Üniversitenin yönetmeliğine bakman gerekiyor. DD şartlı geçmek anlamına geliyor. Dersten geçersin. Mezun olacağın zaman mezun olma ortalama şartını tutturamazsan DD notu derslerin kalmış sayılır. Ortalamanı yukarı çekmen için derslerden bazılarını alman gerekebilir. Mezun olma şartı üniversiteden üniversiteye değişiyor. Bazıları mezuniyet notu için 2.00 isterken bazıları 2.20 isteyebiliyor ya da 1.80. Yönetmeliğe bakman daha sağlıklı olur.2 senelik bölüm okuyorum. 1 dersten DD aldım dönem sonu ortalamam 2 üstü olursa dersten geçer miyim?
Zaten dersten geçmiş oluyorsun.Sadece koşull
anladım teşekkürlerZaten dersten geçmiş oluyorsun.Sadece koşullu geçmişsin
Mesaj otomatik birleştirildi:
Üniversitenin yönergesinde yazıyor belirli bir ortalama altında kalırsan koşullu olanları düzeltmen gerekir sadece sorun olmaz ama 1 tane DD den
Tamamdır teşekkürlerÜniversitenin yönetmeliğine bakman gerekiyor. DD şartlı geçmek anlamına geliyor. Dersten geçersin. Mezun olacağın zaman mezun olma ortalama şartını tutturamazsan DD notu derslerin kalmış sayılır. Ortalamanı yukarı çekmen için derslerden bazılarını alman gerekebilir. Mezun olma şartı üniversiteden üniversiteye değişiyor. Bazıları mezuniyet notu için 2.00 isterken bazıları 2.20 isteyebiliyor ya da 1.80. Yönetmeliğe bakman daha sağlıklı olur.