Neler Yeni

V.O.K Fri̇day 2 Si̇stem De Ekran Kartından Ses Gelmesi̇

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Salut
Furmark testinde yük altına girdikten biraz sonra attığım gibi sesler çıkarıyor. Sıcaklık değerleri çok normal herhangi bir sorun yok. Garantisinde de bir sorun yok vektron ile iletişime geçip sorguladım. Sizce neden böyle sesler çıkıyor ?

BlueStack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Murat bulut
Furmark testinde yük altına girdikten biraz sonra attığım gibi sesler çıkarıyor. Sıcaklık değerleri çok normal herhangi bir sorun yok. Garantisinde de bir sorun yok vektron ile iletişime geçip sorguladım. Sizce neden böyle sesler çıkıyor ?

Hocam bendede böyle oluyor ben başka sistem aldım nedeni nedir sorunu bulursan yazarmısın oyuna girince bu ses geliyor sadece

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,059
İsim
Hacı
Sanırım coil whine. Ses dışında bir zararı yoktur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Salut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım coil whine. Ses dışında bir zararı yoktur.
Bende ilk cw den şüphelendim ama sanmıyorum öyle olduğunu. Normalde oyunda bir sıkıntı yok furmark da yaptığında da her zaman yapmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Afterburner yükleyip fanları orta ve yüksek rpm hızlarda çalıştırdım ses normal.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Yusuf
psu'dan olmadığına eminmisiniz çok yakınlar birbirine fake atabilir.

bu ses cw değil, fan rattling, klasik gigabyte sorunu, araştırırsanız youtubede bolca videosu var.
kulaklıkla dinledim videoyu. evet fan rattling sesine benziyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Salut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
psu'dan olmadığına eminmisiniz çok yakınlar birbirine fake atabilir.
Eminim. Ekran kartı yük e binip fanları çalışmadıkça olmuyor. Onun haricinde zaten kasa çok sesli çalışıyor. Bilgisayarı ilk başlatırken işlemci yerinden ses geliyor ama açılınca kesiliyor. İlerde sıvı soğutma takacağım için onları sıkıntı yapmadım.

bu ses cw değil, fan rattling, klasik gigabyte sorunu, araştırırsanız youtubede bolca videosu var.
Evet benziyor.

CptSpork

80+ Bronze
Bendede garip bir ses vardı, normal fan sesi dışında sanki ekran kartının fanlarından gelen değişik ayrı bir ses var gibiydi ve ara sıra oluyordu ama çok rahatsız etmiyordu. Tam emin değilim yarın detaylı inceleyip geri dönüş yapacağım.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,563
İsim
Yusuf
Eminim. Ekran kartı yük e binip fanları çalışmadıkça olmuyor. Onun haricinde zaten kasa çok sesli çalışıyor. Bilgisayarı ilk başlatırken işlemci yerinden ses geliyor ama açılınca kesiliyor. İlerde sıvı soğutma takacağım için onları sıkıntı yapmadım.
aynı sistemden aldım bende fakat sadece ekran kartını kullandım kendi sistemime. bu ses bendekinde olmuyor hatta afterburnerda' fanları %100e çekiyorum normalde süpürge gibi ses çıkarmasını beklerken düşük devir gibi az ses çıkararak çalışıyorlar belkide bu da bir sıkıntı belkide önceden gigabyte 3 fanlı kullanmadığım için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Salut
aynı sistemden aldım bende fakat sadece ekran kartını kullandım kendi sistemime. bu ses bendekinde olmuyor hatta afterburnerda' fanları %100e çekiyorum normalde süpürge gibi ses çıkarmasını beklerken düşük devir gibi az ses çıkararak çalışıyorlar belkide bu da bir sıkıntı belkide önceden gigabyte 3 fanlı kullanmadığım için.
GPU -Z de fan değerlerini bir kontrol et istersen.

ozemheri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Selçuk Aslan
bendede oyunlara girerken cw gibi sesler çıkıyor ara sıra sonra gidiyor 15dk furmark testi yaptım hiç bir ses çıkmadı garip

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
talip başyiğit
Cızırtı sesi coil whinedir, psu dan çektiği elektriği bobinlerden karta aktarırken, bobinlerin yapmış olduğu seslerdir, kasanın psu sunu değişime gönderin, psu değişimiyle genelde coil whine sesi gider, ekran kartını garantiye gönderirseniz durum ne olur bilemiyorum, çünkü sistem çalışıyor, hafif ses gelmesi normal diyebilirler, ekran kartın standart olarak kullanıldığında 60 dereceye kadar fan açmaz, 60 derece üzerinde sadece ses yapıyorsa fanlardan biri yada birkaçı balans yapıyordur, ben vok sistemindeki ekran kartını itopya ayın sistemine taktım, canavar gibi çalışıyor maşallah, tık ses yok

Coil whineyi en iyi duyabilmen için 2k 4k çözünürlükte high ayarlarda fps limitsiz warzone gibi oyunlarda minimum 30 dk oynayarak test edebilirsin

25 yıllık bilgisayar geçmişime dayanarak söylüyorum, hiçbir zaman rtx 3 ve üzeri ekran kartlarında amd işlemci kullanmayın ;)

Top Bottom