- Bütçe
- 8000
Merhaba arkadaşlar, önceki açtığım konuya gelen cevaplardan anladığım kadarıyla yeni konu açmam gerektiğini düşünüyorum. Bir sistem toplayacağım. Şöyle ki; ofis işlerinde kullanacağım bu sistemle boş zamanlarda sadece CSGO ve PUBG oynayacağım. Sistemimi toplarken uzun vadede update ihtiyacım olmasın istiyorum. Yani tüm parçaları en az 5 yıl hatta daha fazla değiştirmeye ihtiyaç duymadan kullanmak istiyorum. Şöyle bir detay var ki sistemime yaklaşık bir yıl sonra en az 3060ti ekran kartı alabileceğim ve taktığımda sorun yaşamak istemiyorum. Üst düzey kart alana kadar da ihtiyaçlarımı karşılasın istiyorum. Örneğin; 5600g (ileride alabileceğim üst düzey ekran kartını besleyemeyecekse 5700g de olur) 1tb m2, en az 3600mhz 2x8 ram, gelecekteki planlarıma da altyapı oluşturacak bir anakart (b550 veya üstü) ve aynı şekilde geleceğe yönelik psu (600watt80+bronz gibi)
Sonuç olarak fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Sizce mantık doğru mu? Yanlış yolda mıyım? Bu bahsettiğim parçalarla 8000 tl civarı sistem ortaya çıkıyor, bu bütçeyle normal ekran kartlı sistem toplarsam ileride ekran kartımı yükselttiğimde diğer parçalar geride mi kalır? Lütfen beni aydınlatın. Şimdiden teşekkürler.
Sonuç olarak fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Sizce mantık doğru mu? Yanlış yolda mıyım? Bu bahsettiğim parçalarla 8000 tl civarı sistem ortaya çıkıyor, bu bütçeyle normal ekran kartlı sistem toplarsam ileride ekran kartımı yükselttiğimde diğer parçalar geride mi kalır? Lütfen beni aydınlatın. Şimdiden teşekkürler.