Merhaba, sana bir kaç tavsiyede bulunacağım öncelikle anladığım kadarıyla meslek lisesi öğrencisisin ki bende öyleydim bilmen gereken bazı şeyler olduğunu düşünüyorum. İlk olarak şu an için yazılım istiyorsan kendini zorlamayacak bir dil seç(visual studio :C# görmek vb).
İkinci olarak üniversite kazanma yolunda maalesef dezavantajımız ve bir avantajımız var fakat bu sende yok çünkü lise bölümün aynı ana dala sahip değil yani m.t.o.k den faydalanamıyorsun eğer yazılım veya bilgisayar yazarsan, matematik altyapın yoksa sakın ama sakın 11 de başlarım falan deme şöyle diyeyim 12. sınıfta eğer 8ay stajın varsa çok zor olur senin için yazınsa bir tık daha rahat olursun bu okuldaki seviyene bağlı, matematik altyapını en azından bu yaz bir tık at bunun için ör: benim hocam gibi youtube kanallarından ve biraz kaynak elde ederek çalışmanı öneririm özellikle maddi durum ile ilgili biraz problemin varsa dershaneyle gidemezsen çözümlü soru bankaları işini görecektir ama istikrarı bozmaman gerek. diyelim ki bir şey oldu ve çalışmadın yada çalışamadın 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü yazdıktn sonra üniversite notlarını yüksek tutup dgs ile boğaziçi ünviersitesine kadar en bu konuda adı çıkmış ve iş bulma olanağın tabi ki bu birazda sana bağlı yazman iyi olabilir. Ama sakın ben böyle yazdım diye aradaki birkaç şeye takılıp karamsarlaşma bu benim genel hayat felsefem olduğu için böyle konuşma tarzım ,son olarak önünde zor bir karar var dostum ya çalışıp yks yi halledeceksin fakat değinmek istediğim ir şey daha var eğer matematikte çokta iyi değilsen dgs sınavını hedefle çalışması daha kolay konular 9 ve 10. sınıf konuları. Ben bu yolda şu anda Üni 2.sınıftayım ve dgs ye hazırlanıyorum. Sormak istediğin bir şey olsa her şeyi sorabilirsin sana vakit kazandırırım bu konuda.