mesleğin pesinden git.Bence boş değil çünkü üniversite sana bir ufuk kazandiriyor

SharpDagger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
SharpDagger
Yine doluşmuş yok boşa okursuncular. Üniversite çok lazım mıdır değildir.Vakit kaybı mıdır eğitim bakımından evet. Oraya gittiğin zaman farklı farklı yerlerden gelen insanlarla tanışırsın.Sana fayda sağlayacak budur.Sınavlardan 2 hafta önce kapanıp ders çalışşsan zaten derslerin çoğunu rahat verirsin.Sektörde bir sürü alaylı da var doğru ancak ileride mezuniyet sorulduğunda kem küm okumadım da dışarıdan öğrendim diyeceğine çıkarıp göstereceğin diploman olur.Üniversite eğitimden çok çevre kazandırır.Yeni mezun mühendisim bu arada.Bir şeyden anlamayan ilkokul lise tayfasını da dinleme.Git okulu oku.Üniversite yurtdışına çıkışını kolaylaştırır.
Peki iş bulma durumu nedir abi ? İlla otdü boğaziçi bilkent mi olması lazım ?

Ceon

80+
Olay okumak değil kendini geliştirmek üni diploması ise bunun tescili gibi bir şeydir.
İşte bu arkadaşa tamamen katılıyorum. Elinde bir diploma olmadan yurt dışında çalışman neredeyse imkansıza yakın bu yüzden kesinlikle bir diploma alman lazım.

Sami Järvi

80+ Silver
Nokta. En iyi cevap yapın artık konu acmasinlar bunun ile ilgili

Ceon

80+
Artı olarak şu anda senle aynı sınıfta olan ve seninle aynı mesleği isteyen biri olarak kesinlikle bir üniversite kazanman gerekiyor. Bunu rakibin olarak söylüyorum. Yazdığın bir yorumda özel üniversiteye gidecek param yok falan demişsin ama emin ol ki yüksek bir dereceyle "Dijital Oyun Tasarımı" bölümüne girersen hem Bahçeşehir'den para bursu alırsın hem de %100 burslu şekilde üniversite okursun. Bu arada senle aynı bölümü istediğimi de söylemeden geçemeyeceğim. Aynı sınıfta görüşmek üzere kendine iyi bak.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hepsinin olmayan tek ortak özelliği yazılım vermiyorlar abi :D
Adam yazılımcı olmak istiyor
Abi bilgisayar okuyun yazılıma yönelin işte
Bilgisayarda çok daha fazla imkan var neden yazılımla sınırlı kalasınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular