Neler Yeni

Üniversite okumak cidden boş mu ?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum.
Amerikada bir sürü Üniversiteye gitmiş olan adam varken iş adayı olarak neden seni alsınlar üniversiteye gitmemiş bir kişi olarak ayrıca Amerikan vatandaşı bile değilsin.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Eğer çok iyi bir üniye gitmiceksen gerçekten boş. Zaten senin istediğin alan daha çok kendi kendini geliştirerek bir şeyler başarabileceğin bir alan. Üniye bence gitmelisin, ama sırf ortamı için. O ortamı herkesin yaşaması, tecrübe etmesi lazım. Onun dışında gidip de kendini geliştiremezsin zaten çok iyi bir üniye gitmiyorsan. He üniye gitsen de gitmesen de kendini geliştirmeden iş bulamazsın istediğin alanda orası ayrı. Kısaca iş gene sende bitiyor.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Arkadaşlar şuanda 11. sınıfım ve acayip bir boşluğun içindeyim. Hedefim game developer olmak. Bir yandan diyorum ki derslerime çalışayım üniversite okuyayım ama sonra aklıma işsiz kalma durumu ve gidecek olan 4 yıl geliyor. Bir yandan hiç üniversiteye gitmeyip direk kendimi evde geliştirip projelere katılıp cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum. Gerçekten bir karar vermem lazım ileride hiçbir işime yaramıyacak dersleri görmekten bıktım. Sayısal seçmişim geliyorum tarih edebiyat din kültürü vs. görüyorum. Genel kültür dedik ama bi yere kadar genel kültür yeter artık. Önerilerinizi bekliyorum özellikle bilişim sektöründe bilgili olan abiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bu ülke bir üniversite çöplüğü.
Eskiden sadece çok çalışan giriyordu.
şimdi herkes girebiliyor, bende 11 im ve meslek lisesindeyim çünkü ne olacağını biliyorum.
Anadoluya devam etseydim işsiz kalacaktım.
Şuan bilişim okuyorum ve hiçbişey olamazsam açarım bi dükkan bakarım keyfime babayiğit.

herkesiöldür31

80+ Bronze
Üniversite boş diyenler galiba annesinin babasının parasıyla PC alıp, hep o parayla geçinebileceğini sananlar.

Ben de annemin babamın parasını kullandım ve kullanıyorum ama üniversite veya iş yaşına girince onların size bu kadar para verip, destek çıkıcağını sanıyorsunuz galiba.

Tabii ki hayır. Diyecekler ki Üniversite okuyup iş bulsaydın diye, sonra da Burger King veya Bim'de çalışıp pişman olursun. :)

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu ülke bir üniversite çöplüğü.
Eskiden sadece çok çalışan giriyordu.
şimdi herkes girebiliyor, bende 11 im ve meslek lisesindeyim çünkü ne olacağını biliyorum.
Anadoluya devam etseydim işsiz kalacaktım.
Şuan bilişim okuyorum ve hiçbişey olamazsam açarım bi dükkan bakarım keyfime babayiğit.
İyi lisenin ayrımını üniversite sınavına hazırlanırken anlayacaksın. Üniversite ne olursa olsun elinin altında bulunması gereken bir şey. Dükkan açarım yoluma bakarım diyorsun, işleyeceği ne malum? Bir güvencesi vs. yok. Ama üniversite okursan var. Üniversite okumayıp işsiz kalmakla üniversite okuyup işsiz kalmak arasındaki farkı söyleyeyim. Bir iş bulursun, girmek istersin ama üniversite mezunu şartı ararlar ve işte o zaman dersin keşke okusaydım. Üniversite okuyan da işsiz, okumayan da işsiz gibi saçma sapan cümleleri savunmayalım burada. Temizlik görevlisi diye burun kıvırıyorsunuz o bile üniversite mezunu arıyor. Yakında üniversite okumayana iş bile vermeyecekler. Kendini üniversiteden bağımsız da geliştirebilirsin ama üniversiteyi elden bırakmamak gerek.

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,033
İsim
Batuhan Divrik
Üniversite okumak boş değil tabii ki gidip 600 binle bir yerde okumak boş evet ama çok çalışıp iyi bir yer de okumak kesinlikle boş değil. CV'mi geliştireyim demişsin nasıl yapacaksın o işi yurtdışında bir yer daha boğaziçinden birini alırken bile düşünürken seni aa cv çok iyiymiş diyip alacaklar mı hayır ne yapacaksın da bu işi sağlayacaksın onu anlamadım. Üniversite okumak bu dönemler de mecburi. Bir kaç arkadaş demiş ki Elon Musk boş diyor falan arkadaşlar bu üniversiteye boş diyen adamlar harvard gibi üniversitelere gidip bırakan adamlar paraları olan adamlar sizin hiçbir imkanınız yokken abi üniversite boş iş yaaa dersiniz gelecekte de keşke okusaydım dersiniz.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Açıkçası bence okuduğun bölüme bağlı. Gidip 300-500k ile muhasebe bölümü okursan bir zahmet işsiz kal yani. Güzel bir bölüm okursan ve gerçekten başarılı olursan ben işsiz kalacağını düşünmüyorum. Yüksek puan ile üniversitelere giren ve mezun olduktan sonra anında iş bulan bir çok akrabam var. Hepsi de kendi alanında ki işleri yapıyor. Ücreti de iyi sayılabilecek derece de.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Aslında üni okuyup yurt dışına çalışmaya gitmek mantıklı.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Evren avcı
İşte bu arkadaşa tamamen katılıyorum. Elinde bir diploma olmadan yurt dışında çalışman neredeyse imkansıza yakın bu yüzden kesinlikle bir diploma alman lazım.
+1 üniversiteye gitme amacım insanların o işi yaptığıma inanması için. en kıytırık ünide olsa bana belge olsa yeter.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki iş bulma durumu nedir abi ? İlla otdü boğaziçi bilkent mi olması lazım ?
Öyle bir şey de yok.Büyük illerdeki adı duyulmuş üniversitelerde okumanız yeterli.Kafası çalışana iş gayet var.EE/CENG bazında konuşuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer okuyacağın üniversite 450 puanın üstünde değilse okumaman daha iyi olur.
boşunuzu başka yerde yapın.18 yaşında girilen üniversite sınavıyla.yaptığın iş arasında çok alaka yok.bizim bölüme sonlarda giren çocuk bölüm birincisi çıktı ben 25k yaptım o 32 k yaptı.

Asfalt Osman

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Umut
Instagram
Ergelenu
Discord
Asfalt Osman #2131
Arkadaşlar şuanda 11. sınıfım ve acayip bir boşluğun içindeyim. Hedefim game developer olmak. Bir yandan diyorum ki derslerime çalışayım üniversite okuyayım ama sonra aklıma işsiz kalma durumu ve gidecek olan 4 yıl geliyor. Bir yandan hiç üniversiteye gitmeyip direk kendimi evde geliştirip projelere katılıp cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum. Gerçekten bir karar vermem lazım ileride hiçbir işime yaramıyacak dersleri görmekten bıktım. Sayısal seçmişim geliyorum tarih edebiyat din kültürü vs. görüyorum. Genel kültür dedik ama bi yere kadar genel kültür yeter artık. Önerilerinizi bekliyorum özellikle bilişim sektöründe bilgili olan abiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
bence okuyun okuyunca saygın oluyorsun babam hep öyle derdi benim gibi hamal olma derdj o yuzden okuyorum sanada tavsiyesi veriyorum iyi gecele

Top Bottom