Neler Yeni

Uykusuzluk problemi ergenlikte nelere yol açar?

Atletm1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yiğit Efe
17 yaşındayım boyum ve kilomun yaşıma göre az ve yeterli beslenememe gibi içimde bir huyum var. Uykusuzluk ise 7.30 1 gibi okula gidiyorum 2 den 8 e kadar uyuyorum sonra ya 3 de uyuyorum yada sabahlıyorum bu benim için rutin oldu artık. U18 amatör lisansım var futbolda antreman olduğu günler gidiyorum fakat dikkat eksizliğinden teknik idmanlarında yapılan hatalar artıyor. Bu durum psikolojimi bozmakla beraber gelecek kaygısı hayata karşı isteksizlik ve ölüme yakın olduğumu hissetmeme neden oluyor. Amacım çözüm aramak değil sadece fikirlerinizi almak.

Hanaz

80+ Gold
17 yaşındayım boyum ve kilomun yaşıma göre az ve yeterli beslenememe gibi içimde bir huyum var. Uykusuzluk ise 7.30 1 gibi okula gidiyorum 2 den 8 e kadar uyuyorum sonra ya 3 de uyuyorum yada sabahlıyorum bu benim için rutin oldu artık. U18 amatör lisansım var futbolda antreman olduğu günler gidiyorum fakat dikkat eksizliğinden teknik idmanlarında yapılan hatalar artıyor. Bu durum psikolojimi bozmakla beraber gelecek kaygısı hayata karşı isteksizlik ve ölüme yakın olduğumu hissetmeme neden oluyor. Amacım çözüm aramak değil sadece fikirlerinizi almak.
Çoğu lise öğrencisi 2 3 gibi yatıp 7 gibi uyanıyor zaten okul bitince çok rahatlıyorsun sonra başka problemler doğuyor en iyisi 11 12 gibi yatmaya bak farkı anlarsın 2 3 saat diyip geçme hayat kaliten artar

Atletm1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yiğit Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çoğu lise öğrencisi 2 3 gibi yatıp 7 gibi uyanıyor zaten okul bitince çok rahatlıyorsun sonra başka problemler doğuyor en iyisi 11 12 gibi yatmaya bak farkı anlarsın 2 3 saat diyip geçme hayat kaliten artar
Yapamıyorum ve boyum falan da uzamıyor deli olacam.

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Alkame
Yapamıyorum ve boyum falan da uzamıyor deli olacam.
Yaşın çok ufak değil boy faktörü tamamen farklı bir konu. Boy uzaması ile alakalı çok fazla araştırma ve esnetme hareketleri var onları araştırmanı tavsiye ederim. Ayrıca şunu tavsiye edebilirim okuldan gelince uyumamaya çalış eğer uyumazsan da uyku bir süre sonra düzene girer diye düşünüyorum. Ben de iş için yeri geliyor 5.30 da bazen 6.30 da kalkıyorum eğer uykumu alamazsam o günkü yaşam kalitem tamamen düşüyor. Haftada ortalama 5 gün antrenman yapıyorum iş, spor ve günlük koşuşturma derken de gün sonuna çok enerjim kalmıyor 11 gibi yatmaya çalışıyorum eğer günde 7 ile 9 saat arası dinlenmemi yaparsam güne çok enerjik başlıyorum, işimi odaklanmam ve antrenman kalitem artıyor.
Tabi bu süreçte odak noktam aslında spordan aldığım verimi artırmak bu benim günlük yaşantıma da etki ediyor. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku sosyal yaşantıma da olumlu etkileri oluyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

Top Bottom