Uzun zamandır ama cidden uzun zamandır hiçbir şey yapmıyordum. Hayata karşı isteksizlik var. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Bugün kendimi zorladım ve 5-6 sayfa da olsa başladım. Açıkçası bu bana zevk verdi ve ucundan biraz tatmin oldum. Yani uzun zamandır hiçbir şey yapmayan, yapamayan benin 5 sayfa kitap okuma hedefini gerçekleştirmiş olması bir başarı. Allah depresyondaki herkese yardım etsin.
Okumaya kısa kısa öyküleri olan Edgar Allan Poe ile başladım. Poe, gotik ve ölüm temalı öykülerin babası olarak kabul edilir. REN Kitap'tan olan bütün öykülerini içeren kitapta ilk öykünün özetini aşağıda bulabilirsiniz, Poe bunu daha karanlık şekilde yazdı tabii ki.
Ek bilgi sunmak gerekirse, Poe bu öyküyü yazdığında okurlardan büyük tepki almış. Bu tepkilerden sonra eseri yumuşatmış.
Berenice özeti:
Okumaya kısa kısa öyküleri olan Edgar Allan Poe ile başladım. Poe, gotik ve ölüm temalı öykülerin babası olarak kabul edilir. REN Kitap'tan olan bütün öykülerini içeren kitapta ilk öykünün özetini aşağıda bulabilirsiniz, Poe bunu daha karanlık şekilde yazdı tabii ki.
Ek bilgi sunmak gerekirse, Poe bu öyküyü yazdığında okurlardan büyük tepki almış. Bu tepkilerden sonra eseri yumuşatmış.
Berenice özeti:
Berenice, Egaeus'un kuzeni ve çocukluk arkadaşıdır. Berenice, güzel ve sağlıklı bir kadındır, ancak bir hastalığa yakalanır ve solgun, zayıf ve sessiz bir hale gelir. Egaeus ise, monomania adı verilen bir takıntı hastalığına sahiptir. Egaeus, Berenice'nin dişlerine takıntılı hale gelir ve onları koparmak istediğini düşünür. Bir gün, Berenice öldüğü sanılarak mezara gömülür. Egaeus, kendini kütüphanede bulur ve elinde kanlı bir mendil ve bir çift kerpeten olduğunu fark eder. Sonra, Berenice'nin mezarının açıldığını ve cesedinin parçalandığını öğrenir. Egaeus, mendili açar ve içinde Berenice'nin dişlerini görür. Egaeus, korku ve dehşet içinde çığlık atar.