Neler Yeni

usb yerine harddisk ile format atılırmı

pc ustasi1

80+ Silver
ben bilgisayarıma usb den format atmak istiyordum ama bende usb yok harddisk ile atsam olurmu ?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,771
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
HDD'den yapılır mı bilmiyorum ama HDD'siz de USB'siz de format atabilirsin.

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,987
İsim
HBE
ben bilgisayarıma usb den format atmak istiyordum ama bende usb yok harddisk ile atsam olurmu ?
Kurulum yapacağın HDD içerisine değil, ayrı bir HDD gerekecektir. bahsettiğim işlemleri o HDD'ye yapmalısın.

Aşağıdaki adımları takip ederek tertemiz bir Windows sürümüne sahip olacaksınız.

Usb belleğinize İSO dosyasını attıysanız 7. Maddeden sonrasını yapın.

Adım adım, hiçbirini atlamadan lütfen yazdıklarımı uygulayın.

1. İstenilen işletim sisteminin .İSO doyasını indirin. (W10 için : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10)
  2. Daemon tools programını indirin.
  3. Daemon tools programından Hızlı Bağlayı seçerek iso dosyasını seçerek bir sanal disk oluşturun.
  4. Bilgisayarım'a girerek, oluşturulan sanal diske sağ tık > Aç yolu izleyerek açın.
  5. Burada .iso dosyasının setup dosyalarını boot dosyarını göreceksiniz. Hepsini kopyalayın.
  6. Kopyaladığınız tüm dosyalarını yeterli alana sahip bir USB belleğe yapıştırın. (Boş olup olmaması önemli değil)
  7. Bilgisayarı tekrar başlatın ve Boot menüye girin.
  8. (Genelde Hard Disk içerisinde olur) USB belleğinizi bulup boot'u başlatın.
  9. Format işlemlerini sihirbazı adımlayarak tamamlayın.
Not: Bu yöntemde Rufus vb. programlara ihtiyaç duyulmuyor. Onlar yerine Daemon Tools programını yüklemelisiniz.

Top Bottom